Mollie en Safe Harbor

27 oktober 2015

Op 6 oktober 2015 heeft het Europese Hof een streep gezet door het zogenaamde ‘Safe Harbor’-verdrag. Onder dit verdrag konden (internet-)bedrijven toestemming krijgen om de gegevens van Europeanen op te slaan in de Verenigde Staten, of in Europese datacentra in handen van Amerikaanse bedrijven. Het Hof oordeelde echter dat dergelijke gegevens onvoldoende worden beschermd, aangezien de Amerikaanse overheidsdiensten toegang kunnen afdwingen. Het verdrag is daarom ongeldig: bedrijven die gebruik maken van dergelijke data-opslag moeten dat op korte termijn wijzigen.

Voor Mollie heeft deze uitspraak geen gevolgen. De data van onze klanten en de door ons verwerkte transacties – kortom: uw data – slaan wij alleen op in Europese datacentra. Mollie voldoet daarnaast aan de datasecuritystandaarden van de wereldwijde kaartindustrie (PCI-DSS), waarin strenge eisen worden gesteld aan het veilig versturen, verwerken en opslaan van (kaart)gegevens.

Investeren in veiligheid

Omdat betrouwbaarheid, continuïteit en veiligheid wellicht de belangrijkste eigenschappen zijn van een betaaldienstverlener, investeert Mollie hier continu in. Zo optimaliseren wij onze beschikbaarheid door te werken met meerdere datacentra en verwerken we transacties via meerdere banken. Wat betreft veiligheid, screenen we al onze transacties op mogelijke fraude, bijvoorbeeld als gevolg van gestolen kaartdata of phishing.

Meestal kondigen we alleen de introductie van nieuwe betaalmethoden of de wijziging van onze prijzen groots aan. Maar we voeren op wekelijkse basis vele soms hele kleine verbeteringen door op ons platform die het gebruik van Mollie’s betaaldiensten nog veiliger, betrouwbaarder, completer en eenvoudiger maken. Soms omdat we dat zelf nodig vinden, soms omdat onze klanten ons daarom vragen. Een aantal voorbeelden:

  • Het kunnen opvoeren van incassotransacties via hetzelfde XML-bestandsformaat dat de Nederlandse banken accepteren;
  • Het verhogen van het maximumbedrag dat Mollie via een enkele overboeking kan verwerken naar € 1.000.000;
  • Het optimaliseren van onze verwerkingsfabriek om een constante belasting van 500 transacties per minuut te verwerken met een piekbelastingen van 1.500 transacties per minuut;
  • Het volledig geautomatiseerd ophalen van KvK-gegevens, zodat klanten zelf geen (kostbaar) uittreksel meer hoeven op te vragen en uploaden;
  • De mogelijkheid om uitsluitend 3-D-secure-betalingen te accepteren zodat fraude met creditcards verder wordt bemoeilijkt.

We zitten nog vol met ambitie en ideeën en dat vertaalt zich ook in een volle ontwikkelkalender. Desalniettemin horen we graag waar je vindt dat Mollie nog kan verbeteren! Stuur het naar info@mollie.com.