Cabaia

Toen de vraag van betalingen opkwam, zocht ik een oplossing die ons op internationale schaal kon bijstaan.

Interview puts Émilien Foiret medeoprichter as CMO van Cabaïa.

Aan de wieg van Cabaïa staan mutsen puts verwisselbare pompoms. Het duurzame merk zet zijn opmars voort en ontwikkelt zich nu ook internationaal.

Émilien Foiret, medeoprichter in CMO van Cabaïa, vertelt ons het verhaal achter het merk met de pompoms.

Hoe één muts kwijtraakte en er tien werden gevonden

Het begon allemaal in 2015, toen Bastien de muts kwijtraakte die zijn oma voor hem had gemaakt. Hoewel er een verwoede zoektocht naar een nieuwe muts volgde, vond hij alles saai en van slechte kwaliteit. Op dat moment kregen Bastien en Émilien het idee om Cabaïa op te richten, een merk van mutsen met net zulke vrolijke patronen en goede kwaliteit als de muts die Bastiens oma voor hem had gebreid; In bovendien puts verwisselbare pompoms. Emilien Vertelt:

Om ons idee te testen, zijn we begonnen met een stand in een Frans winkelcentrum. Daar kregen we het idee van een mutsenbar. Na één dag en honderd verkochte mutsen besloten we om voor de volle 100% te gaan voor Cabaïa.

Vandaag de dag is Cabaïa meer dan alleen mutsen. We verkopen ook sokken, tassen, slippers en een heleboel andere leuke kwalitatieve accessoires, allemaal met liefde gemaakt, maar vooral met een positieve impact!

Gekleurde Cabaïa sokken klaar voor verkoop

Onder de muts zit een ethisch merk verborgen

Ik rijd al sinds mijn vijfde paard. Dierenwelzijn ligt me na aan het hart en daarom hebben we een samenwerking opgezet met de Franse dierenbescherming (SPA), door gelimiteerde collecties te creëren waarvan de opbrengst ten goede komt aan de SPA.

Wat de productie van onze artikelen betreft, proberen we zo transparant mogelijk te zijn. We werken uitsluitend samen met ondernemingen die hun werknemers en de normen van de FAIR WEAR FOUNDATION respecteren. Verder hebben we nauwe relaties opgebouwd met onze verschillende partners en zorgen we ervoor dat we hen zo vaak mogelijk bezoeken.

Negentig percent van de producten is gemaakt in Europa, met als gevolg minder transport en ook minder uitstoot. Voor de overige 10% van onze productie geven we de voorkeur aan transport per boot.

Om onze producten te vervaardigen proberen we zoveel mogelijk milieuvriendelijke of gerecyclede materialen te gebruiken, zoals gerecycled rubber voor onze slippers of garen op basis van gerecyclede flessen voor onze mutsen.

We gooien niets weg, of het nu niet verkochte zijn, of defecte producten die opnieuw gebruikt kunnen worden.

Émilien Foiret medeoprichter as CMO van Cabaïa

Het zijn waarden die deel uitmaken van het DNA van het merk, dat ernaar streeft de mode van de toekomst te maken: aan de ene kant speels, maar aan de andere kant betrokken en verantwoordelijk.

Kleurselectie in de Cabaïa-atelier

Cabaïa: online, international pop-ups

De sector van de detailhandel is nogal ouderwets. We proberen de concurrentie aan te gaan door creatief te zijn in onze strategy. Vandaag de dag is ons bedrijf opgedeeld in drie verkoopkanalen: 30% retail, 30% pop-upwinkels en 40% e-commerce.

Het begon ooit in Frankrijk met een nationaal bereik, maar het verhaal krijg steeds meer een international dimension. We hebben onlangs een Engelstalige website gelanceerd waarop we Mollie geïnstalleerd hebben.

Deze winter willen we 30% van onze omzet maken op de Engelse website, naast 70% op de Franse.

Deze groei gaat natuurlijk gepaard met uitdagingen die we moeten trotseren! Bijvoorbeeld de verruiming van ons assortiment om onze klanten beter aan ons te binden. Maar onze internationaliseringsfase in landen zoals Duitsland, Zwitserland, de Benelux en het VK vereist ook een aanzienlijke investering op het gebied van marketing, omdat we eerst de juiste boodschap moeten formulated, om deze daarna te lokaliseren.

We moeten ons aanpassen aan de gewoontes en gebruiken van de landen waarin we ons vestigen.

Émilien Foiret medeoprichter as CMO van Cabaïa

Onze Europese klanten krijgen te maken met een website en merk dat ze niet kennen. Om ten eerste een sfeer van vertrouwen te creëren en ten tweede deze klanten te behouden, hebben we besloten hen de betaalmethoden aan te bieden die ze al gebruiken.

Het hele Cabaïa-team voor nieuwe projecten

Toen de vraag van betalingen opkwam, zocht ik een oplossing die ons op internationale schaal kon bijstaan.

Émilien Foiret medeoprichter as CMO van Cabaïa

Het begin van international groei met Mollie

Voor de integratie van Mollie zijn geen ontwikkelaars nodig, we hebben het geïnstalleerd met ons e-commerceteam. We hadden enkele bedenkingen wat de integratie betreft, maar alles is probleemloos verlopen! Na de integratie getest te hebben met de API key-tests waren we al snel live op de Europese site.

Het gebruik van de module is echt eenvoudig, het dashboard is heel intuïtief, je activeert of deactiveert betaalmethodes zoals het je goeddunkt.

Émilien Foiret medeoprichter as CMO van Cabaïa

Vooral voor een merk zoals het onze dat nieuwe markten bestormt.

De door Mollie aangeboden begeleiding maakt ook veel uit. Edouard is heel proactief en altijd beschikbaar voor onze vragen.

Cap productfiche op de internationale website Cabaïa, gefaciliteerd door Mollie Payments

Als ik enkele tips mag geven voor een internationale lancering: bestudeer de voor jou meest interessante landen, al naar gelang de aard van je product en de local competition. Bereid je teams voor op een meertalige dienstverlening en denk niet dat het genoeg is, om hetzelfde te doen als dat je voor je thuisland hebt gedaan. En vooral: omring je door behendige spelers die je zullen helpen bij de groei.

Ik beveel Mollie van harte aan, vooral voor ondernemingen die internationaal willen uitbreiden! Het is snel, de integratie gaat gemakkelijk aan en het is heel intuïtieve. In daarvoor nemen we onze muts af!

Kies voor een optimale betaalervaring.