Run Mollie Run: hardlopen voor Justdiggit

Op vrijdag 4 juni hijst Mollie zich in hardlooptenue voor een run door Amsterdam-Noord. ‘We rennen voor het goede doel: de sponsoropbrengsten van Run Mollie Run gaan naar Justdiggit, een non-profit organisatie die verdorde gebieden nieuw leven inblaast en zo de opwarming van de aarde tegengaat.’

Graven om te vergroenen

Justdiggit is een bijzondere Mollieklant: ze verkopen kuilen. ‘Bunds noemen ze die,’ zegt Marsha van Doorn, brand specialist bij Mollie. ‘Ze graven ze in uitgeputte grond in Afrika, samen met lokale boeren die hier een vergoeding voor krijgen. De bunds houden regenwater vast, waardoor de grond weer vruchtbaar wordt en de vegetatie zich kan herstellen. Zo zorgt Justdiggit dat het gebied vergroent en afkoelt, en uiteindelijk dat de aarde minder hard opwarmt.’ Eén bund kost €5 en kan een gebied van 124 m2 vergroenen.

Justdiggit maakt met een intelligente, maar praktische oplossing heel veel impact. Dat vinden we tof bij Mollie. En we dragen natuurlijk graag bij aan een groenere wereld.

Ken Serdons Chief Commercial Officer at Mollie

Mollie loopt voor bunds

Op 4 juni rent Mollie dus voor bunds. ‘De opbrengst van onze sponsorloop wordt direct omgezet in kuilen voor Justdiggit,’ zegt Van Doorn. ‘En we zetten een verdubbelaar in. Dus het aantal bunds dat we bij elkaar lopen, gaat maal twee.’ Inmiddels hebben zich 80 Mollie-medewerkers aangemeld. Iedereen rent 5 of 10 kilometer door Amsterdam-Noord.

We zijn superblij met onze nieuwe partnership met Mollie. Ze gaan ‘m gelijk goed van start met deze toffe actie! Dankzij de vele kilometers die Mollies in Amsterdam gaan rennen, kunnen wij weer veel vierkante meters in Afrika gaan vergroenen. Zo supporten we niet alleen de diggers in Afrika die de bunds graven, maar dragen we ook bij aan het herstellen, vergroenen en dus verkoelen van het land.

Cris van Wolffelaar Marketing Lead NL at Justdiggit

Wil je ook een bund sponsoren?

Via deze link kan je geld doneren.

Krijg betere betalingen.