CHRO Susan Wilson en CFO Joe Katz: welkom in Mollies groeiende leiderschapsteam

We zijn verheugd om twee nieuwe, geweldige mensen tot Mollies senior leadership team te mogen rekenen. Susan Wilson wordt onze Chief Human Resources Officer, en Joe Katz onze Chief Financial Officer.

Susan werkte eerst bij Uber, waar ze als EMEA HR Director leiding gaf aan Ubers HR Business Partner en HR Specialist teams. Dat deed ze zowel voor Uber Rides als Uber Eats. Daarvoor was ze Senior HR Business Partner in Afrika en het Midden-Oosten, waar ze Uber-medewerkers in veertien landen ondersteunde. Voor ze bij Uber werkte gaf Susan bijna tien jaar leiding aan HR-teams in de financiële dienstverleningssector, voor giganten als ABN AMRO, Thomson Reuters, Standard Chartered Bank en Barclays.

“Ik heb enorm veel zin om bij Mollie te komen werken”, zegt Susan. “Het afgelopen jaar woonde ik in Amsterdam, waar ik niets dan lof hoorde over de leuke, energieke en innemende bedrijfscultuur bij Mollie. Mijn job draait om het benutten van die bedrijfscultuur, want dat is wat Mollie zo succesvol heeft gemaakt. Naarmate we verder opschalen is het belangrijk die cultuur te structureren en te koesteren. Mijn tijd bij een snel scale-up techbedrijf en mijn jaren in de financiële dienstverlening maakten Mollie de perfecte carrièremogelijkheid voor mij.”

Na zijn financiële carrière bij UPC en een vriend te helpen bij het opstarten van Story Corps, stapte Joe Katz over naar ING Bank. Hij werkte er bijna 25 jaar en oefende verschillende functies uit. De meest recente: Chief Risk Officer voor Nederland, een bedrijfsonderdeel met 10.000 medewerkers en ruwweg 2,5 miljard euro winst. Daarvoor was Joe Head of Business Banking en ontfermde hij zich over ING’s 2,5 miljoen kleine en middelgrote ondernemingen in negen verschillende rechtsgebieden.

“Elke KMO is anders. Historisch gezien is het voor financiële instellingen dus niet gemakkelijk geweest om dit kritieke segment te bedienen. Mollie heeft dat geweldig gedaan, en is zelfs op weg iedereens favoriete PSP te worden. Maar we kunnen nog zoveel meer doen, dus het is een boeiende tijd om bij Mollie te komen werken. Nu het bedrijf volwassener wordt, moeten we investeren in duurzame processen zonder daarbij onze unieke bedrijfscultuur te verliezen. Wat mij aantrok in Mollie is dat er geen sprake is van een hiërarchische of bureaucratische structuur; individuen kunnen op zichzelf een belangrijke impact hebben. We willen dat ook zo houden.”

Om zich voor te bereiden op toekomstige groei is Mollie al een tijdje bezig het team op alle niveaus uit te breiden. Susan en Joe zijn de nieuwste aanwinsten van Mollies managementteam, na de benoemingen van Shane Happach (CEO), Rogier Schoute (Chief Product Officer) en Julien Cordonnier (Chief Operations Officer) eerder dit jaar.

Krijg betere betalingen.