5 bedrijven die werken met Connect voor Platformen

28 juli 2022

Het is altijd interessant om te zien hoe oude films de toekomst weergeven — meestal zitten ze er helemaal naast. Als Back to the Future het bij het rechte eind had, zouden we intussen met vliegende auto’s en hoverboads rondreizen. Maar zo snel gaat vooruitgang niet, het toont zich net in kleinere veranderingen. De mogelijkheid om jouw oude zetel online door te verkopen, bijvoorbeeld. Of een taxi te reserveren via je smartphone. Een kleinere revolutie, maar eentje die we wel te danken hebben aan de opkomst van de platformeconomie.

Platformen veranderen namelijk onze manier van leven en schudden wereldwijd verschillende sectoren serieus door elkaar. We kennen intussen allemaal Uber, Amazon en Airbnb — en er komen steeds meer bedrijven bij die dit platformmodel gebruiken in de hoop succes te vinden. Het model is dan ook erg eenvoudig: twee groepen met elkaar verbinden en zelf een deeltje van de winst opstrijken wanneer ze een transactie doen. En of het werkt: de waarde van de top-100 digitale platformen wereldwijd bedroeg in 2021 €15 biljoen euro en blijft maar stijgen.

De platformeconomie is een vast onderdeel geworden van ons leven, maar om echt succesvol te worden, is samenwerking nodig. SaaS-bedrijven, marktplaatsen en andere platformen stroomlijnen hun activiteiten en stimuleren groei door met andere technologiebedrijven samen te werken om prestaties te verbeteren. Daarom hebben wij Connect voor Platforms ontwikkeld. Met deze nieuwe tool bieden we platformen een conforme en moeiteloze betaaloplossing die hun diensten verbeteren en hen helpt schalen.

Meer weten? Laten we even kijken wat Connect voor Platforms voor jou kan betekenen.

Wat is Mollie Connect voor Platformen?

Connect voor Platforms helpt SaaS en marktplaatsen om online betalingen te integreren, klanten te onboarden en geld te accepteren en routeren. Het gebruikt een reeks configureerbare API’s en tools om zakendoen en betalingen beheren zo makkelijk mogelijk te maken.

Functies van Connect:

  • Hosted onboarding: automatiseer of whitelabel je onboarding
  • Applicatiekosten voor SaaS-bedrijven: Breng vergoedingen in rekening voor betalingen die via jouw app of platform verwerkt worden.
  • Beheerde kosten voor SaaS: Verdien geld aan betalingen en bepaal prijzen voor betalingsverwerking op maat.
  • Gesplitste betalingen voor marktplaatsen: Verdeel betalingen over meerdere verkopers.
  • OAuth: Bekijk de data van jouw klanten op een veilige manier.
  • Mollie Dashboard: Volg en meet betalingen in real-time.

Als je een SaaS, online marktplaats of platform runt, dan geeft Connect je de mogelijkheid om meer dan 25 betaalmethoden te aanvaarden, waaronder digital wallets, debet- en kredietkaarten en andere toonaangevende Europese betaalopties. Het zorgt voor al jouw klant- (KYC) en compliancebehoeften, waardoor jij tijd bespaart en de werkdruk vermindert.

Lees verder en ontdek hoe andere bedrijven Connect gebruiken om hun innovatieve SaaS-platformen en marktplaatsen te ondersteunen.

connect-for-platforms-stories-2

Hoe SaaS-bedrijven Connect gebruiken

SendCloud

Gebruikte Connect-functie: OAuth, hosted onboarding

Europa’s toonaangevende verzendplatform Sendcloud biedt e-commercebedrijven een geavanceerd platform om al hun verzendbehoeften te beheren en automatiseren.

Als onderdeel van een exclusief partnerschap heeft Sendcloud onze betaaloplossing geïntegreerd in haar retourportaal om het beheren van betaalde retourzendingen makkelijker te maken voor online bedrijven. Bedrijven die Sendclouds retourportaal gebruiken, kunnen snel terugbetalingen doen waarbij klanten automatisch de prijs van hun retourlabel in rekening gebracht krijgen. De betalingen worden verwerkt via Mollie.

connect-for-platforms-stories-1

Om deze Paid Returns- functie te gebruiken, hebben klanten van Sendcloud een Mollie-account nodig. Met de hosted onboarding-functie van Connect helpt Sendcloud haar klanten om zich direct via het retourportaal bij Mollie aan te melden. Dat wekt vertrouwen en stimuleert conversies.

Sendcloud zegt: “We zijn trots op onze samenwerking met Mollie om de complexiteit van betaalde retourzendingen te vereenvoudigen. Door online bedrijven de mogelijkheid te geven retourkosten makkelijk te verwerken met een groot aantal betaalmogelijkheden in heel Europa, bieden we consumenten en bedrijven een eenvoudig retourproces.” — Rob van den Heuvel, CEO en mede-oprichter van Sendcloud.

Jamezz

Gebruikte Connect-functie: OAuth, hosted onboarding, beheerde kosten

Net als Grinks heeft Jamezz software ontwikkeld waarmee consumenten moeiteloos een bestelling kunnen plaatsen. Met behulp van QR-codes kunnen gebruikers het menu van de horecazaak bekijken, hun bestelling plaatsen en in slechts enkele klikken betalen. Op deze manier bestellen wordt steeds gebruikelijker. De trend werd vooral versneld door de coronapandemie en betere verbindingsmogelijkheden. Het Nederlandse bedrijf is actief in meer dan 15 landen en biedt een hele reeks digitale diensten voor online bedrijven — waaronder ook bezorging, loyaliteitsprogramma’s en marketingpromoties.

Met behulp van Connects hosted onboarding en OAuth-functies kan Jamezz snel nieuwe klanten onboarden. Alle noodzakelijke KYC- en compliancecontroles worden daarbij gewhitelabeled als onderdeel van hun aanmeldproces. Ze maken ook gebruik van de Connect-functie voor beheerde kosten om geld te verdienen aan betalingen die via hun platform verlopen. Met Mollie Multi-currency kunnen ze ook geld vasthouden en betalingen in meerdere munteenheden verzenden en ontvangen. We helpen Jamezz bovendien om alle betaalmethoden aan te bieden die de Europese consumenten graag gebruiken.

Jamezz zegt: “We waren al na vijf dagen live met Mollie Connect en nu we ons richten op internationale uitbreiding merken we de meerwaarde van een betrokken betaalprovider. Mollie is erg proactief: ze contacteren ons regelmatig en we hebben onze eigen partnermanager, wat het contact makkelijker en persoonlijker maakt. We geloven dat we met Mollie Europa kunnen veroveren.” — Joost Putters, Hoofd Groei bij Jamezz

Grinks

Gebruikte Connect-functie: OAuth, hosted onboarding, applicatiekosten

Dankzij de Franse SaaS-start-up Grinks kunnen horecazaken drankjes verkopen via de Grinks app. Consumenten bestellen en betalen via de app, en kunnen vervolgens hun bestelling afhalen aan de toog. De app wordt onder andere gebruikt door theaters, festivals en bars en is makkelijk om op te zetten. Grinks helpt horecazaken om hun bestelproces efficiënter te maken en de klantloyaliteit te boosten.

Wij maken betalingen via de Grinks-app mogelijk. Met Connect for SaaS helpt Grinks om horecazaken de betaalmethoden aan te bieden die hun klanten willen en om betaald te worden volgens hun gekozen schema. Onze hosted onboarding-technologie laat ondernemingen toe om snel op te starten met Mollie via de Grinks-app en vlotjes alle nodige KYC-informatie en accountvalidatie aan te vullen om snel betalingen te accepteren. Door applicatiekosten toe te passen via Connects SaaS-oplossing voor betalingen kan Grinks geld verdienen aan betalingen die via de app verlopen.

Grinks zegt: “Mollie werd meteen een echte partner bij de ontwikkeling van ons project. Ze gaven advies en deelden hun expertise om ons op weg te helpen. Ze zijn bovendien heel aanspreekbaar, en de integratie met onze applicatie ging erg vlot. Mollie is meer dan een service provider voor ons: ze zijn een belangrijke sponsor in het succes van onze onderneming.” — Gabriel Ferran, co-founder van Grinks.

Hoe marktplaatsen en andere bedrijven Connect gebruiken

Q-Park

Gebruikte Connect-functies: Gesplitste betalingen, hosted onboarding, Oauth

Q-Park, een van de grootste parkeerorganisaties in Europa, heeft meer dan 3.000 parkeerfaciliteiten over het hele continent. Het bedrijf had een oplossing voor marktplaatsbetalingen nodig met geavanceerde functies, zoals de mogelijkheid om meerdere betaalmethoden te accepteren, betalingen te centraliseren en geld over de verschillende activiteiten te verdelen. Kortom: meer dan de doorsnee betaalgateway voor marktplaatsen.

Met Connect beheert Q-Park nu eenvoudig betaling van en naar de verschillende activiteiten. Ze gebruiken Connects hosted onboarding-functie om parkeerfaciliteiten te onboarden en betalingen te splitsen om geld tussen de verschillende activiteiten te retouren als dat nodig is.

Natuurlijk profiteren al onze Connect-klanten van alle andere voordelen van onze betaaldiensten. En dat is precies wat Q-Park doet: ze bieden onze conversie-geoptimaliseerde checkout om verkopen te stimuleren, vereenvoudigen terugkerende betalingen, en hebben toegang tot vlotte reconciliatie om de controle te houden over hun dagelijkse financiën.

Q-Park zegt: “We waren op zoek naar een betaaloplossing en Mollie’s Connect voor Platformen was het antwoord. We kunnen nu meerdere globale en lokale betaalmethoden accepteren, de onboarding verliep snel en makkelijk, en de marktondersteuning was uitstekend.” — Frank Janssen, corporate information manager van Q-Park.

Mazda

Gebruikte Connect-functie: Gesplitste betalingen, hosted onboarding, OAuth

We werken samen met Mazda om hen te helpen een innovatieve marktplaats te creëren die een impact kan hebben op de manier waarop de auto-industrie werkt. Met behulp van Connect voor Marktplaatsen, en samen met ons technisch team, digitaliseert de autofabrikant de sector met een Europees platform waarmee regionale dealers eenvoudig producten en diensten kunnen verkopen via het internationale merk.

De door Connect aangedreven marktplaats helpt Mazda’s Europese dealers om de betaalmethoden aan te bieden die hun klanten nodig hebben, een conversie-geoptimaliseerde checkout en een naadloze onboarding. Ze hebben bovendien de gemoedsrust van een conforme en geautomatiseerde betaaloplossing met lokale klantenondersteuning.

connect-for-platforms-stories-3

Connect biedt niet alleen voordelen voor de dealers van Mazda. Door ons marktplaatsbetaalplatform te gebruiken, kan het automerk snel nieuwe producten schalen en garanderen dat betalingen naar de juiste regionale dealer gestuurd worden. Het bedrijf helpt Mazda-verdelers snel verkopen door de hosted onboarding van Connect te gebruiken en blijft ook op de hoogte van alle sales via het Mollie Dashboard.

Mazda zegt: “We zijn onze marktplaats aan het uitrollen in het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa, maar dankzij de eenvoudige, gelokaliseerde en transparante oplossingen van Mollie kunnen we ons ook nog blijven focussen op onze verdere groei en onze klanten.” — Matthias Sileghem, Mazda Motor Europe.

Laat je bedrijf groeien met Mollie

Zoek je een geavanceerde SaaS-betaaloplossing of een betaalprovider voor marktplaatsen die ook een hele reeks voordelen biedt om je bedrijf te helpen groeien? Connect for Platforms kan je helpen. Het is een snelle een eenvoudige manier om toonaangevende betaalmethoden te accepteren en in je platform te integreren, je klanten snel en veilig te onboarden en er zeker van te zijn dat je altijd volledig voldoet aan PSD2. Connect wordt aangeboden met transparante prijzen en je krijgt lokale menselijke ondersteuning wanneer je dat nodig hebt.

Kom meer te weten over Connect for Platforms of neem contact op met ons team om te bekijken hoe we jouw bedrijf kunnen helpen.