Mollie maakt de stap naar financiële dienstverlening met Mollie Capital

Mollie introduceert Mollie Capital. Mollie Capital biedt kleine en middelgrote bedrijven een snelle en flexibele manier om aan geld te komen. Met de introductie van Mollie Capital slaat Mollie zijn vleugels uit naar de markt voor financiële dienstverlening.

Financiering goedgekeurd binnen 24 uur

Mollie Capital is een volledig geïntegreerde dienst voor zakelijke financiering. Bedrijven die in aanmerking komen, kunnen een voorschot tot €250.000 aanvragen. Bij de beoordeling van hun aanvraag wordt rekening gehouden met diverse factoren, waaronder de transactiegeschiedenis bij Mollie. Bedrijven kunnen via het Mollie Dashboard eenvoudig een voorschot aanvragen. In de meeste gevallen zal dit voorschot nog dezelfde dag beschikbaar worden gesteld. De terugbetaling vindt vervolgens automatisch plaats, door middel van een percentage van de dagelijkse omzet, en er wordt een eenmalig bedrag in rekening gebracht voor de vaste kosten.

Groeipotentieel vervullen

Jonge en innovatieve bedrijven hebben moeite om leningen te krijgen. Dat blijkt uit diverse onderzoeken over de toegang tot financiering voor kleine en middelgrote bedrijven, waaronder dit onderzoek van de Europese Centrale Bank. Het groeitempo van kmo's wordt vertraagd omdat ze geen voorraden kunnen aanschaffen, hun marketingcampagnes niet kunnen financieren of niet kunnen investeren in de uitbreiding van hun bedrijfsactiviteiten.

Mollie Capital is een aantrekkelijk alternatief voor traditionele financieringsoplossingen. Het helpt klanten van Mollie om verder te kunnen groeien. Met Mollie Capital besparen ze tijd en profiteren ze van een hogere efficiëntie, omdat het volledige proces wordt beheerd in het platform waar ze ook hun omzet binnenkrijgen.

“Mollie Capital is een mijlpaal voor Mollie. Met Mollie Capital zetten we de eerste stap om uit te groeien tot een financiële dienstverlener. Tegelijk werken we aan onze doelstelling om kleine en middelgrote bedrijven te helpen om te concurreren met de grotere e-commercespelers. Bij Mollie geloven we in het succes van kmo's en we willen hen helpen om te groeien. Ze worden onvoldoende ondersteund door grote banken, die langdurige en ingewikkelde processen hebben om financiering te krijgen. Mollie Capital biedt klanten snelle, flexibele en eenvoudige toegang tot de financiering die ze nodig hebben om te groeien.”

Ter voorbereiding op de productlancering werd Mollie Capital aangeboden aan een kleine groep bedrijven, zodat de dienst verder kon worden geoptimaliseerd. Tom Kapitein van Glamour Your Hair, is een van de eerste gebruikers van deze volledig geïntegreerde dienst van Mollie: “Mollie Capital heeft voor een transformatie gezorgd van de manier waarop we als groeiende organisatie toegang kunnen krijgen tot financiering. De terugbetalingen vinden automatisch plaats. Dat betekent dat we ons geen zorgen hoeven te maken over de planning van terugbetalingen of het mislopen daarvan. In plaats daarvan kunnen we ons focussen op de groei van onze onderneming.”

Mollie Capital zal aanvankelijk worden aangeboden aan een select aantal bedrijven in Nederland en België. Later dit jaar wordt de dienst uitgebreid naar andere markten.

Ontdek meer over Mollie Capital..

Krijg betere betalingen.