Mollie en Klarna lanceren ‘Payer en 3 fois sans frais’

8 juni 2021

Goed nieuws! Vanaf vandaag kunnen onze Franse klanten Klarnas ‘Payer en 3 fois sans frais’-betaalmethode activeren en gebruiken.

Net als op andere markten is Mollie opnieuw een van de eerste fintechs om een dergelijke overeenkomst met Klarna te sluiten. Bovendien is Mollie het eerste online betaalplatform dat deze betaalmethode van Klarna aanbiedt.

Klarna 1

Payer en 3 fois sans frais

Door ‘Payer en 3 fois sans frais’ in te schakelen op het Mollie dashboard, kunnen handelaars hun checkout-conversie en gemiddelde orderwaarde boosten. Want ze bieden klanten flexibelere betalingen:

  • Bij tijdig uitgevoerde betalingen komen geen bijkomende rentes of kosten kijken.
  • Klanten bekijken hun aankopen gemakkelijk online of in de Klarna-app.
  • Klarna neemt het risico op krediet en fraude volledig op zich, zowel voor handelaars als consumenten.

Zo begin je eraan

  1. Ga naar de instellingen van het websiteprofiel op je account.
  2. Klik op ‘Betaalmethoden’ bij het websiteprofiel waarvoor je de betaalmethoden wilt activeren.
  3. Activeer “Betaal later / Payer en 3 fois sans frais”.

Wil je meer informatie over deze nieuwe checkout-functie? Breng dan zeker een bezoekje aan ons helpcentrum, want daar vind je alle up to date informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan. Je kan ons ook altijd contacteren via onze klantenservice.

Klarna 2

Mollie x Klarna

Na partnerschappen op verschillende Europese markten (Duitsland, Nederland, België…) zijn we trots onze samenwerking met Klarna verder te kunnen uitbouwen op de Franse markt.

De huidige gezondheidssituatie heeft online shoppen op ongekende wijze gedemocratiseerd. Consumenten gaan op zoek naar de veiligste betaalmethode, en in tijden van corona biedt multi-payment een nuttige oplossing voor veel onzekerheden. Het betalingsproces wordt flexibeler en meer betrouwbaar. Het gevolg? Klanten komen terug. Klarna-gebruikers kopen 20% vaker en geven gemiddeld 16% meer uit per bestelling.

Voor Mollie kon er dus geen beter moment zijn om de krachten te bundelen met Klarna. Al partners in verschillende Europese landen, gaan de twee Europese bedrijven nu ook op de Franse markt samenwerken. Daarmee stellen ze e-merchants in staat hun klanten een innovatieve en naadloze oplossing te bieden voor multi-payments, zonder de noodzaak van bijkomende contracten. Dankzij deze samenwerking kan elke e-merchant vanaf nu afrekenen vanuit het Mollie dashboard. Met Klarna betalen consumenten hun aankopen gespreid, zonder extra kosten, terwijl de online shop wel direct betaald krijgt. Klarna is marktleider in België, Duitsland en Nederland en wordt wereldwijd door 90 miljoen mensen gebruikt. De waarde van bestellingen stijgt daardoor tussen 5 en 15%.

“We zijn verheugd dat we als een van de eersten met Klarna in zee gaan, en zien dit als een teken van vertrouwen. We zijn beide internationale spelers die de markt voor willen blijven met innovatieve en eenvoudige oplossingen, zowel voor consumenten als e-tailers,” legt Benjamin Lang, Country Manager Frankrijk bij Mollie, uit.

Benjamin

“Vertrouwen is een belangrijke factor op de snel groeiende e-commercemarkt”, zegt Eric Petitfils, Sales Director bij Klarna. “Shoppers willen een zo veilig en gebruiksvriendelijk mogelijke ervaring, terwijl online winkels een zo eenvoudig mogelijk proces willen. Met Klarna via Mollie verloopt het hele betaalproces soepel en gemakkelijk, met één klik. En dat komt de conversie uiteraard ten goede.”

Met Klarna en Mollie kunnen Franse handelaars hun klanten nu in drie termijnen laten betalen, helemaal gratis.