Zo kies je het beste e-commerceplatform voor jouw onderneming

Je kan geen huis bouwen op een zwakke fundering. Dat is niet alleen waar in de bouwsector, maar eigenlijk in zowat alle sectoren, ook de e-commerce.

Of je nu een nieuw e-commercebedrijf begint, overweegt over te stappen op een nieuw platform of jouw fysieke winkel naar het internet verplaatst; je hebt de juiste fundering nodig om successen te boeken. En in de e-commerce branche betekent dat, dat je het beste platform gebruikt om jouw webshop op te bouwen en te beheren.

Om het allerbeste e-commerceplatform te kunnen kiezen, is het natuurlijk belangrijk dat je weet welke aanbieders er zijn, wat ze te bieden hebben en wat de voor- en nadelen zijn van hun platformen. In dit artikel leggen we het je allemaal uit en helpen we je te achterhalen welke optie het beste is voor jouw onderneming om te kunnen groeien, makkelijk zaken te doen en vlot te schalen.

best-ecommerce-platform-1

Vergelijk de beste e-commerceplatformen

Tijdens je zoektocht naar een (nieuw) e-commerceplatform, zal je snel merken dat er een heleboel opties zijn. We begrijpen maar al te goed dat het overweldigend kan zijn om je keuze te maken. Daarom hebben wij de informatie over de 6 meest populaire e-commerceplatformen gebundeld in een handig overzicht. Wat bieden zij aan? En passen ze bij jouw organisatie? We zetten het allemaal even op een rijtje en vergelijken voor jou.

De top-6 e-commerceplatformen

Mollie & BigCommerce

BigCommerce biedt de voordelen van een SaaS-platform — inclusief webhosting, kant-en-klare thema’s en snelle installatie — en de flexibiliteit van een open source platform.

Gebruikers kunnen hun webshop zelf vormgeven of kunnen hiervoor rekenen op het team van designers van BigCommerce. Daardoor is het platform interessant voor zowel grote als kleine ondernemingen. BigCommerce-gebruikers kunnen op maat gemaakte integraties en functionaliteiten creëren door een open API te gebruiken.

BigCommerce heeft ook kant-en-klare tools en voordelen die jou helpen om van jouw business een succes te maken, inclusief het herstellen van verlaten winkelwagentjes (abandoned cart recovery), marketing tools en ondersteuning van wereldklasse. Het biedt bovendien een geavanceerde productzoekmachine (goed voor SEO), maakt internationaal verkopen makkelijk en kan helpen om snel via sociale media en marktplaatsen te verkopen.

BigCommerce biedt ook headless e-commerce mogelijkheden, waardoor je met één account meerdere winkels kan beheren en aanpassingen kan doen aan de front-end zonder de back-end te verstoren.

Ontdek Mollies integratie met BigCommerce.

best-ecommerce-platform-7

WooCommerce

WooCommerce is een free open source e-commerce plugin die je kan gebruiken om jouw WordPress website te transformeren naar een online winkel.

WooCommerce is een goede optie voor kleine bedrijven die goed overweg kunnen met WordPress. Het is flexibel, biedt verschillende feature plugins en thema’s om jouw webshop te creëren zoals jij het wilt. Bovendien heeft WooCommerce ook geavanceerde SEO-toepassingen, mogelijkheden voor multi-channel verkoop en het laat je klanten toe om makkelijk door producten te snuisteren en hun bestellingen op te volgen.

Als je van plan bent om snel te schalen, dan is WooCommerce misschien niet de beste optie voor jouw bedrijf, aangezien het platform minder geschikt is voor grote ondernemingen. Ook belangrijk om te weten: zorg ervoor als WooCommerce gebruiker dat je zelf je webhosting geregeld hebt en aan de PCI-regelgeving voldoet. WooCommerce biedt een mooie oplossing en diverse plugins, de beste plugins kunnen soms wel aan de prijs zijn.

Ontdek Mollies integratie met WooCommerce.

best-ecommerce-platform-8

PrestaShop

PrestaShop is een gratis open source e-commerceplatform dat door honderdduizenden ondernemingen wordt gebruikt.

PrestaShop biedt een hele reeks aanpasbare thema’s aan. Je kan jouw webshop er dus laten uitzien zoals jij dat wilt. Het heeft ook een uitgebreid aanbod plugins die jou helpen om producten te beheren, bestellingen op te volgen en makkelijk te communiceren met klanten. PrestaShop maakt het bovendien eenvoudig om content te creëren. Ben je van plan om in verschillende landen te verkopen, dan is dit platform zeker een goede keuze, aangezien het meerdere talen en munteenheden ondersteunt.

PrestaShop is geschikt voor kmo’s, maar kan ook passen bij grotere bedrijven. Het heeft geen eigen customer support team, maar er is een grote community die jou kan helpen om problemen op te lossen. PrestaShop biedt ook heel wat plugins, al kunnen die wel duur zijn.

Ontdek Mollies integratie met PrestaShop.

best-ecommerce-platform-9

Lightspeed

Lightspeed biedt een cloudgebaseerd e-commerceplatform aan dat heel erg geschikt is voor kmo’s.

Lightspeeds e-commerceplatform is erg gebruiksvriendelijk en intuïtief. Het biedt bovendien heel wat verschillende opties om jouw webshop aan te passen aan jouw wensen. Gebruikers krijgen ook toegang tot een pakket tools dat zakendoen makkelijker maakt. Denk bijvoorbeeld aan kant-en-klare thema’s, gestroomlijnde terugzendingen, marketingmogelijkheden en ondersteuning voor meerdere talen en munteenheden.

In vergelijking met andere aanbieders kan Lightspeed best prijzig zijn. Sommige ondernemers vinden het echter wel de betere keuze voor wie omnichannel wilt verkopen.

Ontdek Mollies integratie met Lightspeed.

best-ecommerce-platform-10

Wix

Wix is een “drag-and-drop” websitebouwer en e-commerceplatform, en net daarom geweldig voor kleine bedrijven.

Wix is een gemakkelijke oplossing voor wie een eenvoudige e-commercewinkel wilt opstarten. Het biedt aanpasbare templates, webhosting en een mobiele versie van jouw webshop. Je kan bestellingen goed opvolgen, multi-channel verkopen implementeren en “abandon cart recovery”- toepassingen toevoegen.

Dit platform maakt het opbouwen van een webshop dus zeker eenvoudig genoeg. Het is echter niet altijd de beste optie als je snel wilt groeien of al een grote zaak hebt en graag een meer geavanceerde webshop wilt. Bepaalde tools, zoals voorraadmanagement, die andere platformen bieden, zijn niet aanwezig in Wix. Bovendien biedt het basisplan maar 20GB opslagruimte. Je moet upgraden naar een groter plan om de e-commerce features van Wix te kunnen gebruiken.

Ontdek Mollies integratie met Wix.

best-ecommerce-platform-11

Shopware

Shopware is een open source e-commerce platform met verregaande aanpasmogelijkheden en heeft voor elk wat wils.

Shopware geeft je de keuzemogelijkheid tussen verschillende cloud-hosted en self-hosted betaalplannen, afhankelijk van jouw noden. Aangezien het open source is, kan je je shop aanpassen zoals jij dat wilt. Maar Shopware biedt ook tools aan die het eenvoudig maken om jouw website vorm te geven, inclusief honderden templates.

Het platform helpt jou bedrijfsprocessen te vereenvoudigen en automatiseren, heeft een intuïtief design en biedt jou geavanceerde marketing- en SEO-mogelijkheden. Je hebt ook toegang tot een actieve community van gebruikers en ontwikkelaars die anderen helpen door best practices te delen en problemen op te lossen.

Shopware is enorm flexibel, maar daar hangt wel een prijskaartje aan vast. Het platform is duurder dan andere opties, en is daarom ook een betere keuze voor bedrijven die van plan zijn om snel te schalen. Shopware is vooral actief in Duitsland (hoewel ze aan het groeien zijn in andere Europese landen), wat sommige handelaars kan tegenhouden. Bepaalde plugins en geavanceerde features voor Shopware kunnen bovendien duur zijn en de keuze is niet zo uitgebreid als bij andere platformen.

Ontdek Mollies integratie met Shopware.

best-ecommerce-platform-12

De perfecte betaaloplossing voor jouw e-commerceplatform

Je hebt nu alle informatie die nodig is om een goede keuze te maken. Dat betekent dat je al goed op weg bent om een stevig fundament te leggen voor een succesvolle webshop. Maar je moet nog een andere belangrijke keuze maken: de juiste betaalpartner die jou helpt om sales te boosten en jouw klanten blij maakt.

Bij Mollie bieden we een moeiteloze betaaloplossing aan meer dan 130.000 ondernemingen. Met ons full-service platform krijg je toonaangevende en lokale betaalmethoden, een naadloze checkout die conversies verhoogt en geavanceerde betaalfuncties. We bieden ook een reeks andere voordelen, waaronder een gebruiksvriendelijk dashboard en een app, waarmee je jouw activiteiten kunt verbeteren en betalingen zo eenvoudig mogelijk kunt beheren.

Nog belangrijker: we bieden vlotte integraties voor termijnbetalingen met alle toonaangevende e-commerceplatformen, inclusief de providers die we hierboven hebben vernoemd. Met Mollie betaal je enkel voor succesvolle transacties, krijg je transparante prijzen en zijn er geen verborgen kosten of lock-in contracten.

Kom meer te weten over betalen met Mollie of check onze integraties voor e-commerceplatformen.

Obtenez de meilleurs paiements maintenant.