Mollie verbetert betrouwbaarheid iDEAL

10 juni 2015

Afgelopen jaar heeft iDEAL te maken gehad met een aantal flinke storingen bij diverse banken. Dit heeft er zelfs tot geleid dat webwinkeliers eisten dat De Nederlandsche Bank <a href=“http://tweakers.net/nieuws/102101/webwinkels-eisen-dat-banken-storingsgevoeligheid-ideal-fors-verminderen.html”>toezicht gaat houden</a> op de betrouwbaarheid van iDEAL en uiteindelijk kwamen de banken met een website waarop <a href=“http://beschikbaarheid.ideal.nl/”>de status van iDEAL</a> inzichtelijk is gemaakt.

Bij iDEAL kunnen de storingen zich op twee plaatsen voordoen: aan de <em>issuing</em> zijde (de bank van de consument) en de <em>acquiring</em> zijde (de bank van de merchant of PSP). Wanneer er een storing aan de issuing zijde is, kunnen alle klanten van die bank geen iDEAL betalingen uitvoeren. Hier is helaas weinig aan te doen. Bij een storing aan de acquiring zijde kunnen merchants of PSP’s aangesloten bij die bank geen betalingen ontvangen. Door in dat geval over te schakelen naar een andere acquirer, kunnen de betalingen toch doorgang vinden.

Om de afhankelijkheid van één bank te verminderen, heeft Mollie daarom een koppeling gerealiseerd met een tweede acquiring bank. Bij een storing wordt automatisch overgeschakeld naar deze tweede bank. Van deze functionaliteit wordt in de praktijk ook zeer frequent gebruik gemaakt.

Als je klant bent bij Mollie is hierdoor automatisch je iDEAL betalingsverkeer betrouwbaarder dan via een directe koppeling met de bank. Dit lukt ons door slimmigheden te implementeren in combinatie door de bewezen betere uptime van Mollie de afgelopen jaren.