Retourneren van webaankopen: ben jij op de hoogte van de regels?

11 september 2015

Uit recent <a href=“http://www.consumentenbond.nl/actueel/nieuws/2015/webwinkels-overtreden-massaal-de-wet/”>onderzoek van de Consumentenbond</a> blijkt dat webwinkels in Nederland zich massaal niet houden aan de regels. Met name de regels omtrent het terugsturen van aankopen door consumenten worden niet nageleefd. Webwinkels betalen vaak te laat of een onjuist bedrag terug aan de klant. Ruim de helft van de webwinkels bleek hierbij fouten te maken. Ben jij eigenlijk op de hoogte van de regels bij een retourzending?
<h2>Bedenktijd</h2>
De wet Verkoop op Afstand schrijft o.a. voor dat een consument veertien dagen bedenktijd heeft. Binnen deze periode kan hij de koop nog ongedaan maken.

Hierbij hoort een aantal regels:
<ul>
<li>Bij een retourzending heeft de klant recht op creditering van het volledige aankoopbedrag, inclusief de bezorgkosten (tenzij slechts een deel van de zending retour wordt gestuurd);</li>
<li>Het aankoopbedrag dient binnen veertien dagen na ontbinding van de koopovereenkomst te worden teruggestort naar de klant;</li>
<li>De consument betaalt wel zelf de retourkosten, mits dit duidelijk is vermeld op de website.</li>
</ul>
<h2><!–more–></h2>
<h2>Resultaten onderzoek</h2>
Om dit onderzoek uit te voeren plaatste de Consumentenbond per webwinkel drie verschillende bestellingen. Ze stuurden de spullen vervolgens binnen veertien dagen weer terug, om te controleren hoe de webwinkeliers hiermee omgaan.

Er werden veel fouten gemaakt bij de verwerking van de retouren. Vaak werd het bedrag niet op tijd of onvolledig teruggestort. In een enkel geval werd er zelfs alleen een tegoedbon aangeboden in plaats van het aankoopbedrag terug te storten. Zowel kleine webwinkels als grote online warenhuizen gingen de mist in.
<h2>Voorkom boetes!</h2>
De <a href=“https://www.acm.nl/nl/”>Autoriteit Consument & Markt</a> (ACM) houdt zich met dit soort zaken bezig en beschermt de belangen van de consument. Indien webwinkels zich niet aan de regels houden, kan deze organisatie fikse boetes uitdelen. Het is dus belangrijk om goed op te hoogte te zijn van de <a href=“https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/verkoopmethode/telemarketing/verkoop-op-afstand/”>regels</a> die gelden.

Wil een klant een product retour zenden? Dan kan je het aankoopbedrag eenvoudig terugstorten via het transactie-overzicht in je account. Tegenwoordig is het bovendien mogelijk om een extra bedrag terug te storten, waarmee je ook de verzendkosten kan vergoeden.

Vragen hierover? Lees het <a href=“https://www.mollie.com/be/support/post/hoe-kan-ik-een-bedrag-terugstorten-naar-mijn-klant/”>artikel</a> over terugstorten.