Nieuws

Hier lees je het laatste nieuws over Mollie en de wereld van online betalen - ons product, de trends, samenwerkingen en evenementen.

Piekperiode? Haal het maximum uit je e-commerceverkoop

20 oktober 2021

Piekperiode? Haal het maximum uit je e-commerceverkoop

Mollies uitgebreide onderzoek onthulde heel wat over de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van e-commerce. Ontdek hoe je als online retailer meer omzet genereert tijdens piekperiodes, van Black Friday tot de feestdagen.

Neue Partnerschaft: Billomat integriert Mollie Add-On für einfacheren, nahtlosen Zahlungsverkehr

14 oktober 2021

Neue Partnerschaft: Billomat integriert Mollie Add-On für einfacheren, nahtlosen Zahlungsverkehr

Neue wichtige Partnerschaft zwischen Mollie und Billomat: Mit dem Add-On Zeit sparen und Zahlungsrückgänge verringern.

Mollie Launches Datev Export Functionality in Germany

6 oktober 2021

Mollie Launches Datev Export Functionality in Germany

The new DATEV dashboard export functionality offers you a reliable and user-friendly data export between Mollie and Datev systems. Live from now on!

Zo overtuig je je klant om meer te kopen

9 augustus 2021

Zo overtuig je je klant om meer te kopen

Al eens nagedacht over cross-selling, pricing en gepercipieerde korting? Laat je inspireren door deze 5 verkooptechnieken.

Praxisdienst

7 juli 2021

Praxisdienst

Toen Duits bedrijf Praxisdienst in 1953 werd opgericht was het een heuse pionier, want het was een van de eerste postorderbedrijven voor medische producten. Artsen, ziekenhuizen en zorginstellingen konden van toen af aan alles op één plek kopen, van injectiespuiten tot medisch meubilair. Ook de jaren daarna bleef Praxisdienst top of mind, want het bedrijf begon in 2007 een medische online shop. Doordat het nu mogelijk was producten in verschillende talen aan te bieden op de webshop, kon de organisatie internationaal uitbreiden. Ook vandaag is Praxisdienst nog steeds een toonaangevend bedrijf in Europa voor medische benodigdheden en apparatuur.

praxisdienst - image 1

De klant is koning

Het is enorm belangrijk dat die medische benodigdheden en uitrustingen efficiënt en snel kunnen worden betaald en geleverd. Soms hangen er namelijk levens vanaf. Letterlijk. Praxisdienst is zich zeer bewust van die verantwoordelijkheid, en doet er dan ook alles aan om hun betaal- en leveringsprocessen voortdurend te verbeteren. Dat vind je ook terug in de vision statement van Praxisdienst: “Een wereld waarin iedereen de best mogelijke medische zorg krijgt.” Het voorbije jaar werden de inspanningen van het bedrijf beloond, want Praxisdienst won de eerste prijs in de categorie klanttevredenheid op de grootste Duitse B2B-ranglijst, in de sector ‘medische benodigdheden’.

Maar volgens Michael Heine, CEO, kan het altijd nóg beter. “We proberen al jaren onze betaaldiensten te integreren. Dat bleef maar mislukken. Elke keer we een nieuwe betaalmethode probeerden toe te voegen, kregen we te maken met een ellenlange procedure”, vertelt Michael. Maar na heel wat teleurstellingen en frustraties kwam Praxisdienst bij Mollie terecht. “We zijn een bedrijf dat snel schakelt, dus besloten we te kijken wat Mollie ons te bieden had. En tot nu toe zijn we heel tevreden met die beslissing”, zegt Michael. “Mollie is een stuk betrouwbaarder dan onze vorige partner, en we zijn onder de indruk van hun snelle change management.”

Praxisdienst Image 2

“Mollie is een stuk betrouwbaarder, en we zijn onder de indruk van hun snelle change management.” — Michael Heine, CEO bij Praxisdienst.

Praxisdienst koos niet alleen voor Mollie omdat ze betrouwbaarder waren, maar ook omdat Mollie gemakkelijker te integreren was in hun webshop. In de branche van Praxisdienst is het cruciaal zo weinig mogelijk downtime te hebben. Met Mollie integreert het bedrijf een nieuwe betaalmethode op slechts enkele minuten tijd. “Bij onze vorige betaalprovider hadden we een downtime van een halve tot soms zelfs een volledige dag elke keer we een nieuwe betaalmethode integreerden”, vertelt Michael ons.

Mollie bood Praxisdienst nog tal van andere voordelen. Zo kiezen klanten van Praxisdienst dankzij Mollie hun eigen favoriete betaalmethoden. Ook de Payment Requests API komt van pas. En het Dashboard, dat betalingen veel eenvoudiger te beheren maakt.

Praxisdienst 3

Praxisdienst en hun fair share aan betaaluitdagingen

De medische benodigdhedensector kan ingewikkeld zijn, met betaaluitdagingen alom. Zo deelt Praxisdienst betaallinks met klanten op bijna alle denkbare manieren, van e-mail over een papieren factuur tot zelfs via de klantenservice. Ze willen zo flexibel mogelijk zijn, want de noden van de klant komen natuurlijk op de eerste plaats. Ook op tijd betaald krijgen blijkt een uitdaging waar ze regelmatig mee te maken krijgen. “We zouden graag starten met betaalherinneringen, gewoon om er op een nieuwe manier voor te zorgen dat we snel en op tijd betaald krijgen”, vertelt Michael. “We hebben besloten die betaalherinneringen onderdeel te maken van de factuur zelf, zodat de klant alles in één keer heeft en niet via zijn bankrekening hoeft te gaan."

“We zouden graag starten met betaalherinneringen, gewoon om er op een
nieuwe manier voor te zorgen dat we snel
en op tijd betaald krijgen.” — Michael Jäkel, Hoofd E-Commerce en IT bij Praxisdienst.

Praxistdienst Image 4

Mollie introduceert Betaalverzoeken, een snellere manier om betaald te krijgen

Mollie versnelt het betaalproces, waardoor Praxisdienst betaalverzoeken direct vanuit het Mollie Dashboard kan aanmaken en versturen. Bovendien creëerden ze hun eigen persoonlijke oplossing, via Mollies eenvoudig te integreren Payment Links API. Praxisdienst biedt klanten nu een verbeterde en naadloze ervaring, en zorgt er tegelijkertijd voor dat de betalingen sneller binnenkomen.

En ook over Mollies technische documentatie was Michael enthousiast. “We hebben een ontwikkelteam opgebouwd rond jullie OXID-module. Het was de eerste keer ooit dat ik aan de slag ging met een API, maar al het grondwerk was al door Mollie gedaan. Alles was dus heel duidelijk."

“Al het grondwerk was al door Mollie gedaan. Alles was heel duidelijk.” — Michael Jäkel, Hoofd E-Commerce en IT bij Praxisdienst.

Verder biedt Mollie volledige controle, betalingen aangepast aan jouw voorkeuren, wereldwijd gemak én meervoudige toegang vanuit één account. Zo kunnen alle geautoriseerde leden uit je team betaalverzoeken aanmaken en delen.

Mollie haalt 665 miljoen euro (800 miljoen dollar) op in een door Blackstone Growth geleide Series C-financieringsronde

22 juni 2021

Mollie haalt 665 miljoen euro (800 miljoen dollar) op in een door Blackstone Growth geleide Series C-financieringsronde

De investering helpt Mollie’s schaalbare, wereldwijde uitbreiding en technologische ontwikkeling te versnellen.

One-Stop-Shop (OSS): What UK businesses need to know about the biggest VAT reform and EU online trade

20 juni 2021

One-Stop-Shop (OSS): What UK businesses need to know about the biggest VAT reform and EU online trade

From July 1, 2021, new VAT rules will apply to cross-border online trade in the European Union. These rules mean both relief and complexities for online merchants and tax consultants. We will explain everything you need to know about the OSS, registrations and usage, as well as scope and exceptions to prepare you for upcoming VAT obligations surrounding international trade.

CHRO Susan Wilson en CFO Joe Katz: welkom in Mollies groeiende leiderschapsteam

17 juni 2021

CHRO Susan Wilson en CFO Joe Katz: welkom in Mollies groeiende leiderschapsteam

We zijn verheugd om twee nieuwe, geweldige mensen tot Mollies senior leadership team te mogen rekenen. Susan Wilson wordt onze Chief Human Resources Officer, en Joe Katz onze Chief Financial Officer.

Mollie en Klarna lanceren ‘Payer en 3 fois sans frais’

8 juni 2021

Mollie en Klarna lanceren ‘Payer en 3 fois sans frais’

Goed nieuws! Vanaf vandaag kunnen onze Franse klanten Klarnas ‘Payer en 3 fois sans frais’-betaalmethode activeren en gebruiken.

Vind Mollie op de Webwinkel Vakdagen Summer Edition 2021

4 juni 2021

Vind Mollie op de Webwinkel Vakdagen Summer Edition 2021

Op 7 en 8 juli vindt de zomereditie van de Webwinkel Vakdagen plaats. Ook Mollie is erbij. We hebben een stand, en delen op het podium drie e-commerce trends.