Facturen sneller betaald met een betaallink

1 januari 2020

Herken je dat? Steeds als je een factuur verstuurt naar je klanten, blijf je maar wachten op de betaling. Je belt en mailt klanten regelmatig om erachter te komen of het bedrag al is overgeboekt. Zo’n overboeking is natuurlijk ook een beetje ouderwets, in een tijd waarin iedereen binnen een paar seconden af kan rekenen met iDEAL. Wellicht ken je ons betaalplatform alleen nog als een manier om betalingen op je webwinkel mogelijk te maken. Dit is echter niet de enige mogelijke toepassing van ons systeem. Het is ook mogelijk om ons systeem te gebruiken om facturen te laten betalen, bijvoorbeeld in combinatie met een facturatiesysteem, of gewoon door een betaallink te versturen.
<h2>Wat is een betaallink?</h2>
Een betaallink is simpelweg een link die de klant doorstuurt naar het beveiligde betaalscherm van Mollie. De link is eenvoudig aan te maken en kan bijvoorbeeld per e-mail verstuurd worden naar een klant, of toegevoegd worden aan een factuur. Zo kan je het de klant extra makkelijk maken om het openstaande bedrag direct te betalen. Je klant kan kiezen uit alle betaalmethodes die in jouw account geactiveerd zijn. Een Nederlandse klant kan bijvoorbeeld kiezen voor iDEAL, en een Belgische klant voor de optie Bancontact/Mister Cash.

<!–more–>
<h2>Voordelen</h2>
Betaallinks hebben een aantal voordelen:
<ul>
<li>het is snel en eenvoudig in gebruik;</li>
<li>geen technische kennis en/of programmeerwerk benodigd;</li>
<li>de klant kan zelf de gewenste betaalmethode kiezen;</li>
<li>de betaallinks maken het voor klanten makkelijker om facturen te betalen.</li>
</ul>
<h3>Hoe maak ik zo’n betaallink?</h3>
Betaallinks kun je aanmaken met <a href=“https://useplink.com/”>Plink</a>. Plink is een losse dienst die op Mollie gebouwd is. Je kunt bij Plink gewoon inloggen met je Mollie account. Wanneer je ingelogd bent in Plink kun je linksboven op de “Nieuw” drukken. Je vult een omschrijving in (bijvoorbeeld een order- of factuurnummer) en het gewenste bedrag.

<a href=“https://useplink.com/” target="_blank">Screenshot-2017-07-19-10.51.01</a>

Vervolgens kan je deze link kopiëren en in je factuur of e-mail naar de klant plaatsen. Als je klikt op “Mail deze link naar uw klant” wordt er automatisch een nieuw bericht geopend in je (op je computer geïnstalleerde) mailprogramma. Je kunt er ook voor kiezen om Plink zelf een betaallink voor jou te mailen naar je klant.

Het handmatig aanmaken van betaallinks is met name handig als je een kant-en-klare interface wilt. Wil je het aanmaken van betaallinks automatiseren en specifieke functionaliteiten toevoegen, dan kun je het beste zelf iets ontwikkelen op basis van onze <a href=“https://www.mollie.com/be/developers”>Mollie API</a>.