Club Brugge

Als we een nieuw item verkopen, zitten er soms wel 50.000 mensen op een dag op onze site. Een vlotte en probleemloze checkout tijdens die piek is dus cruciaal

Interview met Gauthier e-commerce manager bij Club Brugge.

Van sjaals tot jassen, mutsen of armbanden in het welbekende blauw-zwart: fans van Club Brugge vinden hun ding ongetwijfeld op de webshop van de voetbalploeg. De betalingen verlopen vlot via Mollie, een must voor de drukbezochte online winkel. Maar voor merchandise en e-commerce manager Gauthier Vervaeke gaat de samenwerking met Mollie verder dan dat: “We staan in nauw contact met elkaar, er is altijd iemand bereikbaar die ons kent en begrijpt. Dat misten we vroeger heel hard.”

E-commerce manager Gauthier Vervaeke met een truitje van Club Brugge, één van de vele items die fans van de ploeg kunnen kopen via de webshop van de club.

De webshop van Club Brugge groeit snel. In het huidige seizoen — dat voor de voetbalclub van juli tot juni loopt — zit de shop al aan een groei van 150% in vergelijking met het seizoen ervoor. “We hebben net de klassieke kerstpiek achter de rug”, zegt Vervaeke. “Maar we zien zulke piekmomenten vaak ook op andere tijdstippen. De mondmaskers die we in april 2020 lanceerden, zorgden bijvoorbeeld ook voor een stormloop. We hebben daar 130.000 exemplaren van verkocht. Als we een nieuw item verkopen, zitten er soms wel 50.000 mensen op een dag op onze site.”

Het is een must om een betaalprovider te hebben die onze pieken aankan. Mollie heeft ons van in het begin duidelijk gemaakt dat we op hen kunnen rekenen. En dat bewijzen ze keer op keer

Gauthier Vervaeke e-commerce manager bij Club Brugge

Tijdens die pieken is het meer dan ooit belangrijk dat het betaalproces niet hapert. “Een vlotte en probleemloze checkout is op zo’n moment cruciaal voor ons. Het is een must om betaalprovider te hebben die onze pieken aankan. Mollie heeft ons van in het begin duidelijk gemaakt dat we op hen kunnen rekenen. En dat bewijzen ze keer op keer We hebben nog nooit een problemem gehad. Niet op gewone dagen, maar ook niet tijdens de piekmomenten. Voor ons het beste bewijs dat we Mollie kunnen vertrouwen.”

Als het commerciële team van Club Brugge een nieuw item op de webshop zet, komt er soms wel 50.000 man op een dag naar de site.

Innovatieve partner

Dat vertrouwen vindt Vervaeke ook terug op andere vlakken. “Bij Mollie hebben we niet het gevoel dat we een nummertje zijn of de zoveelste klant. De accountmanager kent ons verhaal, weet wie we zijn en begrijpt wat we nodig hebben. Maar de relatie gaat verder dan dat: Mollie organiseert nu en dan eens een activiteit. Verwacht je dat van een betaalprovider? Is dat een must? Nee, zeker niet. Maar het is wel tof. Het zorgt voor verbinding, je bouwt een relatie op.”

Gauthier Vervaeke van Club Brugge heeft een goed gevoel bij het partnerschap met Mollie: niet zomaar een nummertje, maar een sterke relatie.

Een frisse dosis jeugdigheid bij Mollie, verwoordt Vervaeke het ook nog. Een cultuur die ze bij Club Brugge ook hebben. “Wat we nog meer gemeenschappelijk hebben, is misschien wel onze drive voor innovatie. We werken aan een nieuwe ambitieuse webshop die ook buiten de voetbalsector tot de betere moet behoren. Mollie is ook innovatief en zoekt ook telkens naar verbetering voor klanten.”

Er is een evolution in de betaalmethoden, meer mensen willen bijvoorbeeld achteraf kunnen betalen. Mollie is me met die trends en gaat op zoek naar de beste partner voor een bepaalde betaalmethode

Gauthier Vervaeke e-commerce manager bij Club Brugge
Gauthier Vervaeke en zijn team staan in nauw contact met Mollie: bij problemen of vragen is er altijd iemand bereikbaar.

Prijs/kwaliteit zit goed

Vervaeke haalt de vele betaalopties aan als voorbeeld: “Er is een evolutie in de betaalmethoden, meer mensen willen bijvoorbeeld achteraf betalen. Mollie is mee met die trends en gaat op zoek naar de beste partner voor een bepaalde betaalmethode”, zegt Vervaeke. Maar ook bij de ontwikkeling van de Club id, een toegangspas- en-betaalkaart-in-één die Club Brugge vorig jaar lanceerde, heeft Mollie geholpen. “Klopt, ook voor die innovatie bleek Mollie from juiste partner. En, dat mag je zeker niet vergeten, aan een correct prijs. Dat die prijs/kwaliteit goed zit, is voor ons, en ongetwijfeld voor veel andere webshops, heel belangrijk.”

Klaar om met Mollie aan de slag te gaan?