Apple Pay & Mollie: eenvoud en technologie

20 mei 2019

Makkelijk, snel en veilig

Apple Pay is de eigen betaalmethode van Apple, beschikbaar voor alle Apple-gebruikers. Het maakt gebruik van de Wallet-app. Je kunt het vergelijken met een portemonnee waar je meerdere kaarten in hebt zitten. Alleen dan wel een slimme portemonnee, die alle details en voorkeuren van al je verschillende betaalproducten al kent. Om een betaling te doen hoef je geen details in te vullen, Apple Pay kent al je gegevens. Na het selecteren van Apple Pay als betaalmethode voltooi je de betaling makkelijk, snel en veilig met je Touch ID of Face ID. Omdat je de betaling voldoet met je duimafdruk of gezichtsscan, voldoet Apple Pay direct aan de Strong Customer Authentication (SCA) regelgeving uit de Payment Services Directive 2 (PSD2) die in september van kracht wordt.

Geen extra kosten

Strikt genomen is Apple Pay geen betaalmethode, de eigenlijke betaalmethode hangt af van de kaarten die in de Wallet geplaatst zijn. Op dit moment is er ondersteuning voor zowel debit- als creditcards.Voor de ondernemer zijn er trouwens geen extra kosten verbonden aan het gebruik van Apple Pay via Mollie. Je betaalt alleen de reguliere kosten voor creditcard als betaalmethode. Bovendien garandeert Mollie een naadloze ervaring voor je klant. Ons systeem detecteert automatisch of je klant betaalt vanaf een Apple device. Alleen dan wordt Apple Pay getoond als betaalmethode.

Het potentieel

Op internet zijn veel berichten te vinden van Apple-fans die niet kunnen wachten tot Apple Pay beschikbaar komt. Als je daarnaast bedenkt welk percentage van de smartphonemarkt in handen is van Apple, dan weet je wat het potentieel van Apple Pay is. Samen met de naadloze ervaring voor de klant, gaat dit de conversie van je shop ten goede komen. Je klanten kunnen er in meer dan 35 landen, zoals Duitsland, België, Frankrijk en Italië direct gebruik van maken.

Activeer Apple Pay »
Volg elke betaling op je smartphone