De geschiedenis van Mollie

Op bovenstaande foto zie je de op dat moment 16-jarige Adriaan Mol, oprichter van Mollie. Op de achtergrond hangt een poster van Apple’s ‘Think Different’-campagne. Toepasselijker kan bijna niet. Waarschijnlijk had hij het op dat moment nog niet door, maar hij zou de wereld van betalingen veranderen. Door anders te denken, door een nieuwe invalshoek te gebruiken, ging hij op zoek naar een manier om dingen anders te doen. Uit dit gedachtegoed werd Mollie geboren.

Vraagstukken uit handen nemen

Adriaan kwam er al snel achter dat online betalingen ingewikkeld zijn, zeker voor ondernemers die niet zoveel verstand van de technologie erachter hebben. Als online ondernemer wil je geen omkijken hebben naar je betalingen. De dienst die Adriaan voor ogen had, moest betalingen makkelijk maken, door dergelijke (technologische) vraagstukken volledig uit handen te nemen. De eerste stap was een betaaldienst, die mensen in staat stelt microbetalingen te doen per SMS.

Technologie als uitgangspunt

Het succes van deze dienst was voor Adriaan bewijs van het potentieel van online betalingen. Om de volledige focus hierop te kunnen leggen, werd het bedrijf gesplitst. Deze splitsing gaf Adriaan de kans om het bedrijf verder te ontwikkelen tot een volwaardige Payment Service Provider: Mollie. Door optimaal gebruik te maken van groeiende technologische mogelijkheden en altijd een paar stappen vooruit te denken, werd de rigide betaalindustrie stap voor stap verbeterd. Door de jaren heen bleef technologie altijd het uitgangspunt om continu te blijven verbeteren. Dit heeft geleid tot een solide API die de online ondernemer middels één integratie toegang geeft tot een grote diversiteit aan betalingsmethodes.

Eenvoud en transparantie

Inmiddels heeft Mollie zich ontwikkeld van een verfrissend initiatief tot een internationale organisatie. Mollie is gegroeid in omvang en qua mogelijkheden, maar het doel is hetzelfde gebleven: betalingen makkelijker maken voor online ondernemers. De klant staat dus altijd op de eerste plaats. Ook de kernwaarden bleven hetzelfde: eenvoud en transparantie. Mollie gelooft in de kracht van eenvoud. Dit zie je terug in het product én in de code. Inzichtelijk en makkelijk om mee te werken, zowel voor ondernemers als developers. Bovendien gelooft Mollie dat transparantie in betalingen beschikbaar moet zijn voor iedereen. Of het nu gaat om een ondernemer die de eerste stappen in e-commerce zet, of een grote organisatie die zijn klanten wil verrassen met makkelijkere betalingen, Mollie is bruikbaar voor iedereen.

Mollie stelt elke onderneming in staat zich te ontwikkelen, productiviteit verhogen en doelen behalen, dankzij eenvoud, transparantie en makkelijke betalingen.

Kies voor een optimale betaalervaring.