Mollie & Klarna: maximale flexibiliteit in betalingen

8 oktober 2018

Stel: je kunt het grote voordeel van een fysieke winkel combineren met de voordelen van een online shop. Een product in je handen houden of even uitproberen, voordat je het betaalt. Maar dan wel vanuit je eigen woonkamer. Het beste van twee werelden. Zou dat niet de ultieme shopervaring betekenen? Het is nu mogelijk. We zijn trots de samenwerking tussen Mollie en de Zweedse betaalmethode Klarna te mogen aankondigen. Het zorgt voor eenvoud en maximale flexibiliteit in betalingen, voor zowel klant als ondernemer.

Consumenten verwachten gemak

Bij online shoppen komt het regelmatig voor dat consumenten tijdens het bestelproces afhaken. Oorzaak hiervan is vaak een te ingewikkeld bestel- of betaalproces. Consumenten verwachten gemak en als ze dat niet krijgen, haken ze af. Dit is waar Klarna in beeld komt; het biedt consumenten de vrijheid om later of gespreid te betalen, terwijl de ondernemer geen risico loopt. Bijkomend voordeel voor de ondernemer is het gemak van simpele integratie van Klarna in hun platform via Mollie. Het uitgangspunt van Mollie is online betalingen makkelijker maken voor ondernemers en Klarna is hier geen uitzondering op. De samenwerking met Klarna betekent eenvoud en maximale flexibiliteit.

Vrijheid en zekerheid

Die flexibiliteit is waar Klarna zich mee onderscheidt. De consument kan kiezen het hele bedrag later te betalen, of het op te delen in meerdere termijnen. Naast verhoogde flexibiliteit maakt Klarna online winkelen zo makkelijk mogelijk. Om een bestelling te plaatsen hoef je alleen informatie in te vullen waar je niet over na hoeft te denken, zoals e-mailadres en bezorgadres. Inloggegevens onthouden en creditcardgegevens of e.dentifiers bij de hand houden is niet meer nodig. Doorgaans zorgt het aanbieden van flexibele betalingen aan klanten voor onzekerheid onder ondernemers. Bijvoorbeeld als het gaat om het ontvangen van de betaling. Met Klarna is dit niet het geval. Terwijl de klant de vrijheid van uitgestelde betaling krijgt, garandeert Klarna de zekerheid dat de ondernemer betaald krijgt, zodra het product verzonden is.

Ontdek hoe Mollie’s simpliciteit kan helpen bij uw online groei: