Mollie maakt online betalen met maaltijd- en ecocheques van Monizze en Sodexo breed toegankelijk

29 april 2020

Lokeren, 29 april 2020 - Belgische webwinkels en providers kunnen binnenkort makkelijk een extra betaalmiddel aanbieden voor online aankopen met de elektronische maaltijd- en ecocheques van Sodexo en Monizze. Daarvoor heeft de payment service provider Mollie als eerste in België een partnership afgesloten met de twee populaire uitgevers van maaltijd- en ecocheques in ons land. Door consumenten deze extra betaalmethode aan te bieden bij het online shoppen, hopen de drie partijen ook de Belgische economie een duw in de rug te geven.

Duw in de rug voor heropstart Belgische retail en horeca

E-commerce maakt, mede als gevolg van het coronavirus en de quarantaine, een exponentiële groei door. Mollie wil samen met Sodexo en Monizze in tijden van ‘social distancing’ de Belgische consument een zo breed mogelijk scala aan aankoopmogelijkheden bieden. Voor veel Belgen die gebruik maken van maaltijd- en ecocheques van Monizze en Sodexo, vormt dit een belangrijk deel van het huishoudbudget. Omdat zij nu ook hun online aankopen met deze maaltijd- en ecocheques kunnen betalen, maken we het voor consumenten nog makkelijker de Belgische winkels en horecazaken te steunen die door COVID-19 getroffen zijn.

Let wel: maaltijd- en ecocheques kunnen ook online enkel gebruikt worden voor voeding enerzijds, en voor milieuvriendelijke aankopen anderzijds.

Mollie voorziet webwinkels van betaalmogelijkheden en maakt deze makkelijk te integreren op e-commerce sites en in apps. “We zorgen ervoor dat consumenten op een gemakkelijke en veilige manier kunnen betalen voor al hun online aankopen, ongeacht of dat nu via Bancontact, hun kredietkaart, Apple Pay of via Paypal verloopt. Aan dit rijtje zullen in de toekomst dus elektronische maaltijd- en ecocheques toegevoegd worden.” zegt Célia Boon, Country Manager België bij Mollie.

Op dit moment hebben al een groot aantal bedrijven aan Mollie laten weten interesse te hebben om de nieuwe betaalmethode in hun webshop te integreren zodra deze beschikbaar is, waaronder Neuhaus en de online supermarkt Hopr voor de maaltijdcheques en DPG Media, Game Mania, Mediahuis en Zelfbouwmarkt voor de ecocheques.

“Ecocheques en maaltijdcheques kunnen enkel gebruikt worden om producten in België te kopen. Dit is dus zeker een stevige steun in de rug voor de verdere de ontwikkeling van e-commerce in ons land.” Zo beamen ook Safeshops en BeCommerce, de overkoepelende webshop keurmerken in ons land.

Over Mollie Payments
Mollie is een pionier binnen de payment industrie. Het bedrijf is daarnaast een van de snelst groeiende betalingsverwerkers binnen Europa. Mollie faciliteert bedrijven van verschillende groottes om gezamenlijk op te schalen en te groeien door gebruik te maken van de verschillende betaalmethodes. Met behulp van de simpele en duidelijke betalings API kan Mollie verschillende betaalmethodes aanbieden op een uniforme wijze. Mollie is in staat om een complex proces simpel te maken. Mollie is enorm ambitieus. Op dit moment heeft het bedrijf meer dan 80.000 klanten in Europa en het is de missie van het bedrijf om de meest geliefde PSP van Europa te worden. Het bedrijf bestaat uit een internationaal team van 200 professionals, is gevestigd in Amsterdam en op drie andere locaties in Europa. Belgische klanten worden bediend vanuit een lokale vestiging in Lokeren. Zowat de helft van alle Belgische webshops werkt samen met Mollie om hun klanten het zo makkelijk mogelijk te maken om hun online aankopen af te rekenen.
Voor meer informatie: www.mollie.com

Over Monizze
Monizze, een Belgisch kmo-initiatief, is een 100% digitale onderneming die actief is in de Fintech. Monizze verbindt personen en bedrijven door het ontwikkelen van beheer- en transactieplatformen die bijdragen aan hun welzijn en efficiëntie. Monizze ontwikkelt geïntegreerde oplossingen die perfect aansluiten bij de noden van onze verschillende doelgroepen: de maaltijd-, eco- en cadeaucheque. In 2015 sloot Monizze zich aan bij de Up Group, wereldwijd n°3 op de markt van speciale betalingsbewijzen. Eind 2019 heeft Monizze de kaap van 30.000 klanten overschreden, gaande van grote bedrijven zoals KBC, Colruyt, Alken Maes en Comeos tot KMO en zelfstandigen.
Voor meer informatie: www.monizze.be

Over Sodexo
Sodexo Benefits and Rewards is een dochteronderneming van de groep Sodexo, wereldleider op het gebied van Quality of Life-diensten. Met onze oplossingen willen we een positief effect op de lokale gemeenschappen en het milieu teweegbrengen en een meer inclusieve samenleving bevorderen. Om dit te bereiken, vertrouwen we op de diversiteit en de collectieve intelligentie van onze teams. Dankzij een compleet dienstenpakket (maaltijdcheques, ecocheques, cadeaucheques…) en onze expertise in het beheer van overheidssubsidies (dienstencheques, “Chèque Entreprise”, KMO…) dragen we bij tot de verbetering van de levenskwaliteit van de Belg, thuis en op het werk. Vandaag hebben al meer dan één miljoen Belgen gebruik gemaakt van de diensten van Sodexo Benefits & Rewards en niet minder dan één Belg op vier staat dagelijks in contact met Sodexo.
Voor meer informatie: www.sodexo.be

Download het persbericht