Je product als abonnement: zo geregeld, met Mollie Subscriptions

26 augustus 2020

Je product als abonnement: zo geregeld, met Mollie Subscriptions

Van scheermesjes tot leesvoer, condooms, wijn, pampers en contactlenzen. Almaar meer webwinkels bieden hun producten aan als abonnement. Niet zo raar, gezien de vele voordelen. Wil jij ook die kant op? Met Mollie Subscriptions bied je in no time je eerste producten aan via een subscription model.

Best interessant, zo’n abonnementsformule. Want daarmee zijn nieuwe klanten meteen ook terugkerende klanten of ‘returning customers. Hun bestellingen worden telkens automatisch voor hen geplaatst.

Jij kunt je dus volledig focussen op nieuwe klanten binnenhalen, en genereert een stabiele, voorspelbare cashflow. Niet zo gek dus dat veel online ondernemers dit businessmodel met recurring revenues wel zien zitten.

Maar hoe werkt dit voor je klanten? En hoe zorg je ervoor dat zij de automatische bestellingen ook automatisch betalen? Daar helpt Mollie Subscriptions je bij, zodat jij je volledig kan richten op de groei van je klantenbestand.

Hoe betalen je klanten voor hun abonnement?

Klanten die je webshop bezoeken, zien dat ze ook een abonnement kunnen nemen op hun favoriete product. Willen ze dat, dan kunnen ze die optie eenvoudigweg aanvinken als ze afrekenen. Daarmee geven ze toestemming om toekomstige bedragen automatisch van hun rekening te halen.

Zodra die bestelling is betaald via een van de betaalmethodes die je biedt, zoals iDEAL, creditcard of Bancontact, is het abonnement geactiveerd.

Mollie Subscriptions zorgt er vervolgens voor dat het juiste bedrag van het abonnement elke keer automatisch geïnd wordt, of dat nu per week, maand of jaar is. Dat hangt helemaal af van hoe jij je subscription model ziet.

Groot voordeel: consumenten hoeven niet telkens opnieuw over die betalingsdrempel heen. Da’s leuker voor hen, maar ook goed voor jouw conversie en omzet.

Tover je producten om in abonnementen

Abonnementen verkopen hoeft niet ingewikkeld te zijn.

“Met Mollie Subscriptions kan je eenvoudig aangeven wanneer en hoe vaak je klant moet betalen”, vertelt Julian Kuin, Head of Subscriptions van Mollie. “Vervolgens koppel je dat betaalplan aan een product en verschijnt dat meteen als abonnementoptie in je webshop. That’s it!”

Telkens wanneer Mollie Subscriptions het geld voor de volgende periode automatisch int, verschijnt er vanzelf een bestelling in je e-commerceplatform (tenzij je die optie uitzet). “Jij weet dus precies wanneer je de bestelling kan versturen. Je hoeft er niet meer naar omkijken, behalve dat je het product moet opsturen natuurlijk”, aldus Kuin.

Duidelijk communiceren

Bij de betaalmethodes creditcard en SEPA-incasso bestaat het risico op terugvordering. Omdat je klant zich bijvoorbeeld even niet meer herinnert waarom er geld is afgehouden en zijn bank vraagt om het bedrag terug te storten. Mollie Subscriptions volgt deze ‘chargebacks’ automatisch voor je op, door je klant een betaallink te sturen met een verzoek om toch nog af te rekenen.

Natuurlijk voorkom je liever dat klanten hun geld terugvorderen. Verklein dat risico door ze vooraf te informeren over een subscription afschrijving, bijvoorbeeld via een automatische e-mail. Laat hen weten dat de producten er weer aankomen en er dus geld van hun rekening wordt gehaald.

Meer weten?
Check Mollie Subscriptions