Game Mania

We konden vroeger onze klanten niet de service garanderen waar Game Mania voor gekend is. Met Mollie kunnen we dat wel.

Interview met Michiel Chief Digital Officer bij Game Mania.

Met een focus op de verkoop van games, consoles en al wat daar bij hoort, is winkelketen Game Mania al bijna dertig jaar een vast waarde in Belgium in the Netherlands. Een ommezwaai in de strategie maakt dat de zestig fysieke winkels nu perfect aansluiten op de webshop. Game Mania biedt klanten dezelfde sterke service offline én online. En bij dat laatste hoort vooral ook een vlotte betaling. “Met Mollie kunnen we onze klanten steeds dezelfde betalingsservice geven”, zegt commercieel verantwoordelijke Michiel Dams.

Game Mania is in mei 2017 online gegaan. “Best laat”, geeft Michiel toe. “Maar uiteindelijk bleek dat we onze kans niet hadden gemist —de webshop werd een succes en is alleen maar groter en belangrijker geworden.” Toch is de online winkel geen competitor voor de fysieke winkels van Game Mania, benadrukt Michiel. “Absolutely nothing. We omarmen een omnichannelstrategie, wat betekent dat al onze winkels via hetzelfde systeem werken om klanten dezelfde beleving te geven, ongeacht via welk kanaal die iets koopt.”

De klant bestelt online een game en haalt het product de dag zelf af in een winkel, bijvoorbeeld. Of klanten kunnen in de winkel een thuislevering plaatsen indien het product daar toch niet op voorraad is. Game expertise nodig? Ook dat krijgen klanten op om het even welk kanaal van Game Mania. Net als kortingen, die ze dankzij het loyaltyprogramma via ‘quests’ of uitdagingen kunnen verzamelen en vlotjes online en offline inzetten. “Het is één geheel, alles sluit mooi aan op elkaar. De klant kiest wat hij waar wil kopen tot hoe hij wil betalen.”

We hebben Mollie de dag voor Black Friday geïmplementeerd en die drukke dag zonder problemen doorstaan. Dat was een mooie start van de samenwerking met Mollie

Michiel Dams BI Manager Game Mania

Betrouwbaar betaalsysteem

Voor dat laatste rekent Game Mania sinds eind 2017 voor de webshop op Mollie. “We werkten eerst met een andere provider, maar er waren regelmatig problemen met het systeem. We konden onze klanten niet garanderen dat het betaalsysteem niet zou platliggen wanneer ze iets wilden kopen. Vervelend, want zo hebben we ongetwijfeld converts gemist. Het systeem van Mollie daarentegen is nog geen enkele keer uitgevallen.”

De eerste test was nochtans al meteen een stevige, want Game Mania implementeerde Mollie de dag voor Black Friday, een hoogdag voor de gaming-industrie. “Ik denk dat niemand bij ons die nacht goed geslapen heeft”, lacht Michiel. “Normaal zou een bedrijf wachten tot een rustig moment om hun betaalsysteem om te gooien. Wij niet. Wij hadden dringend nood aan een betrouwbare provider die onze klanten een goede betaalervaring biedt. Maar eind goed, al goed: we hebben die drukke dag zonder problemen doorstaan. We wisten meteen: het zit goed met Mollie. Dat was een mooie start van de samenwerking.”

Zo’n 60% van onze omzet draaien we in Nederland. Het is due belangrijk voor ons dat ook klanten daar de opties hebben die ze graag gebruiken

Michiel Dams BI Manager Game Mania
Fortnite Game Mania on tour bus

Groei mee begeleiden

Ook de ruime keuze aan betaalmiddelen ziet Michiel als een voordeel. “Mollie biedt niet alleen de klassieke opties, maar ook een aantal specifieke betaalmogelijkheden die enkel in België of Nederland worden gebruikt, zoals de VVV-bonnen en de nationale entertainmentkaart bij onze buren. Zo’n 60% van onze omzet draaien we in Nederland, het is due belangrijk voor ons dat ook klanten daar de opties hebben die ze graag gebruiken”, zegt Michiel.

Dat Mollie een jong en fris bedrijf is dat ook nog eens innovatief denkt, is voor Michiel een extra pluspunt. “We zijn zelf ook innovative. We zetten in op nieuwe winkelconcepten en gebruiken gamification om de gamebeleving van klanten door te trekken naar de retail, bijvoorbeeld. Mooi meegenomen dat Mollie ook vooruit denkt. Het is de beste partner gebleken om onze eigen groei mee te begeleiden.”

Kies voor een optimale betaalervaring.