Mollie haalt 665 miljoen euro (800 miljoen dollar) op in een door Blackstone Growth geleide Series C-financieringsronde

Mollie, een van de snelst groeiende payment service providers (PSP’s) in Europa, heeft 665 miljoen euro (800 miljoen dollar) opgehaald in een Series C-financieringsronde. Dat brengt het total bedrag dat het bedrijf heeft opgehaald op meer dan 780 miljoen euro (940 miljoen dollar).De ronde werd geleid door fondsen die beheerd worden door door Blackstone Growth (BXG), Blackstone’s growth equity-investeringstak, en omvatte EQT Growth, General Atlantic, HMI Capital Alkeon Capital. TCV, dat de Series B-investering in september 2020 leidde, nam ook deel aan de financieringsronde. De financiering zal Mollie’s international expansion, team uitbreiding van het team en voortdurende investeringen in product en techniek helpen realiseren, waardoor het bedrijf zijn visie om de meest geliefde payment service provider (PSP) in de wereld te worden kan realiseren.

Mollie werd in 2004 opgericht en is nu een van de grootste PSP’s in Europa. Vandaag de dag bedient het bedrijf meer dan 120.000 maandelijks actieve merchants van allerlei caves op het hele continent. In 2020 verwerkte Mollie meer dan 10 miljard euro aan transacties en het bedrijf is op weg om meer dan 20 miljard euro te verwerken in 2021. in, hebben gezorgd voor snelle groei, zowel tijdens de pandemie als in de maanden na de versoepelingen van de corona maatregelen in Europa. Klanten van Mollie zijn onder meer Deliveroo, Gymshark, Game Mania in Club Brugge.

Deze financieringsronde waardeert Mollie op 5.4 miljard euro (6.5 miljard dollar). Volgens gegevens van CBInsights zou dat betekenen dat Mollie nu een van de vijf meest waardevolle niet-beursgenoteerde fintechs in Europa is, en een van de top twintig ter wereld.

Shane Happach, CEO van Mollie: “Mollie heeft iets heel speciaals. In de drie maanden dat ik nu in dienst ben, hebben we al zoveel bereikt: de voorbereidingen voor een complete lanceing in het Verenigd Koninkrijk, 600 procent groei in Duitsland en we hebben een aantal getalenteerde en ervaren collega’s en directieleden aangenomen. De afgelopen maanden mocht Mollie rekenen op enorm veel interesse van een aantal van de meest vooraanstaande fintechinvesteerders ter wereld. Met BXG geloven we een investeerder te hebben die Mollie kan helpen in onze volgende groeifase. De betrokkenheid van onze nieuwe groep investeerders toont het vertrouwen in Mollie’s groei, strategie en producten.”

Paul Morrissey, verantwoordelijk voor Europese investeringen bij Blackstone Growth: “Mollie is een van interessantste snelgroeiende bedrijven in Europa en staat aan de vooravond van het faciliteren van next-generation betalingen voor online mkb’s in heel Europa. We zijn verheugd over de samenwerking met Mollie’s fantastische team en kijken ernaar uit om Blackstone’s kapitaal, expertise en wereldwijde netwerk in te zetten voor de volgende groeifase van het bedrijf. Deze investering onderstreept het vertrouwen van Blackstone in Europa als plek voor snelgroeiende bedrijven om te floreren.”

Mollie heeft op dit moment ongeveer 480 werknemers en verwacht de komende zes tot negen maanden 300 nieuwe teamleden aan. Het bedrijf onderzoekt de mogelijkheid om in andere landen verder uit te breiden, zowel binnen Europa als daarbuiten. Daarnaast is Mollie van plan te blijven investeren in zijn technologieplatform en zijn productportfolio te blijven uitbreiden van alleen betalingen naar financiële diensten voor mkb’s. Dit gebeurt in navolging van de komst van de nieuwe Chief Product Officer, Rogier Schoute.

Kies voor een optimale betaalervaring.