Uitbetaaloverzichten in MT940, CSV en PDF

31 augustus 2015

Voor een goed overzicht en een volledige boekhouding is het belangrijk om te weten welke betalingen al uitbetaald zijn aan je organisatie, en welke kosten of andere inhoudingen hierbij zijn toegepast.

Om dit helemaal goed inzichtelijk te maken, hebben we de afgelopen periode de mogelijkheden om de betalingen en inhoudingen in een uitbetaling te exporteren verbeterd. Er zijn nu drie formaten beschikbaar:
<ul>
<li>MT940 (voor exporteren in boekhoudsoftware);</li>
<li>CSV (voor exporteren naar boekhoud- of maatwerksoftware; compatible met de <a href=“https://apps.exactonline.com/nl/nl-NL/Apps?partnerName=linq5&applicationName=aflettermodule-mollie” target="_blank">aflettermodule van LINQ5</a> voor Exact Online);</li>
<li>PDF (voor geprinte overzichten, bijvoorbeeld voor je boekhouder).</li>
</ul>
<!–more–>

Al deze formaten bevatten alle betalingen die uitbetaald zijn, alle refunds die ingehouden zijn, alle kosten, de BTW die hierover is berekend (indien van toepassing) en de ingehouden en uitbetaalde <em>rolling reserve</em> voor creditcardtransacties.

Je vindt de exports door in het Mollie Beheer naar <a href=“https://www.mollie.com/dashboard/administration/settlements”>Uitbetalingen</a> te gaan en vervolgens op <em>Uitbetaalreferentie</em> te klikken. Onderaan het transactieoverzicht staan drie knoppen, om de exports mee te genereren.