Overstappen noodzakelijk: Magento 1 krijgt geen updates meer

18 december 2019

Vanaf 1 juni 2020 krijgt Magento 1 geen (beveiligings)updates meer vanuit Magento-eigenaar Adobe. Dat betekent niet alleen dat het platform geen nieuwe mogelijkheden meer toegevoegd krijgt, ook komt de veiligheid van je shop én je klanten in het geding. Ondanks het feit dat Magento haar aandacht al sinds 2014 vrijwel uitsluitend op Magento 2 richt, zijn er nog steeds veel shops die op Magento 1 draaien. Overstappen is dus bittere noodzaak, maar het is ook een kans.

Een onderbouwde keuze

Ondernemers stappen niet vaak over naar een ander platform omdat het teveel gedoe is. Nu kun je niet anders en dat is een kans om het meteen goed te doen en een onderbouwde keuze te maken. Bijvoorbeeld door een systeem te kiezen dat meer mogelijkheden biedt, waarmee je beter op de toekomst bent voorbereid, zoals vergaande personalisatie of uitgebreide marketingopties. Of een systeem dat juist wat minder uitgebreide mogelijkheden biedt, maar wel simpeler en goedkoper is.

Onderschat dit niet

Welk systeem je ook kiest, je dient voor de zomer overgestapt te zijn naar een ander webshopplatform, om je shop veilig voort te kunnen zetten. Onderschat dit niet! Zelfs als je wilt overstappen van Magento 1 naar Magento 2, dan moet je weten dat het geen makkelijke transitie is. Magento 2 is een compleet ander platform, met een framework dat heel anders opgebouwd is. Het is dan ook een goed idee om op korte termijn te beginnen met de overstap. Een goede eerste stap is het maken van een plan van aanpak, waarbij je in kaart brengt wat belangrijk is voor jou en je shop. Bedenk ook of je dit allemaal zelf wilt doen. Het vergt een flinke tijdsinvestering, die je wellicht beter kunt gebruiken. Samenwerken met een agency die hierin gespecialiseerd is, kan je veel tijd en mogelijk ook geld besparen.

Alle bekende webshopplatformen

Het is in elk geval goed om te weten dat Mollie samenwerkt met alle bekende webshopplatformen. Of je nou kiest voor Shopware of WooCommerce, Mollie heeft er een koppeling voor. Dat betekent dat je betalingen altijd op vertrouwde wijze blijven verlopen. Toch hulp nodig? Ons support team staat klaar om je te helpen bij je transitie.