Mollie en Shopware besluiten samen te werken

9 december 2019

Mollie “Preferred Partner” van Shopware

Mollie, de Europese Payment Service Provider (PSP), en Shopware, de toonaangevende Duitse aanbieder van e-commerce-oplossingen, gaan nauw samenwerken. Vanaf nu is Mollie als Preferred Partner een betaaloplossing die wordt aanbevolen voor de e-commercesoftware Shopware 6 op de kernmarkten Benelux, Italië en DACH (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland).

Dankzij de samenwerking kunnen Shopware-gebruikers bovendien de Mollie-oplossingen snel en eenvoudig in hun onlineshop integreren. “Dat Shopware als Duitse onderneming ondanks het grote aanbod van PSP’s op de thuismarkt heeft gekozen voor Mollie als Preferred Partner, onderstreept twee zaken: onze technologische voortrekkersrol bij het ontwikkelen van innovatieve betaalproducten en ons grote potentieel bij het ontsluiten van nieuwe markten”, legt Gaston Aussems, directeur van Mollie B.V., uit.

Mollie, met het hoofdkantoor in Amsterdam, breidt momenteel uit in verschillende Europese landen, waaronder Duitsland. “Net als Shopware hebben wij ook oplossingen ontwikkeld die de nieuwe standaard zijn geworden in onze sector. Na onze respectievelijke thuismarkt te hebben veroverd, groeien we nu samen in de rest van Europa”, aldus Aussems.

De makkelijkste plugin voor Shopware-gebruikers

De integratie van Mollie stelt gebruikers van Shopware in staat om alle gangbare betaalmethoden met één klik toe te voegen aan de shop en deze te activeren. Mollie stelt niet alleen alle relevante betaalmethoden ter beschikking, maar biedt ook lokale betaalmethoden uit de meeste EU-landen. De integratie in de shop gebeurt snel met behulp van gratis plug-ins. Gebruikers die de voorkeur geven aan het schrijven van hun eigen code, kunnen via de eenvoudige API een eigen betaalomgeving bouwen.

De oplossing van Mollie helpt zowel grote als kleine bedrijven om efficiënter te opereren – ook omdat alle betaalgegevens, een realtimeboekhouding alsmede analyses in het Mollie-dashboard centraal kunnen worden beheerd en gestuurd. “Mollie vormt een optimale aanvulling op het netwerk van Shopware-partners. We zijn blij dat onze klanten straks dankzij de integratie van Mollie kunnen profiteren van praktische betaaloplossingen. Betalingen kunnen met Mollie flexibel en eenvoudig worden afgehandeld – dit helpt ons om klanten in Shopware-shops de perfecte koopervaring te bieden”, aldus Herbert Lefering, Director Sales International van Shopware AG.

Download de Shopware-plugin

De plugins voor zowel Shopware 5 als Shopware 6 kunnen gratis worden gedownload.
<br>
<strong>Haal meer uit onze plugins en integraties:</strong>