Zo kies je de beste payment gateway voor BigCommerce

11 juli 2022

Als je dit artikel leest, dan heb je waarschijnlijk het moeilijkste deel van de opbouw van je online zaak achter de rug. Je raket is gebouwd, nu is het tijd om die te lanceren. Maar voordat we samen beginnen af te tellen naar dat grote moment is er nog een laatste stukje van de puzzel waar wij je bij kunnen helpen zodat jouw raket succesvol de hoogte ingaat: betalingen.

Jouw webshop bouwen met BigCommerce biedt veel voordelen voor je onderneming, waaronder een hele reeks kant-en-klare tools die je helpen groeien. Maar om zeker te zijn dat je de best mogelijke conversie krijgt en zoveel mogelijk kunt verkopen, heb je ook de beste payment service provider nodig. Dat betekent dus dat je een steengoede payment gateway moet kiezen.

In dit artikel leggen we je uit wat de beste betaalverwerkers voor BigCommerce jou moeten bieden en wat je in je achterhoofd moet houden wanneer je een payment service provider (PSP) kiest.

In text visual 1 (1)

Wat is een BigCommerce payment gateway-integratie?

Een BigCommerce payment gateway-integratie helpt je om betalingen te accepteren in jouw BigCommerce-webshop. De plugins worden meestal gecreëerd en up-to-date gehouden door een payment service provider (PSP). De beste aanbieders geven je een checkoutpagina die jouw conversie een boost geeft, alle betaalmethoden die jouw klanten nodig hebben, en andere functionaliteiten en voordelen om jouw zaak te doen groeien.

Hoe kies je de beste payment gateway voor BigCommerce?

De beste BigCommerce payment providers helpen jou om je conversie te verhogen en het aantal verkopen te maximaliseren. Als je een PSP kiest, moet je deze zaken zeker bekijken:

 • Betaalmethoden
 • Kostprijs
 • Makkelijke integratie
 • Veiligheid
 • Vlekkeloze (terug)betalingen
 • Marktkennis en gelokaliseerde functionaliteiten
 • Betalingen met één klik
 • Eenvoudige abonnementen
 • Andere voordelen en vormen van ondersteuning

Betaalmethoden

Wat gebeurt er als een bezoeker zijn favoriete betaalmethode niet vindt wanneer hij iets wilt kopen op jouw webshop? Hij vertrekt zonder de aankoop af te ronden. Wil je dat vermijden, dan is het dus heel belangrijk dat je potentiële klanten de betaalopties geeft die zij verkiezen. De PSP die je uiteindelijk kiest, moet jou dus ook de beste betaalmethoden voor jouw onderneming aanbieden en moet jou de mogelijkheid geven om ze met één klik op de knop toe te voegen aan je checkout.

In-text-visual-2

Kostprijs

De kostprijs is uiteraard een belangrijke factor wanneer je een gatewaydienst kiest. Vergelijk de kosten van de verschillende BigCommerce-betaalopties om te zien wie de beste (en meest transparante) prijzen heeft. Door deze vergelijking te maken, zal je de kosten kunnen drukken en heb je een beter zicht op welke verwerkingskosten je zal moeten betalen.

De beste PSP’s zijn transparant over hun prijzen, rekenen niets aan voor mislukte transacties en bieden flexibele contracten zodat je niet aan hen vastzit voor een bepaalde periode.

Veiligheid

Als je online verkoopt, dan moet je er ook voor zorgen dat jouw klanten veilig en wel kunnen betalen en dat hun gevoelige informatie wordt beschermd. Een goede PSP zal maken dat je voldoet aan de relevante regelgeving op dat vlak en zal je beschermen tegen fraude. Verkoop je in Europa, let er dan op dat de integratie die je kiest, voldoet aan PSD2.

Makkelijke integratie

Vermijd vertragingen of problemen met betalingen door een aanbieder te kiezen die al een BigCommerce-integratie aanbiedt. Dan kan je de plugin makkelijk toevoegen aan jouw site via de instellingen van jouw account.

Vlekkeloze (terug)betalingen

Het lijkt logisch, maar toch: de beste BigCommerce payment providers maken betalingen eenvoudig. Dat betekent dat ze een betrouwbaar, stabiel platform aanbieden dat niet uitvalt of andere problemen ervaart. Maar dat betekent ook dat ze jou helpen om het beheren van betalingen, waaronder ook terugbetalingen, zo eenvoudig mogelijk te houden.

In text visual-3

Marktkennis en gelokaliseerde functionaliteiten

De beste betaalpartner is diegene die kennis heeft over de markten waarin jij actief bent en jou kan helpen om vlot internationaal te schalen. De juiste PSP geeft jou gelokaliseerde functionaliteiten die ervoor zorgen dat jouw klanten hun munteenheid en favoriete betaalopties te zien krijgen bij de checkout.

Betalingen met één klik

Als shoppers frictie ervaren wanneer ze afrekenen, dan is de kans groot dat ze hun aankoop afbreken. De juiste aanbieder zal je dus helpen om het betaalproces zo gemakkelijk mogelijk te maken voor jouw klanten. Dat kan bijvoorbeeld door de betaalgegevens van jouw klant op te slaan, zodat ze bij een volgende bezoek met slechts één klik kunnen betalen.

Eenvoudige abonnementen

De beste payment gateway maakt niet alleen eenmalige betalingen eenvoudig, maar biedt jou ook alles aan dat je nodig hebt voor abonnementsbetalingen – zoals het veilig bewaren van bankgegevens zodat je terugkerende betalingen kunt ontvangen. In Europa wordt dat meestal gedaan via SEPA-domiciliëring.

Andere voordelen en vormen van ondersteuning

Een goede BigCommerce payment gateway biedt jou op zijn minst de beste betaalmethoden en een vlot betaalproces. Maar de allerbeste PSP’s bieden jou veel meer dan dat. Denk maar aan verschillende voordelen en functionaliteiten die jou helpen groeien. Lokale ondersteuning door mensen die jouw markt begrijpen en een uitgebreid aanbod van geavanceerde betaalfunctionaliteiten horen daar ook bij.

In-text-visual-4

Moeiteloze betalingen met Mollie

Mollie is officieel benoemd tot preferred technology partner van BigCommerce. Dat betekent dat we rechtstreeks met het platform samenwerken om online bedrijven een schitterende gelokaliseerde e-commerce-ervaring te bieden — van het eerste klantenbezoek tot de checkout. Je kan onze eenvoudige, gebruiksvriendelijke payment gateway vinden via de betaalinstellingen in BigCommerce.

Dit zegt Jim Herbert, General Manager en Vice-president van BigCommerce in EMEA: “Ons partnerschap met Mollie toont aan dat we ons volledig inzetten om e-commercebedrijven toegang te geven tot technologieën van het hoogste niveau en de beste service providers in de markt.”

__Wat krijg je als je BigCommerce en Mollie gebruikt? __

 • Toonaangevende Europese en globale betaalmethoden
 • Hogere conversies met Mollie Components
 • Vlot abonnementen beheren met BigCommerce Subscriptions
 • Ondersteuning voor volledige en gedeeltelijke terugbetalingen
 • Transparante prijzen zonder verborgen kosten en geen lock-in contracten
 • Lokale menselijke ondersteuning in heel Europa
 • Makkelijk betalingen beheren via het Mollie Dashboard en de app
 • Gelokaliseerde functionaliteiten om je conversie te boosten

Laat jouw zaak groeien met Mollie en BigCommerce, of kom meer te weten over betalingen met Mollie.