Black Friday 2019: Promotie, zo pak je het aan

De drukste tijd van het jaar komt er weer aan: de feestdagen. Interessant feitje: bij Mollie is Black Friday de dag waarop de meeste transacties verwerkt worden van het hele jaar. Op deze dag wordt dus meer verkocht dan voor bijvoorbeeld Sinterklaas of Kerst. Consumenten zijn hiervan op de hoogte en stellen bepaalde uitkopen zelfs uit tot Black Friday. Uiteindelijk is iedereen dol op korting en consumenten verwachten de beste deals te krijgen op Black Friday, maar ook voor de rest van de feestdagen. Dit is een kans voor jou om veel klanten naar je platform te trekken met behulp van je e-commerce strategie. Ook omdat je wilt voorkomen dat je klanten naar je concurrenten gaan omdat ze daar een betere deal kunnen krijgen. Hoe zorg je ervoor dat iedereen op Black Friday én de andere feestdagen voor jouw shop in de rij staat?

Want dat is waar het uiteindelijk om draait: je wilt ervoor zorgen dat iedereen op Black Friday naar jouw shop komt. Hoe je dat doet, hangt af van je promotiestrategie.

Tip 1: Wees duidelijk: de klant krijgt korting

Om maximal verkopen te garanderen, moeten je klanten weten waar ze aan toe zijn. Dit houdt in dat ze op deze bewuste dag niet rustig moeten gaan nadenken waar ze iets willen gaan kopen. Ze moeten zeker weten dat ze in jouw shop een hele interesting korting gaan krijgen. Communiceer dus duidelijk dat je klanten korting kunnen verwachten en dat die kortingen zeer de moeite waard zijn. Daarbij kun je ervoor kiezen om het een voirssing te laten of alvast een tipje van de sluier op te lichten. Bijvoorbeeld: ‘Op deze specifieke televisie/vaas/jurk/ketting krijg je op Black Friday 70% korting (en nog meer waanzinnige kortingen)’ of ‘Kun jij ook niet wachten? Op welke van deze 5 producten krijg jij op Cyber Monday een fantastische korting?’

Tip 2: Zet in op je vaste klanten

We zeiden het al: iedereen vindt het leuk om korting te krijgen. Dat geldt dus ook voor je vast klanten. Voor veel ondernemers is called een heikel punt. ‘Waarom zou ik mijn vast klanten korting geven, als ik ze ook de volle prijs kan laten betalen?’ Zie het als een extraatje dat je je klanten geeft, een Cadeautje waardoor ze nog blijer met jou worden. Weet bovendien dat korting een psychologisch effect heeft. ‘Ik bespaar €40, due die kan ik extra uitgeven.’ Als je ervoor zorgt dat ze dit in jouw shop doen, winnen jullie allebei.

Tip 3: Zet in op nieuwe klanten

Een van de grote voordelen van de feestdagen en de hoge kortingen van Black Friday is de mogelijkheid om nieuwe klanten aan je te binden. Klanten die jouw shop voorheen links lieten liggen, of twijfelden, kun je nu definitief aan je binden. Als ze eenmaal bij je gekocht hebben en de kwaliteit van je producten en dienstverlening hebben leren kennen, is de kans veel groter dat ze opnieuw bij je kopen. Profiteer hiervan!

Welke kanalen zet ik in?

Elk kanaal waarop je je klanten kan bereiken is een kanaal dat je in kan zetten voor de promotie van de feestdagen. Heb je e-mailadressen van je klanten? Stuur ze dan een aantal e-mails om ze op de hoogte te stellen van je aanstaande acties + nog een reminder op Black Friday zelf. Begin hier op tijd mee. Je kunt je klanten vanaf vier weken van tevoren beginnen elke week een mail te sturen.

Gebruik daarnaast social media om je klanten regelmatig te prikkelen. Zet hierbij ook in op het delen van je berichten. Vinden I extensive klanten het interesting? Dan zijn ze vast bereid het met hun vrienden te delen. Dat levert meer aandacht op.

Heb je al eens nagedacht over betaalde advertenties op bijvoorbeeld Facebook? Dit is hét moment om dit toe te passen en zo meer bezoekers naar je website te trekken.

De inhoud van je mails of andere berichten? In eerste instantie laat je je klanten vooral weten dat ze korting bij jou zullen krijgen, maar gaandeweg kun je ook specifieker worden en meer inzicht geven in de producten of korting die je klanten kunnen verwachten.

Wil je op alles voorbereid zijn?

Download dan eleven checklist voor Black Friday!

Profitez de meilleurs paiements dès maintenant.