BuddyBites

“Met abonnementen via Mollie zien we wanneer een klant de volgende keer moet betalen, waardoor wij weten wanneer we de volgende lading hondenvoer moeten opsturen”

Interview met Mattijs — co-founder BuddyBites.

BuddyBitesBuddyBites

Heb je thuis een hond rondlopen, dan wil je je beest soigneren. Bij BuddyBites focussen oprichters Mattijs Brandt en Charlotte Coene daarom op voeding maken op maat van elke hond. Bestellingen worden netjes thuis geleverd en betalingen verlopen vlot via een abonnementsformule. Voor dat laatste rekenen de twee jonge ondernemers al van bij het begin van hun webshop op Mollie. “Zowel voor onze klanten als voor ons is het heel handig dat die betalingen op de juiste tijdstippen automatisch verlopen.”

BuddyBites meeting op kantoor.

Het idee achter BuddyBites is even eenvoudig als geniaal: via de website beantwoorden baasjes tien vragen over hun hond. Op basis van hun antwoorden stelt BuddyBites de juiste voeding samen. Klanten krijgen hun pakket thuis geleverd op een moment dat ze zelf kiezen, zowel in België als in Nederland. “Mensen weten vaak niet welke voeding het beste is voor hun hond. Door het eten af te stemmen op de dieetvoorkeuren van je hond, ben je zeker dat het de perfecte lunch is voor je viervoeter”, legt Mattijs uit.

“Klanten moeten zich niets meer aantrekken van de bestelling, het loopt automatisch”

Mattijs Brandt co-founder BuddyBites

BuddyBites producten

Automatisch via abonnementen

Veel mensen waren al snel overtuigd van BuddyBites. Het bedrijf is officieel in januari 2020 gelanceerd en in diezelfde maand liepen de eerste bestellingen al vlot binnen. Betalingen gebeurden van bij het begin via Mollie. “We wilden bestellingen van de eerste keer goed laten verlopen, dus samenwerken met een sterke betalingspartner was een must. We wilden ook iemand met wie we nauw contact konden hebben én die de optie had om betalingen via abonnementen te laten verlopen, iets wat we in januari nog niet hadden maar wel al planden voor de toekomst”, zegt Mattijs. “Onze IT’er wees ons in de richting van Mollie, en het bleek een goede match te zijn.”

Zes maanden nadat de eerste voedingszakken over de virtuele toonbank gingen, voerden Mattijs en zijn co-founder de abonnementen in. “Voor onze klanten is het echt gemakkelijk. Zij kiezen om de hoeveel tijd ze een zak eten geleverd willen. Voor sommigen is dat elke maand, anderen zijn minder snel door hun voorraad heen en hebben maar na drie maandennieuwe voeding nodig voor hun hond. Hoe dan ook: ze moeten zich niets meer aantrekken van de bestelling, het loopt automatisch. Net als de betaling, die via Mollie loopt, met een domiciliëring.”

“Ook bij onze grote toekomststappen komt Mollie goed van pas, want we weten al dat het goed werkt. Mollie zal dus vlot mee kunnen met onze groei”

Mattijs Brandt co-founder BuddyBites

Meeting met een belangrijke gast

Mee met groei

Ook voor BuddyBites zelf zijn die subscriptions via Mollie handig. “We hebben een duidelijk overzicht. We zien meteen of een betaling gelukt is of niet. In het laatste geval kunnen we onze customer support snel aan het werk zetten om het op te volgen”, zegt de founder. “Anderzijds geeft dat overzicht ook aan wanneer een klant de volgende keer zal moeten betalen, waardoor wij weten wanneer we de volgende lading hondenvoer moeten opsturen.”

Wat de toekomst nog biedt voor de samenwerking tussen BuddyBites en Mollie? “We hebben wel nog wat plannen. Ons assortiment uitbreiden, bijvoorbeeld. Of buitenlandse markten betreden. Ook bij die grote stappen komt Mollie goed van pas. We weten al dat het goed werkt, dus Mollie kan vlot met ons kunnen meegroeien.”

Klaar om aan de slag te gaan? Maak een account aan of neem contact op.

“Als we een nieuw item lanceren, zijn er soms wel 50.000 mensen tegelijk op onze site. Tijdens zo’n piek is een snelle en soepele checkout cruciaal.”— Gauthier Vervaeke, Club Brugge