Vijf Mollie features om je betalingen te boosten

Ben je online retailer, dan weet je dat het allesbehalve kinderspel is om je conversie te optimaliseren en je bedrijf te laten groeien. Je moet er hard voor werken, blijven testen en constant zoeken naar de beste tools die klanten het vertrouwen geven om een bestelling te plaatsen.

Bij Mollie weten we maar al te goed dat een duwtje in de rug soms welkom is als het aankomt op verkoop en groei. Daarom kwamen we met onze oplossing voor efficiënte betalingen. Nu en dan horen we van onze klanten waarom ze hun betalingen graag via Mollie regelen — of het nu over onze lokale support teams, betrouwbaarheid of geavanceerde integraties gaat. We streven ernaar om er in elke fase voor onze klanten te zijn, van het optimaliseren van conversiepercentages over het vereenvoudigen van het verwerkingsproces tot vlotte ondersteuning van eventuele technische integraties.

Onze focus ligt op onze klanten en partners, dus praten we niet zo graag over onszelf. Maar soms is het eens nodig om openhartig te zijn over onze expertise op het gebied van betalingen — vooral als we weten dat die expertise een cruciaal verschil kan maken voor bedrijven. Daarom geven we je graag een woordje uitleg over een aantal essentiële zaken die we bieden om onze klanten te helpen groeien. Concreet: vijf features die je bedrijf boosten, je kosten verlagen, workflows vereenvoudigen en je conversie verhogen.

Mollie checkout

Vijf Mollie features om je betalingen te boosten:

1. Mollies checkout

Onze checkout, of Hosted Payment Page (HPP), is speciaal ontworpen om conversie te stimuleren. Hoe minder clicks, hoe meer conversie. We verminderen dropouts aan de hand van een eenvoudige, efficiënte ervaring die je bezoekers het vertrouwen geeft om hun aankoop te voltooien. Onze checkout biedt:

– Alle populaire en relevante betaalmethoden: je klanten krijgen alle betaalmethoden te zien die je hebt ingeschakeld. Nieuw geactiveerde betaalmethoden zijn onmiddellijk beschikbaar en integreer je in één klik.

– Responsive checkout: 73% van de betalingen met Bancontact wordt tegenwoordig via QR-codes afgerond. Anders gezegd: een mobile responsive checkoutpagina is een must. Onze hosted payment pages zien er goed uit op alle apparaten, inclusief telefoons en tablets.

– Mollie Components: klanten voeren hun creditcardgegevens direct in op de checkout van je website en worden niet doorgestuurd naar een aparte pagina. Daardoor verloopt het betalingsproces sneller en win je het vertrouwen van je klanten.

– Opnieuw betalen: mislukt een eerste betaalpoging, dan kunnen klanten direct een nieuwe poging doen — met dezelfde of een andere betaalmethode.

– De beste volgorde: op basis van gebruiksgegevens optimaliseert onze checkout de volgorde van betaalmethoden, zodat die aansluit bij de voorkeuren van je klanten. De naam van de geactiveerde methode wordt bovendien vertaald naar de taal van je klant, op basis van zijn of haar locatie.

– De juiste ondersteuning: voor QR-codes en betalingen via een wallet, zoals Apple Pay.

De sleutel tot een hogere conversie? Vertrouwen. Onze checkout de drijvende kracht achter de groei van meer dan 130.000 online retailers en levert je hoe dan ook een hogere verkoop op.

Tableau de bord Mollie

2. Alternatieve betaalmethoden

We helpen bedrijven uitzoeken welke betaalmethoden hun klanten graag gebruiken — en vervolgens zorgen we ervoor dat ze die betaalmethoden kunnen aanbieden. Mollie voorziet je van alle belangrijke Europese betaalmethoden, waaronder creditcards, debetkaarten en PayPal. We maken het ook gemakkelijk om alle lokaal populaire betaalmethoden te integreren, zoals Bancontact. Maar denk ook aan Cartes Bancaires en iDEAL, zo bedien je direct Franse en Nederlandse consumenten. We verhogen je conversie via de juiste mix van lokale opties in je checkout, en dat voor de juiste markten. Uit onderzoek blijkt zelfs dat 56% van de shoppers bij het afrekenen meerdere betaalmethoden wil zien staan.

Daarnaast moeten online retailers ook nieuwe en opkomende betaalmethoden aanbieden om klanten tevreden te houden, zoals Klarna, de aanbieder van BNPL (Buy Now, Pay Later). Door je klanten te voorzien van dat soort betaalmethoden vermijd je pieken in je verkoopcyclus, waardoor je je voorraadniveaus en logistieke stromen met gemak onder controle houdt. We helpen je met plezier om snel en eenvoudig groeiende betaalmethoden toe te voegen aan je checkout. Een ander voorbeeld: Apple Pay, waarmee shoppers in slechts één klik rechtstreeks van een productpagina kunnen kopen.

Door via Mollie alternatieve betaalmethoden aan te bieden, hoef je geen individuele overeenkomsten te tekenen met providers. Ook onderhandelen over prijzen behoort tot het verleden. Wij zorgen voor alle details, zodat jij je kunt richten op andere belangrijke onderdelen van je bedrijf. Je hoeft je trouwens geen zorgen te maken over welke methoden waar populair zijn: wij houden je op de hoogte van betaalmethoden die je kunt gebruiken om je bedrijf te laten groeien.

Integreer makkelijk alle bekende en lokale betaalmethoden met een van onze gratis plug-ins, of bouw je check-out zelf met onze betrouwbare en simpele API. Kies je voor Mollies betaaloplossing, dan kies je voor meerdere acquirers, geavanceerde beveiliging en transparante prijzen.

3. Tweede kans-features

Als een betaling vervalt of mislukt, geven we je klanten een tweede kans om te betalen. Onze automatische mails herinneren shoppers eraan om hun bestelling af te ronden, wat voor hogere conversie zorgt. Deze mails komen van je eigen domein, zodat shoppers niet wantrouwig worden. Doordat zij zich op hun gemak voelen, is de kans groter dat ze opnieuw een bestelling plaatsen. We bieden deze functie aan op onze Episerver, JTL, Magento, Odoo, Oxid, Prestashop, Sylius en Woocommerce plug-ins.

Webhooks and retry scheme

4. Webhooks en retry scheme

Mollie-webhooks verwerken realtime status-updates van betalingen. Je maakt voor elke nieuwe betaling een speciale webhook-URL aan, die telkens wordt aangeroepen wanneer de betaalstatus verandert. Omdat je hier direct een melding van krijgt, verwerk je betalingen bijna onmiddellijk en verzend je bestellingen sneller. Ook kun je direct diensten in gang zetten als een betaling is voltooid – ideaal voor software-as-a-service bedrijven en verkopers van telefoonabonnementen of licenties.

De webhook ziet het ook wanneer je een terugbetaling doet of als er een betaling wordt gestorneerd. De veiligheid van onze webhooks is gegarandeerd, want je kunt een betaling alleen controleren via een uniek ID. Berichten bevatten nooit privé-informatie of -gegevens.

Als het niet lukt om een webhook op te roepen, bijvoorbeeld vanwege een tijdelijk probleem met je hosting-service, blijven we het een paar uur proberen. Zo heb je de gelegenheid om het betaalverzoek te verwerken zodra het probleem is opgelost. We roepen je webhook tien keer op, met oplopende tijdsintervallen, en stoppen hier pas mee na 26 uur.

5. Settlements API

Geslaagde betalingen, refunds, captures en chargebacks worden verzameld in settlements, die we volgens jouw schema uitbetalen. Die settlements kan je automatisch en rechtstreeks overdragen naar je boekhoudsoftware of integratie. Snelle verwerking gegarandeerd, met behulp van onze API voor betalingen. Handmatig verwerken wordt overbodig én je beschikt over realtime financiële gegevens. Handig om snel bedrijfskritische beslissingen te nemen.

Bovendien bieden we een reeks integraties die je werklast verminderen, fouten elimineren en je tijd bezorgen om te focussen op de groei van je bedrijf. Onze factuur-API kan zelfs je maandelijks betaalde factuurgegevens ophalen in je boekhoudsysteem.

Développez votre activité avec Mollie

Bij Mollie helpen we bedrijven vooruit aan de hand van een efficiënte betaaloplossing. Integreer Mollie eenvoudig in je website en krijg toegang tot veilige, betrouwbare betalingen, inclusief transparante prijzen en lokale ondersteuning. Ontdek meer over betalingen met Mollie, lees meer over de bedrijven die we al hielpen in onze succesverhalen of ontdek onze gids over het optimaliseren van conversie.

Profitez de meilleurs paiements dès maintenant.