De eerste payment service provider die Klarna aanbiedt in België

23 juni 2020

Lokeren, 23 juni 2020 - Na de lancering van Klarna in België, maakt de Europese PSP Mollie nu bekend het per direct mogelijk te maken voor Belgische webwinkels en providers om Klarna toe te voegen als betaalmethode. Met Klarna kunnen consumenten later afrekenen en krijgt de webshop binnen vijf werkdagen betaald.

Met de stijging van het aantal online transacties zien we consumenten steeds vaker kiezen voor betaalmogelijkheden die minder risico’s met zich meebrengen. Zeker in deze tijden, waarin zoveel plannen in het water vallen of moeten worden aangepast kan uitgesteld betalen een uitkomst bieden en een stuk onzekerheid wegnemen. Ook vergroot het de flexibiliteit van de check-out en straalt vertrouwen uit. Consumenten keren daarom sneller terug: Klarna-gebruikers shoppen 20% vaker en hebben een gemiddelde orderwaarde die 16% hoger ligt.

“We zijn erg blij om Klarna aan onze lijst van Belgische betaalmogelijkheden toe te voegen,” zegt Ken Serdons, Chief Commercial Officer bij Mollie. “Door dit als eerste payment service provider in België aan te bieden en het – net als de andere betaalmethoden - makkelijk integreerbaar te maken, tonen we bovendien hoe toegewijd Mollie is om de webshops in België en de e-commerce sector in het algemeen verder te doen groeien.”

Wilko Klaassen, directeur voor Nederland en België bij Klarna: "In een groeiende e-commerce markt is vertrouwen een belangrijke factor. Shoppers willen altijd een zo veilig mogelijke en gebruiksvriendelijke ervaring, terwijl webshops op hun beurt graag een proces met zo weinig mogelijk obstakels hebben. Met Klarna via Mollie verloopt het gehele betaalproces soepel en makkelijk, met één klik, en dat komt conversie uiteraard ten goede.”

“De samenwerking met Mollie is relatief nieuw (2018), maar wel één van de meest innovatieve. Onze merken passen goed bij elkaar en er is een duidelijke klik tussen Mollie en Klarna qua visie, groeiambitie en bedrijfscultuur. We werken in meerdere landen goed samen, en deze stap om met Mollie als eerste een nieuwe markt (voor Klarna) te betreden was een no brainer. Qua product development zitten er dit jaar ook nog een paar hele coole features aan te komen", aldus Jasper Scheffer, Head of Partnerships voor Nederland en België bij Klarna.

Meer weten over Klarna als betaalmogelijkheid? Hier lees je meer.

Download het persbericht