Mollie benoemt Koen Köppen tot CTO

Mollie, een van de snelst groeiende betalingsverwerkers in Europa, kondigt aan dat Koen Köppen de nieuwe Chief Technology Officer (CTO) is. Koen gaat bijdragen aan een reeks financiële diensten van wereldklasse, die zorgen dat MKB-ondernemingen verder kunnen groeien.

Voor Mollie heeft Koen meer dan een decennium bij Klarna gezeten. Hij heeft daar verschillende leadership posities vervuld, voordat hij meer dan vijf jaar geleden CTO werd. Hij heeft van Klarna een onderneming gemaakt die in rap tempo nieuwe producten introduceert. Hij heeft zo bijgedragen aan het feit dat Klarna het meest succesvolle fintech bedrijf van Europa is geworden.

Koen wordt verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid, schaalbaarheid en ontwikkeling van de technologie platformen van Mollie. Hij gaat tevens zorgen dat de technologische innovatie verder versneld wordt ten gunste van bestaande en toekomstige producten en diensten. Klanten van Mollie kunnen zo een commerciële infrastructuur van wereldklasse bouwen die cruciaal is voor het verder laten groeien van een onderneming.

“We zijn verheugd om Koen en zijn schat aan ervaring te verwelkomen in het management team van Mollie,” zegt Shane Happach, CEO bij Mollie. “Dit was een unieke kans voor Mollie om een ervaren leider met diepgaande expertise in het financial ecosystem, aan ons te binden. Koen heeft grote teams door veel van de hedendaagse, complex uitdagingen begeleid en hij is de perfecte keuze om ons bedrijf verder te helpen in de volgende fase van groei.”

“Ik heb meer dan tien jaar in fintech gewerkt en bijgedragen aan het succes van Klarna in Europa en daarbuiten. Ik heb gekozen voor Mollie omdat ik het bedrijf wil helpen om de enormous groeipotentie te benutten,” aldus Koen. “Mollie is een van de leukste en meest snelgroeiende bedrijven in Europa. Ik vind het fantastisch dat Mollie zorgt voor gelijke kansen door het aanbieden van eenvoudige financiële diensten. competitor.”

Koen was voorheen lid van de Raad van Commissarissen en het audit- en risicocomité van Mollie. Hij startte in deze functies in januari 2020, en is half maart 2022 afgetreden.

Koen zal zich inzetten om het engineering team van Mollie verder te laten groeien en hij is actief op zoek naar nieuw talent, voor meer informatie zie jobs.mollie.com.

Profitez de meilleurs paiements dès maintenant.