Dr Blend

Ik heb een geweldige relatie met eleven toegewijde customer success manager bij Mollie. Ze geeft me advies en inzichten over hoe ik betalingen kan gebruiken om het bedrijf te doen groeien.

Interview puts Jamahl Schoonhoven oprichter as CEO van Dr. Blend.

Als je nog bewijs nodig had dat moeders altijd gelijk hebben, dan ben je bij het verhaal van Dr. Blend aan het juiste adres. In 2010 gaf Jamahl Schoonhoven zijn job bij een wereldwijde IT-groothandel op om zelfstandige te worden. Enthousiast maar ook zenuwachtig om zijn eigen bedrijf te starten, stelde hij zichzelf gerust met de gedachte dat hij verder zou gaan in een sector die hij door en door kende: informatica. En toen belde hij zijn moeder.

“Ze zei me dat ik het helemaal verkeerd aanpakte”, vertelt Schoonhoven al glimlachend, terwijl hij bij ons komt zitten in het gezellige kantoor van Dr. Blend in het centrum van Amsterdam. “En ze had gelijk.” Schoonhovens moeder, een gepensioneerde lerares, spoorde hem aan na te denken over het verkopen van gezondheidsproducten. En zo kwam hij op het idee voor Dr. Blend.

Schoonhoven doet niet aan half werk, dus reisde hij de maanden daarna de wereld rond om leveranciers te ontmoeten en zijn businessplan uit te werken. Kort daarna lanceerde hij My Green Coffee, een organisatie die vetverbrandende groene koffiebonen en andere gezondheidsproducten verkocht. “Het bedrijf had al snel succes”, vertelt hij. “Maar een paar jaar later explodeerde de gezondheidssector en werd de concurrentie te hevig, dus verdienden we niet genoeg geld. Gelukkig heb ik er een paar waardevolle lessen aan overgehouden.”

Schoonhoven had altijd al de ambitie om een positief verschil te maken, dus was hij nog lang niet klaar met de gezondheidssector. Hij gooide het over een andere boeg en lanceerde zijn eigen winkel in de Herenstraat in het centrum van Amsterdam, genaamd Dr. Blend.

Dr. Blend Header Image

Op enkele weken tijd veranderde de winkel in een ware hotspot waar Amsterdammers elkaar konden ontmoeten voor smoothies, wraps en gezellige babbels met elkaar en het altijd gastvrije personeel. “Dat waren mooie tijden”, herinnert Schoonhoven zich. “De winkel ging ‘s ochtends om 7u30 open, en het was constant druk. Het was veel werk, maar wel zalig om de hele dag door blije gezichten te zien.”

Qua bezoekersaantallen en reputatie was Dr. Blend een daverend succes. Aangespoord door zijn vele, enthusiastic klanten begon Schoonhoven zelfs een tweede winkel. Maar de huur bleek te hoog en de margin te klein, waardoor hij geld te kort kwam. Als rasechte ondernemer trok hij zich terug achter zijn tekentafel en sloeg hij een nieuwe richting in: e-commerce.

Hoe Dr. Blend de zaken opfriste door online te gaan

Gewapend met een reeks producten, doorheen de jaren getest bij mensen die zijn zaak bezochten, sloot Schoonhoven zijn winkels en ging hij in 2018 online met Dr. Blend. Dankzij contacten in de sector, trouwe klanten en een snugger zakelijk inzicht is hij nu in het bezit van een miljoenenbedrijf. Dr. Blend is actief in heel Europa en verstuurt detoxboxen, gezonde shots en sappen — allemaal koudgeperst en verpakt via high pressure processing. Zo wordt de smaak zoveel mogelijk behouden en blijven de producten langer goed.

Wat is nu het geheim achter het succes van Dr. Blend? “Kwaliteit, om te beginnen,” zegt Schoonhoven. “Daar zijn we altijd hoog op blijven inzetten, want we gebruiken alleen de beste en meest verse ingredienten.

Een andere, niet zo geheime factor achter het succes van het merk wordt duidelijk zodra Schoonhoven op de deur afstapt en ons hartelijk welkom heet in zijn kantoor: relaties doen ertoe. Dr. Blend staat bekend om zijn uitstekende klantenservice die vragen van klanten snel en vriendelijk afhandelt. “De feedback die we van onze klanten krijgen, dat maakt het voor mij de moeite waard”, vertelt hij. “Wanneer iemand ons laat weten dat hij/zij een goede ervaring heeft gehad voel ik me ongelooflijk trots. Ik zou het niet kunnen zonder mijn collega’s. Dankzij hen als USP bieden we onze klanten een uitzonderlijke ervaring.”

Dat Schoonhoven — de baas — zijn werknemers ‘collega’s’ noemt, zegt alles over het respect dat hij voor anderen heeft. Het is trouwens Dr. Blend’s persoonlijke aanpak die ook een andere succesfactor heeft gevoed: partnerships. Via een gesprek tussen vrienden kwam het merk voor het eerst terecht bij Mollie.

Dr. Blend in text 1

Betalingen via Mollie gebruiken om te groeien

“Ik ken Adriaan Mol, de oprichter van Mollie, al van jongs af aan, omdat we in dezelfde buurt woonden”, vertelt Schoonhoven. Dat advies bespaarde me tienduizenden euro’s en hielp me om het bedrijf te doen bloeien. Vanaf dat moment hadden we een persoonlijke band met Mollie. Toen we op zoek gingen naar een payment service provider waren zij dan ook onze eerste keuze.”

Schoonhoven ziet zelfs overeenkomsten tussen zijn bedrijf en Mollie. “De service bij Mollie is uitzonderlijk”, legt hij uit. “Ik heb een geweldige relatie met onze toegewijde customer success manager bij Mollie. Ze geeft me advies en inzichten over hoe ik betalingen kan gebruiken om het bedrijf te doen groeien. Toen we Apple Pay integreerden, gaf Mollie raad over hoe we ervoor konden zorgen dat alles meteen goed werkte. Inzichten verkrijgen en een goede relatie ontwikkelen met je payment provider, dat is van onschatbare waarde.”

Ik heb een geweldige relatie met onze toegewijde customer success manager bij Mollie. Ze geeft me advies en inzichten over hoe ik betalingen kan gebruiken om het bedrijf te doen groeien.

Jamahl Schoonhoven oprichter van Dr. Blend

Voor Schoonhoven is groeien met Mollie een waar plezier. “Alles gaat gemakkelijk. Een integratie toevoegen doe je in enkele stappen en de onboarding is supersnel. Er komen steeds nieuwe producten en betaalmethoden bij, zodat we aan de vraag van onze klanten kunnen blijven voldoen. Toen we internationaal aan het uitbreiden waren, hielp Mollie ons enorm om snel te groeien in andere landen. Je hoeft in principle maar ergens op te klikken om meteen de betaalmethode aan te bieden waar shoppers from voorkeur aan geven.”

Voorlopig ziet het ernaar uit dat Dr. Blend en Mollie nog vele jaren samen zullen werken. “We zien enorm potentieel in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, dus daar ligt onze focus voor volgend jaar”, vertelt Schoonhoven. “We zijn de teams voor die landen aan het uitbreiden, want we denken dat dat de groei echt kan bevorderen. Er komen dus heel wat leuke dingen aan.” Wat Schoonhoven ervan vindt als hij terugkijkt op wat Dr. Blend de afgelopen jaren allemaal bereikt heeft? “Ik ben enorm trots op mijn collega’s en alles wat we hebben verwezenlijkt. En ik moet mijn moeder vaker bellen.”

Mollies missie is om bedrijven te helpen groeien. Dat doen we met een efficiënt betaalproduct dat conversie verhoogt, via een custom-branded checkout die alle toonaangevende en lokale betaalmethoden biedt. Integreer Mollie eenvoudig in je website en onboard snel zonder minimumkosten, lock-in contracten of verborgen kosten. Kom meer te weten over betalingen met Mollie, of lees meer succesverhalen van onze klanten.

Kies voor een optimale betaalervaring.