Mollie lanceert Connect for Platforms om SaaS- en marketplace bedrijven in staat te stellen om uit te breiden in Europa

Mollie, een van de snelst groeiende payment service providers in Europa, kondigt vandaag de lancering aan van Connect for Platforms. Deze betaaloplossing, ontworpen voor online SaaS- en marktplaatsplatformen, is de meest efficiënte en gemakkelijkste manier voor zowel grote als kleine bedrijven om betalingen te integreren, klanten te onboarden en betalingen te aanvaarden en verwerken. Ook biedt Connect for Platforms lokale, meertalige ondersteuning, essentieel voor Mollies klanten die in Europa actief zijn.

Connect for Platforms voorziet in de specifieke behoeften van SaaS- en marktplaatsbedrijven door middel van een low-code integratie die een moeiteloze onboarding, een verbeterde operationele efficiëntie en een snellere time-to-market mogelijk maakt. Mollie verifieert zowel de marktplaats als de verkopers op basis van de KYC (Know-Your-Customer)-procedures, waardoor tijd wordt bespaard en de operationele werklast wordt verminderd.

Met configureerbare API’s voor het accepteren en verwerken van alle betalingen, wordt het betalingsproces vereenvoudigd. Het biedt een uitgebreide reeks wereldwijde en lokale betaalmethoden waardoor platformen hun conversie kunnen verhogen en sneller kunnen uitbreiden naar andere landen. Daarnaast maakt de functie voor gesplitste betalingen het gemakkelijk om betalingen uit het winkelmandje over verschillende verkopers te verdelen.

Een van Mollies eerste Connect for Platforms klanten is Q-Park, een internationale parkeerdienstverlener in West-Europa. “Gezien Q-Park meer dan 3.000 parkeerfaciliteiten heeft in zeven West-Europese landen, waren we op zoek naar een betaaloplossing die ons in staat stelt zowel de acceptatie van betalingen te centraliseren, als de inkomsten toe te wijzen aan verschillende financiële entiteiten,” aldus Frank Janssen, Corporate Information Manager bij Q-Park. “Mollies Connect for Platforms-product bleek de oplossing. We kunnen nu meerdere wereldwijde en lokale betaalmethoden accepteren. De onboarding verliep snel en eenvoudig en de lokale ondersteuning die we kregen was uitstekend.”

Rogier Schoute, Chief Product Officer van Mollie: “We zijn enthousiast om Connect for Platforms te lanceren. Het beantwoordt aan een zeer belangrijke marktbehoefte, een behoefte die ons bij Mollie nauw aan het hart ligt: het vereenvoudigen van betalingen in een complex ecosysteem met meerdere partijen. Het marktplaats-bedrijfsmodel wint snel aan populariteit en is nu toepasbaar op verschillende bedrijven, ongeacht hun grootte. Of je nu een SaaS-platform bent dat boekings- en reserveringsoplossingen voor de horeca biedt, of een marktplaats die producten van honderden of duizenden verkopers aanbiedt, Connect for Platforms vereenvoudigt marktplaatsbetalingen en zorgt ervoor dat elke partij betaald krijgt wat ze verwacht en wanneer ze het verwacht. Dit stelt onze klanten in staat te concurreren met e-commerce giganten, hun omzet te verhogen en ook sneller uit te breiden naar andere landen. Wij kijken ernaar uit om de groei van een divers en competitief marktplaatslandschap te ondersteunen.”

Profitez de meilleurs paiements dès maintenant.