Hoe een PSP je bedrijf kan helpen

25 mei 2022

Payment service providers en de financiële evolutie

Geld bestaat al duizenden jaren, in verschillende vormen. Zo gebruikten Indianen ooit schelpen om goederen te verhandelen, terwijl Fiji-eilanders vroeger betaalden met walvistanden. Papiergeld werd in China ingevoerd rond 700 n.Chr., waarna het zich uiteindelijk over de hele wereld verspreidde, de handel vereenvoudigde en de schouders van kooplieden ontlastte die vroeger met stapels munten rondzeulden. Vandaag de dag worden briefgeld en munten steeds minder gebruikt en stroomt geld voornamelijk digitaal van de ene naar de andere bankrekening.

Ook in dit nieuwe landschap blijven financiën evolueren. Cryptocurrencies vermenigvuldigen zich, het monetaire beleid gaat vooruit en fintechs vereenvoudigen allerlei processen. In de e-commerce fungeert een nieuwe golf payment service providers (PSP’s) tegenwoordig als partners om bedrijven te helpen met betalingen accepteren en hun geld te beheren. PSP’s bieden online betaaldiensten aan die een pak verder gaan dan geld overmaken tussen kopers en verkopers.

Dit artikel helpt je je weg vinden in deze nieuwe financiële wereld. We geven je uitleg over:

  • Wat een payment service provider doet
  • De verschillende payment processing-tools en tools voor online betalingen
  • Welke voordelen een goede payment provider biedt

Wat is een payment service provider?

De woordenboekdefinitie van een payment service provider: “Externe bedrijven die ondernemingen helpen online betaalmethoden te accepteren, zoals bankoverschrijvingen, kredietkaarten, debetkaarten, e-wallets en meer. PSP’s zorgen ervoor dat transacties veilig en betrouwbaar van A naar B gaan.”

what-is-a-psp-1

Dat is de basisuitleg. De beste payment service providers bieden echter veel meer dan dat: ze helpen je een online betaalsysteem op te zetten en bieden je een reeks geavanceerde features, producten en voordelen die het zakendoen eenvoudiger maken. En dan helpen ze je ook nog eens meer te verkopen.

Full-service PSP vs. payment gateway

PSP’s en andere betaaltools bieden een verscheidenheid aan diensten. Daardoor is het niet altijd gemakkelijk te begrijpen hoe betaaldiensten van elkaar verschillen. Standaard PSP’s bieden eenvoudige connectiviteitsdiensten, terwijl meer geavanceerde bedrijven je onderneming in staat stellen om geld te innen en uit te betalen. Daarbovenop bieden ze heel wat verschillende, bijkomende features. Graag meer informatie? Lees ons uitgebreide artikel over de verschillen tussen een full-service PSP en een payment gateway provider.

Voordelen van een PSP

Nu je weet wat PSP’s zijn, is het tijd eens te bekijken wat ze je bedrijf zoal te bieden hebben. Met behulp van payment processing providers zet je gemakkelijk een online betaalsysteem op voor je website. De beste betaalbedrijven vereenvoudigen ook je financiële processen en bieden een resem andere hulpmiddelen. Een goede PSP helpt je met een aantal zaken.

Een PSP zorgt voor het volledige betaalproces

Daardoor bespaar je heel wat tijd, want je hoeft het betaalproces niet meer zelf af te handelen. Het betaalsysteem van de PSP zorgt voor alle noodzakelijke gegevensverwerking, overschrijvingen, refunds en terugboekingen.

Een PSP biedt meerdere betaalmethoden in één integratie

Een van de beste manieren om je checkout-conversie te verhogen? Ervoor zorgen dat je klanten kunnen betalen op de manier die zij verkiezen. Lokaal populaire betaalmethoden aanbieden is ook van cruciaal belang wanneer je je op nieuwe markten begeeft. Uit data blijkt dat 56% van de shoppers een reeks verschillende betaalmogelijkheden wil zien wanneer ze op het punt staan online iets te kopen. Laat je je online betalingen aan een PSP over, dan kan je je klanten een reeks betaalmethoden aanbieden met slechts één partner en systeem. Handig.

What is a psp 2

Bespaar geld door met één provider te werken

Werk je samen met één online payment provider, dan hoef je geen tijd en moeite te besteden aan contracten opstellen en werken met meerdere online betaaloplossingen. In plaats daarvan heb je via één provider toegang tot een reeks betaalmethoden — kaartbetalingen en Buy Now, Pay Later-opties, bijvoorbeeld. Je betaalt bovendien minder transactiekosten en beheert al je betalingen op één plaats.

Beheer je betalingen op één plaats

Online betalingen verwerken kan ingewikkeld zijn, zeker als je grote hoeveelheden goederen verkoopt. Een goede PSP helpt je al je betalingen op één plaats te managen, en biedt je features (zoals een dashboard en app) die je een duidelijk overzicht van je transacties bieden. Een degelijke PSP voorziet je zelfs van inzichten en rapporten om wat je doet te verbeteren.

What is a psp 3

Een goede PSP zorgt voor betaalzekerheid en biedt bescherming tegen fraude

PSP’s bieden een hoge betaalzekerheid en minimaliseren het risico dat betalingen niet worden uitgevoerd. De beste PSP’s helpen je bovendien om gerechtelijke procedures op te starten bij vertraagde of achterstallige betalingen. Ze bieden ook gemoedsrust met innovatieve tools voor fraudecontrole.

Goede PSP’s bieden uitbetalingen en vereffeningen in meerdere valuta

Een goede betaalprovider zorgt dat je efficiënter internationaal kan uitbreiden door de optie te bieden om betalingen te ontvangen in meerdere valuta’s via multi-currency tools. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om in meerdere landen geld op te slaan en verschillende valuta’s te ontvangen en te gebruiken als betaalmiddel. Je hebt hiervoor wel een zakelijke rekening nodig in het betreffende land, maar het helpt je om extra kosten te vermijden.

What is a psp 4

De beste PSP’s bieden meer dan enkel betalingen

Geld evolueert, net als de diensten die je helpen je financiën te managen. Voor PSP’s wil dat zeggen dat ze verder moeten gaan dan standaard betaaltechnologie aanbieden. De beste PSP’s bieden ook andere producten, features en voordelen om zakendoen moeiteloos te maken. Daartoe behoren krachtige integraties om workflows te vereenvoudigen, support teams om je groei te begeleiden en geavanceerde features die je kan gebruiken om je conversie te verhogen.

Zo kies je een PSP

Dankzij een goede PSP bied je je klanten hun favoriete betaalmethoden, krijg je tools aangereikt om je conversie te verhogen en word je voorzien van features en voordelen die je helpen groeien. Download onze gids en ontdek wat een goede PSP moet bieden.

Gemakkelijke betalingen met Mollie

Als een van Europa’s snelst groeiende payment service providers, begrijpen we hier bij Mollie maar al te goed hoe belangrijk betalingen zijn voor een succesvol bedrijf. Daarom ondersteunen we je bedrijf met een online betaaloplossing die je alle nodige tools biedt:

  • meerdere betaalmethoden
  • een conversie-geoptimaliseerde checkout
  • geavanceerde integraties
  • persoonlijke support teams in heel Europa
  • een Dashboard en app om je financiën eenvoudig te beheren

Dat alles komt met eenvoudige onboarding en transparante prijzen, zonder lock-in contracten of verborgen kosten.

Run je een klein bedrijf en wil je kaarttransacties verwerken? Of werk je voor een groter bedrijf dat tienduizenden betalingen per dag verwerkt? Hoe dan ook staan we klaar om je te helpen. Kom meer te weten over betalingen met Mollie, of ontdek hoe we onze klanten ondersteunen.