Refurbished.nl

We zijn blij dat we met onze apparaten kunnen helpen en zo samen deze crisis doorkomen.

Interview met Joost Angelier medeoprichter van Refurbished.nl.

Een refurbished iPhone, iPad of MacBook is tegenwoordig razendpopulair: zonder de hoofdprijs te betalen, haal je een zo goed als nieuw Apple device in huis. Dat was 3,5 jaar geleden wel anders, toen Joost Angelier met zijn compagnon Omar Ouchene de onlineshop Refurbished.nl begon. Joost: “Het was een onvolwassen markt en er werd veel rommel aangeboden. Wij willen onze klanten kwaliteit bieden, daarom doen we alles zelf: van het inkopen en refurbishen tot voorraadbeheer en online verkopen.”

Snel vanuit huis aan de slag

Na de persconferentie op 15 maart heeft Joost direct actie ondernomen om zijn bedrijf vanuit huis draaiende te houden. “Ons systeem is extern makkelijk te benaderen. We hebben laptops en telefoons met headsets geregeld voor het personeel, binnen een ochtend was iedereen thuis aan de slag.” Het was vooral van belang om de customer service open te houden, en klanten te blijven helpen. “We nemen de maatregelen heel serieus en mijn prioriteit is om onze werknemers te beschermen. Gelukkig is onze organisatie op technisch vlak tiptop in orde. Toevallig hebben we net een nieuwe telefoniepartner, waardoor de centrale telefoon kan worden omgezet naar een app en we telefoontjes thuis kunnen aannemen.”

Business as usual

Joost prijst zichzelf gelukkig dat hij geen fysieke winkels heeft. “Het is een zegen dat we alleen online handelen. We draaien zoals altijd en blijven zelfs groeien.” Met name de iPads gaan de laatste weken hard, merkt hij. “We zien een verschuiving in de behoefte van de klant. Ik vermoed dat mensen met elkaar in contact willen blijven via bijvoorbeeld FaceTime en daarom een tablet aanschaffen voor zichzelf of een familielid.” Toch zijn er ook uitdagingen, nu het dagelijks leven grotendeels platligt. “De leveringen door PostNL en DHL kunnen wat langer duren. Dit melden we op onze website en nog eens bij elke orderbevestiging.”

Los van het feit dat iedereen thuis werkt, is het voor Refurbished.nl dus business as usual. Joost merkt juist nu hoe belangrijk het is om met goed beveiligde techniek en betrouwbare partners te werken. “Sinds kort bieden we via Mollie ook achteraf betalen met Klarna aan, en dat loopt op rolletjes. Ons online betaalsysteem staat als een huis.” Hoe Joost dat vooral merkt? Dat er eigenlijk niks is veranderd. “We kunnen altijd iemand bij Mollie bereiken, maar vooralsnog is het: geen nieuws, goed nieuws!”

Helpen met iPads

Volgens Joost is het belangrijkste dat we ons nu van onze sociaalste kant laten zien. Toen Refurbished.nl werd benaderd door een zorginstelling, besloot de webwinkel iPads te doneren aan het ziekenhuis en verzorgingstehuis. “Het is mooi dat we met techniek kunnen helpen om zo samen door deze moeilijke tijd te komen. Vooral als je leest hoe eenzaam sommige ouderen zijn, of dat zieke mensen geen contact meer hebben met de buitenwereld.” Het was dan ook geen marketingstunt, benadrukt Joost. “We hebben dit zonder naam en toenaam gedaan.”

Profitez de meilleurs paiements dès maintenant.