Bancontact voor webshops

Bancontact voor webshops

Bancontact als betaalmethode toevoegen aan je webshop is snel en gemakkelijk via Mollie. Meer dan 80 procent van alle online winkels in België biedt betaling met Bancontact aan; een must dus voor webshops die in de Belgische markt actief zijn. Bij Mollie betaal je uitsluitend het vaste, lage tarief bij geslaagde transacties.

Wat is Bancontact?

Bancontact is een Belgisch betalingssysteem en met ruim 15 miljoen kaarthouders de Belgische marktleider op het gebied van online betalingen.

Meer dan 80% van de Belgische webshops accepteert Bancontact al als online betaalmethode. Wanneer je je mede op de Belgische markt richt is Bancontact dus onmisbaar voor jouw webshop.

Waarom betaalmethode Bancontact via Mollie toevoegen?

Bancontact als betaalmethode toevoegen aan je webshop via Mollie heeft diverse voordelen. Hieronder staan de belangrijkste.

  • Snel betalingen ontvangen: Bancontact koppelen aan je webshop is via Mollie zo gebeurd. Binnen tien minuten kun je al Bancontact betalingen accepteren. Onze slimme API zorgt er bovendien voor dat de integratie robuust is en hoge transactievolumes aankan.
  • Lokale support die voor je klaar staat: Onze support is lokaal in elk land waarin we actief zijn en staat voor je klaar om te helpen bij het aanmelden en eventuele vragen te beantwoorden. Kom je er niet uit of heb je aanvullende vragen over Bancontact betalingen? Neem dan direct contact op, we helpen je graag.
  • De beste features die bijdragen aan meer conversies: Door te kiezen voor Mollie ontvang je niet alleen snel Bancontact betalingen, je krijgt er ook handige features bij zoals een slimme checkout. Zo maak je het bestelproces zo soepel mogelijk voor je klanten en vergroot je de kans dat ze converteren in je webshop.
  • Alle populaire betaalmethodes via één enkele integratie: Naast Bancontact krijg je er bij Mollie ook direct alle andere populaire betaalmethodes bij, waaronder iDEAL, PayPal en Apple Pay. Zo krijg je een handig overzicht van alle transacties in je transactieoverzicht.

Met al deze voordelen is Mollie de snelste en gemakkelijkste manier om Bancontact als betaalmethode toe te voegen aan je webshop. Direct beginnen? Meld je vandaag nog aan.

Eenvoudig Bancontact integreren in je webshop

Bancontact integreren in je webshop gaat snel en eenvoudig via Mollie. Er is geen langdurig registratieproces nodig en je kunt de gratis open source pakketten en plugins van Mollie gebruiken voor de meeste programmeertalen en e-commerce platforms. Dit maakt het gemakkelijk om Bancontact in elk project te integreren.

Lees hier meer over de integratie van Bancontact in populaire e-commerce platformen:

Ontdek ook onze andere integraties!

Hoe werkt de betaling met Bancontact?

Klanten kiezen de betaalmethode Bancontact tijdens hun online aankoop in het afrekenproces. Daar hebben ze de keuze tussen het invoeren van hun kaartgegevens of betalen via de app. Als zij het kaartnummer van hun Bancontact-kaart invoeren, komen zij terecht in de vertrouwde internetbankieromgeving van hun bank. Nadat de gebruiker zich met succes heeft aangemeld en zijn PIN-code heeft ingevoerd, bevestigt hij de transactie. Vervolgens wordt hij teruggeleid naar de webshop.

Met de Bancontact-betaling krijgen de webshops de garantie dat het bedrag binnen enkele minuten op hun rekening staat. De overdracht kan door klanten niet worden teruggedraaid. Als je Bancontact met Mollie hebt geïntegreerd, krijg je onmiddellijk een bevestiging van de betaalstatus en kun je de orderverwerking dus onmiddellijk afronden.

Laat je omzet groeien in België met Bancontact als betaalmethode

Gedurende 2015 verwerkte Bancontact meer dan 27 miljoen betalingen, dagelijks gemiddeld 70.000 betalingen. In hetzelfde jaar kwam Bancontact met een app waarmee online betalingen ook voldaan kunnen worden, waardoor betalen via Bancontact nog makkelijker werd voor consumenten.

Een consument beschikt over een fysieke kaart die gekoppeld is aan een Belgische bankrekening. Er zijn meer dan 15 miljoen Bancontact-kaarten in omloop, die worden uitgegeven door 20 Belgische banken. Bancontact verwerkt zo’n 150.000 online transacties per dag. Door het aanbieden van Bancontact als betaalmethode profiteer je dus van een groot aantal gebruikers, dat bovendien blijft groeien.

Betalingen via Bancontact zijn gegarandeerd en worden direct bevestigd, de betaling kan dus niet worden teruggedraaid door de consument. Bovendien zijn betalingen via Bancontact altijd 3D-secure beveiligd. Dit maakt de betaalmethode bijzonder geschikt voor webshops. In 2015 werd de app van Bancontact geïntroduceerd, waardoor online betalen nog makkelijker is geworden voor de Belgische consument.

Als je je omzet wilt laten groeien in België, mag Bancontact als betaalmethode kortom niet ontbreken in je webshop.

Van wie kan je Bancontact betalingen ontvangen?

Bancontacts online betaalplatform kan gebruikt worden door iedereen met een door Bancontact uitgegeven betaalkaart. Twintig Belgische banken geven deze kaarten uit.

Banken die Bancontact-kaarten uitgeven zijn:

• ABK Bank
• Argenta
• AXA Bank
• Bank J. Van Breda
• Belfius
• Beobank
• BNP Paribas Fortis
• bpost bank
• CBC Banque
• CPH Banque
• Crelan
• Deutsche Bank
• Fintro
• Hello Bank
• ING België
• KBC Bank
• Keytrade Bank
• Nagelmackers
• Record Bank
• VDK Spaarbank

Veelgestelde vragen over Bancontact betalingen

Wat is betalen per Bancontact?

Bancontact is de meest populaire online betaalmethode in België. Bancontact betalingen worden afgerond in de eigen internetbankieromgeving. Het bedrag wordt direct van de betaalrekening van de klant afgeschreven en webshops krijgen de garantie dat het bedrag binnen enkele minuten op hun rekening staat. De overdracht kan door klanten niet worden teruggedraaid.

Wat kost Bancontact voor mijn webshop?

Bij Mollie betaal je een vast bedrag van €0.39 per Bancontact transactie. Er zijn geen minimumkosten en je betaalt alleen voor geslaagde transacties.

Is Bancontact achteraf betalen?

Nee, Bancontact is niet achteraf betalen. Als je Bancontact met Mollie hebt geïntegreerd, ontvang je wanneer een klant betaalt onmiddellijk een bevestiging van de betaalstatus en kun je de orderverwerking vervolgens afronden.

Alle populaire betaalmethodens met één contract

Bij Mollie integreer je alle bekende betaalmethoden zoals iDEAL, Creditcard en Klarna: Achteraf betalen met slechts één contract. Je krijgt naast Bancontact er dus nog 20+ andere betaalmethoden bij. Meld je vandaag nog aan.

Bekende betaalmethodes binnen handbereik

Of je nu internationaal wilt groeien of op een specifieke markt wilt focussen, alles is mogelijk. Mollie ondersteunt alle bekende betaalmethodes, zodat je je bedrijf kan laten groeien, ongeacht de locatie.