Nu ook herhaalde betalingen via Wordpress donatieplugin

8 juli 2016

Veel goede doelen en verenigingen maken gebruik van onze betaaldiensten. Vaak zijn deze organisatie op zoek naar de meest eenvoudige manier om snel donaties te kunnen ontvangen, zonder hiervoor veel kosten te hoeven maken. Een aantal maanden geleden lanceerden we daarom de WordPress plug-in “<a href=“https://nl.wordpress.org/plugins/doneren-met-mollie/”>Doneren met Mollie</a>”. Eenmalige donaties via de plug-in waren al mogelijk, maar sinds gisteren kan je donateurs ook herhaaldelijk bedragen laten doneren via <a href=“https://www.mollie.com/be/recurring”>Recurring</a>.
<h2><strong>Doneren met Mollie</strong></h2>
De donatieplug-in is intern ontwikkeld bij Mollie en is gratis te downloaden. De plug-in is eenvoudig te installeren en ook het wijzigen van instellingen is zo gedaan. Op dit moment is de plug-in beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits en Frans.

<!–more–>

De plug-in wordt constant verder <a href=“https://nl.wordpress.org/plugins/doneren-met-mollie/changelog/”>ontwikkeld</a>. Een greep uit de mogelijkheden die de plug-in al biedt:
<ul>
<li>Donateurs kunnen uit al onze betaalmethodes kiezen.</li>
<li>Donaties zijn terug te vinden in het WordPress admin-panel.</li>
<li>Donateurs kunnen NAW-gegevens invoeren.</li>
<li>Je kan verschillende projecten opgeven, zodat donateurs kunnen kiezen voor welk project zij willen doneren.</li>
<li>Je kan zelf kiezen welke gegevens donateurs moeten opgeven bij de donatie.</li>
<li>Je kan zelf een bedankpagina instellen.</li>
<li>Je kan standaard bedragen opgeven of de keuze aan de donateur overlaten.</li>
<li>Je kan het formulier naar wens vormgeven.</li>
</ul>

Schermafbeelding-2016-07-08-om-13.32.52

<h2><strong>Recurring</strong></h2>
<p>Naast eenmalige betalingen is het nu dus ook mogelijk om periodiek bedragen te incasseren. Dit werkt aan de hand van onze <a href=“https://docs.mollie.com/payments/recurring#charging-periodically-with-subscriptions”>Subscription API</a>. Deze API maakt het mogelijk om bijvoorbeeld per maand, kwartaal of jaar een bepaald bedrag te incasseren via een Creditcard of door middel van SEPA-incasso. Zeker voor goede doelen is dit een belangrijke toevoeging, maar ook verenigingen kunnen deze optie gebruiken om bijvoorbeeld de ledenbijdrage te incasseren.</p>

Schermafbeelding-2016-07-08-om-13.40.25

Op dit moment werken we aan de mogelijkheid om een mail te ontvangen zodra er een donatie binnen is gekomen en om de donateur direct een e-mail te kunnen versturen ter bevestiging.

Zijn er meer functionaliteiten die je zou willen zien? Of heb je vragen over herhaalbetalingen via deze plug-in? Laat het ons weten!