Mollie haalt €25 miljoen op in eerste financieringsronde om internationale groei te versnellen

Mollie, een toonaangevende Europese online betalingsverwerker, heeft € 25 miljoen opgehaald bij een groep ervaren technologie- en betalingsondernemers.

Mollie, gevestigd in Amsterdam, is meer dan tien jaar geleden gelanceerd om betaalbare, eenvoudige en betrouwbare online betalingen voor bedrijven van elke omvang aan te bieden en bedient nu meer dan 65.000 bedrijven in Europa via zijn intern ontwikkelde, cloudgebaseerde platform. Het bedrijf verwerkt jaarlijks meer dan €5 miljard aan betalingsvolume en groeit snel.

De markt veranderen

Van toeslagen voor overschrijvingen tot aan de snelle verwerking van betalingen, bankproducten waren – en zijn nog steeds – verwarrend, stressvol en saai. Traditionele banken bieden het midden- en kleinbedrijf niet de eenvoud en service die het verdient. Mollie is opgericht om de markt te veranderen door complex financiële technologie te vereenvoudigen en MKB-gebruikers een voorsprong op de concurrence te bieden met hun platform voor bedrijfsmatige betalingen.

Oprichter Adriaan Mol heeft het bedrijf tot nu toe winstgevend gemaakt zonder hulp van buitenaf, wat de kracht van het betaalplatform bewijst. Hij gelooft dat de tijd rijp is om de expansie te versnellen vanwege het gebrek aan schaalbare concurrentie op de Europese markt. “Met meer dan 65.000 ondernemers zijn we nog maar net begonnen met onze missie om ondernemers in staat te stellen efficiënter te verkopen en te groeien met solide en gebruiksvriendelijke financiële diensten. We zijn enorm verheugd aan te kondigen dat we investeerders aan boord hebben die onze kernwaarden en langetermijnvisie delen. Met deze investering kunnen we ons trackrecord van het creëren van innovatieve financiële producten voor MKB-ondernemers voortzetten.”

Groei en uitbreiding

De investering zal worden gebruikt om de groei van het bedrijf te versnellen en de research- en development-teams die aan de meer complexe, volgende generatie financiële oplossingen werken, te ontwikkelen.

Profitez de meilleurs paiements dès maintenant.