Mollies missie: Waarom we de meest geliefde Payment Service Provider ter wereld willen worden

Groei met Mollie

Onze missie is om de digitale economie te democratiseren, zodat álle bedrijven kunnen groeien. Dat zijn niet alleen mooie woorden, we maken ze ook waar. Elke dag.

Wat houdt dat nu precies in, ‘de digitale economie democratiseren’? We hadden het erover met Shane Happach, CEO bij Mollie. Met meer dan 15 jaar ervaring in het bouwen van enkele van de grootste fintech merken ter wereld, loodst Shane Mollie momenteel door een periode van gigantische groei.

“Hebben we het over ons succes, dan hebben we het automatisch over onze klanten en partners,” legt Shane uit. “Ons bedrijf draait niet om ons, maar om het aanbieden van een moeiteloos betaalsysteem waarmee handelaren hun bedrijven naar een hoger niveau kunnen tillen. Het gaat om digitale bureaus vooruithelpen met de beste betaaloplossing. En het draait erom software-as-a-service bedrijven te helpen zich te onderscheiden, door ervoor te zorgen dat hun klanten meer inkomsten genereren.”

De laatste twee jaar hielp Mollie meer dan 100.000 KMO’s met hun online verkoop. Vandaag ondersteunen we meer dan 130.000 webwinkeliers. Wat heeft die groei veroorzaakt?

Michelle-Piergoelam-Lott-Gioielli-50

“We streven ernaar een enorm onderbediende gemeenschap van betere service te voorzien: KMO’s,” vertelt Shane. “Kleinere spelers hebben ook producten en diensten nodig. Voor het opzetten van hun webshop bijvoorbeeld, of om hun klanten een vlotte betaalervaring te kunnen bieden. Bedrijfsmodellen van Payment Service Providers (PSP’s) draaien in wezen om prijs en volume. Handelaren hebben meer steun nodig van hun partners, vooral in Europa. Dat is waar Mollie op het toneel verschijnt.”

Een efficiënt betaalproduct en uitzonderlijke partnerschappen

Om betaalprocessen moeiteloos te laten verlopen voor iedereen, moeten we er natuurlijk voor zorgen dat ons product werkt. “De sleutel was om ons product eenvoudig en API-gestuurd te maken,” zegt Shane. “Er is veel voor nodig om een betaalbedrijf van de grond te krijgen, maar alles begint bij de technologie. Die moet de volledige customer journey aankunnen, zonder haperingen of pijnpunten.”

Naast een product van wereldklasse geloven we bij Mollie in langdurige, succesvolle partnerschappen met onze klanten. “I mag de waarde van relaties niet onderschatten,” vertelt Shane. “Om betaalproblemen op te lossen voor bedrijven moeten teams van de handelaren samenwerken met teams van de PSP. Wordt er geïnvesteerd in persoonlijke connecties en vertrouwen opbouwen, dan verloopt die samenwerking een stuk vlotter.”

Een belangrijk deel van die goede relatie met onze handelaren en partners is lokale support en service. “We zijn erg trots op onze lokale aanpak”, glundert Shane. “Mollie ondersteunt lokale betaalmethoden, doet aan lokale onboarding en biedt lokale klantenondersteuning in de juiste taal.”

De toekomst van e-commerce en Mollies missie

Terwijl de coronapandemie voortduurt, begint de wereld zich langzaamaan te realiseren hoe het leven er de komende jaren zal uitzien. Hoe ziet Shane de toekomst van e-commerce? “Reizen, evenementen en andere gelijkaardige ervaringen zullen waarschijnlijk meer lokaal gebeuren, omdat de vraag ernaar veranderd is. De direct-to-consumermarkt daarentegen heeft een hoge vlucht genomen, dus we zullen de komende jaren veel innovatie zien op het gebied van levering en logistiek. Kleinere bedrijven willen dezelfde diensten aanbieden als hun (grotere) concurrenten, zoals levering op dezelfde of de volgende dag.”

Mollies toekomst is erop gericht financiële diensten aan te bieden die anderen helpen groeien, en zo de meest geliefde PSP ter wereld te worden. “Mollie breidt binnenkort uit met financiële diensten zoals werkkapitaal en zakelijke bankrekeningen,” zegt Shane met een glimlach. “Allemaal uitermate geschikt voor KMO’s, natuurlijk.”

Mollies missie is jouw groei, net als die van de andere 130.000 bedrijven die we al hielpen. Dat doen we met een efficiënt betaalproduct dat alle belangrijke betaalmethoden biedt, voor de beste lokale ervaring. Lees meer over eenvoudige, veilige betalingen met Mollie, of ontdek meer tips om je bedrijf te laten groeien.

Bénéficiez de meilleurs paiements dès maintenant.