Mollie presenteert Saloua Essalhi als nieuwe vicepresident Product for Payments

7 september 2021

Met trots kondigen wij aan dat de talentvolle Saloua Essalhi toetreedt als Mollie’s nieuwe vicepresident Product for Payments. Ze wordt verantwoordelijk voor de samenwerking tussen onze product- en engineerteams, het opschalen van ons platform en productportfolio, en het bewaken van onze kernwaarden.

Saloua werkte voorheen bij NN Bank, een financiële dienstverlener die actief is in achttien landen, waar ze als directeur hielp bij het transformatieproces van de bank. Ze richtte zich op klantbetrokkenheid en het ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden, zoals open banking en PSD2 (de wetgeving die is ontworpen om de authenticatieprocessen van klanten te verbeteren). Daarvoor werkte Saloua meer dan acht jaar bij ING, waar ze promoveerde tot head of cards voor ING Home Markets.

Saloua gaat zich bij Mollie focussen op het verder ontwikkelen van ons betaalproductaanbod, om zo de groei van onze klanten op de internationale markt te ondersteunen. Ze is van plan om de perfecte combinatie tussen productontwerp en technologie te creëren, en streeft naar een productcultuur op topniveau.

“Het is Mollie’s grote droom om de meest gewaarde PSP ter wereld te zijn. En die droom komt recht uit het hart. De motivatie van het team om een markt te bedienen die nog zó ondergewaardeerd wordt, is inspirerend. Wat mij aanspreekt in de kernwaarden van Mollie? Altijd streven naar het optimale, en niet te snel genoegen nemen.”

Twee jaar geleden kwam Saloua voor het eerst met Mollie in contact. Inmiddels heeft ze al veel van onze geweldige collega’s ontmoet. Ze kijkt ernaar uit om Mollie’s kansen volledig te benutten, op een duurzame manier én met onze gezamenlijke doelen in het achterhoofd.

"Een kleine juwelier zou zich geen zorgen moeten maken over betalingen, afrekeningen, betaalbewijzen en de aflossing van leningen. Zij moeten zich concentreren op hun vak en op de groei van hun bedrijf. Dit soort bedrijven zijn vaak te klein om te worden gesteund door grote banken en betalingsbedrijven. Mollie voelt zich wél verantwoordelijk, en helpt deze kleine ondernemers juist graag. Daarom spreekt dit bedrijf me zo aan. Ik ben op zoek gegaan naar een organisatie waar ik thuis hoor. In vorige functies was dat ook wel het geval, maar bij Mollie ben ik écht op mijn plek.”

In 2021 hebben we de volgende talenten aan ons leiderschapsteam toegevoegd: