Per ongeluk een bedrag teruggestort naar je klant? Maak het ongedaan!

20 augustus 2015

Het is heel eenvoudig om een bedrag terug te storten naar je klant via het dashboard van Mollie (een zogenoemde “refund”). Dit was je wellicht al bekend. Vanuit onze klanten kregen wij echter regelmatig het verzoek om een refund weer terug te kunnen draaien, bijvoorbeeld omdat zij per ongeluk de verkeerde transactie hadden teruggestort. We hebben daarom een nieuwe optie toegevoegd: je kan refunds nu zelf annuleren.

Hoe werkt het?

Om een refund terug te draaien zoek je de transactie in het transactie-overzicht op. Je klikt op de knop “terugstorten” om de gegevens van deze refund te tonen. Je ziet dan onderstaand scherm. Om de refund ongedaan te maken, klik je simpelweg op “annuleren”. Doe dit wel dezelfde dag nog: een terugstorting vindt namelijk altijd de eerstvolgende werkdag 's ochtends plaats.

Voor welke betaalmethodes werkt dit?

Het terugdraaien van een refund is niet voor elke betaalmethode mogelijk. Bekijk onderstaand overzicht voor de mogelijkheden.

Betaalmethode Refunden mogelijk? Gedeeltelijke refund mogelijk? Refund terugdraaien mogelijk? Extra refunden mogelijk?(max. €25)
iDEAL
Creditcard
Bancontact/Mister Cash
SOFORT Banking
Overboeking
Belfius Direct Net
PayPal
paysafecard

Meer vragen over het terugstorten van transacties? Lees dan ook het uitgebreidere artikel hierover.