AmsterdamPHP meetup bij Mollie

25 november 2014

Vorige week donderdag hebben <a title=“Mollie” href=“https://www.mollie.com”>Mollie</a> en <a title=“SEOShop” href=“http://www.getseoshop.com/?ref=mollie” target="_blank">SEOShop</a> de maandelijkse AmsterdamPHP meetup gehost. <a title=“AmsterdamPHP” href=“http://amsterdamphp.nl/” target="_blank">AmsterdamPHP</a> is een groep PHP-developers uit Amsterdam en omgeving, die er op gericht is om onderling kennis en ervaring uit te wisselen.

<!–more–>

600 431723619-300x225

<strong>Talk over PHP Profiling</strong>
Ruim 80 programmeurs kwamen naar Mollie om te luisteren naar de talk van <a href=“https://twitter.com/dennisdegreef”>Dennis de Greef</a> over het profilen van PHP-applicaties. <em>Profilen</em> is het analyseren van welke delen van het PHP-script de meeste tijd of het meeste geheugen kosten. Dennis legde uit hoe je met Xdebug je applicatie kan profilen en hoe en met welke tools je de traces kan analyseren. Voor en na afloop van de talk was er nog een gezellige social met bier en pizza voor alle aanwezigen om de meetup compleet te maken. We bedanken iedereen voor hun aanwezigheid en enthousiasme. In het bijzonder AmsterdamPHP en SEOShop voor de fijne samenwerking.

<strong>Mollie en AmsterdamPHP</strong>
Ooit in 2012 gaf Mollie bij AmsterdamPHP ook een talk over <a href=“http://willem.stuursma.name/2012/09/21/speaking-at-amsterdamphp-on-continuous-integration-for-php/”>continuous integration</a>. In ons nieuwe kantoor op de <a title=“Keizersgracht 313, Amsterdam” href=“https://www.mollie.com/nl/about” target="_blank">Keizersgracht</a> hebben we eindelijk de mogelijkheid gekregen een keer de meetup te hosten. Als het kan, gaan we het vaker doen want wat ons betreft was het erg geslaagd!

<strong>Goodies</strong>
Hopelijk heeft iedereen de goodies en hoodies weten te vinden. Wij hebben nog Mollie T-shirts over! Scoor ze door je maat en adres te mailen naar <a href=“mailto:tshirts@mollie.com”>tshirts@mollie.com</a>. Zo gepiept, dus vooral doen!

Volg <a title=“Mollie op Twitter” href=“https://twitter.com/MollieNL”>Mollie op Twitter</a>!
Join de <a title=“Beta: nieuwe Mollie Dashboard” href="/nl/blog/post/beta-nieuwe-mollie-dashboard/">Dashboard-beta</a>!