iDEAL

iDEAL

iDEAL

iDEAL

iDEAL

Met Mollie kan in je webshop snel en eenvoudig betalingen via iDEAL ontvangen. In slechts 10 minuten kan je de integratie regelen en starten met betalingen ontvangen. We rekenen bovendien geen verborgen kosten aan; je betaalt alleen voor geslaagde transacties.

Met Mollie kan in je webshop snel en eenvoudig betalingen via iDEAL ontvangen. In slechts 10 minuten kan je de integratie regelen en starten met betalingen ontvangen. We rekenen bovendien geen verborgen kosten aan; je betaalt alleen voor geslaagde transacties.

Toegang tot alle functies

Alleen betalen per transactie

Op elk moment opzegbaar

Tarieven

ideale prijsstelling Mollie
ideale prijsstelling Mollie
ideale prijsstelling Mollie

iDEAL

€0,29

Veelgestelde vragen

Wat is iDEAL?

iDEAL is de meest populaire betaalmethode in Nederland, gebruikt door minimaal 60% van de online shoppers voor hun aankopen. Deze betaalmethode staat bekend om zijn betrouwbaarheid, veiligheid en gebruiksgemak. Klanten kunnen direct betalen vanaf hun bankrekening via hun vertrouwde online bankomgeving, wat zorgt voor een gegarandeerde en onomkeerbare transactie. De veiligheid van iDEAL-transacties wordt gewaarborgd door de bank van de klant.

Deze betaaloplossing is volledig geïntegreerd met de online bankdiensten van de 10 voornaamste Nederlandse consumentenbanken, waaronder ABN AMRO, ASN Bank, bunq, Handelsbanken, ING, Knab, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank en Van Lanschot Bankiers. Klanten van deze banken gebruiken hun eigen bankomgeving voor betalingen.

iDEAL wordt steeds vaker gebruikt buiten traditionele e-commerce omgevingen. Online facturatiediensten voegen nu iDEAL-betaallinks toe aan hun facturen voor directe betaling, en ook goede doelen zijn deze methode gaan inzetten voor het accepteren van donaties.

Sinds de lancering in 2005 is iDEAL exponentieel gegroeid. Er zijn al meer dan een miljard betalingen verricht met iDEAL, en het is geïmplementeerd door meer dan 100.000 webwinkels en andere organisaties.

Hoe werkt iDEAL?

Klanten voltooien betalingen via hun eigen online bankomgeving, waarbij de veiligheid van elke transactie door de betreffende bank wordt gegarandeerd. Tijdens het afrekenproces kiezen klanten eerst voor de iDEAL betaaloptie en selecteren daarna hun bank. Ze worden dan omgeleid naar de online omgeving van hun bank, waar ze moeten inloggen. Alle betaalgegevens, inclusief het bedrag, zijn al vooraf ingevuld; de klant moet enkel de betaling autoriseren. Na autorisatie bevestigt de bank direct de transactie en wordt de klant teruggeleid naar de webwinkel. De verkoper kan meteen overgaan tot het verwerken van de bestelling, aangezien de betaling verzekerd is.

Voordelen van iDEAL via Mollie

iDEAL als online betaalmethode integreren via Mollie heeft onder andere als voordelen:

 • Lage kosten: we hanteren competitieve prijzen en zijn goedkoper dan wanneer je de integratie via de bank regelt. En je hebt geen Nederlands bankrekeningnummer nodig om iDEAL via Mollie te accepteren, dus je kunt zonder problemen de Nederlandse markt betreden.

 • Alle populaire betaalmethodes via een enkele integratie: hierdoor heb je al je transacties handig en overzichtelijk bij elkaar in je transactieoverzicht.

 • Lokale steun: onze support is lokaal in elk land en staat voor je klaar. Dus kom je er niet uit of heb je aanvullende vragen over iDEAL betalingen? Neem contact op!

 • Conversiehogende kenmerken: door onze handige functies, zoals bijvoorbeeld een slimme kassa, vergroot je de kans dat je klanten converteren.

 • Persoonlijk dashboard: hierin kun je makkelijk en direct terugbetalingen uitvoeren of al je transactiedata exporteren naar verschillende bestandsformaten voor je boekhouder of boekhoudprogramma.

 • Snel geregeld. Snelle API: iDEAL koppelen aan je webwinkel is zo gebeurd. Binnen tien minuten kun je al je iDEAL betalingen accepteren. Onze slimme API zorgt er bovendien voor dat de integratie robuust is en hoge transactievolumes aankan.

Met al deze voordelen is Mollie de snelste en gemakkelijkste manier waarop je iDEAL betalingen wilt accepteren. Meld je vandaag nog aan.

Wat is een iDEAL betaallink?

Een iDEAL betaallink is een unieke URL die klanten leidt naar een beveiligde betaalpagina waar ze een transactie kunnen voltooien met de iDEAL betaalmethode. Het is een handige manier om betalingen online te accepteren zonder dat er een geïntegreerd afrekenproces nodig is.

Met Mollie kun je gemakkelijk iDEAL betaallinks maken. Bezoek onze speciale betaallinks pagina voor meer informatie.

Hoe kan ik iDEAL betaalinks versturen?

Betaallinks zijn een handig hulpmiddel voor bedrijven om betalingen online te accepteren zonder de noodzaak voor een complexe e-commerce set-up of geïntegreerd afrekenproces. Hier is wat meer informatie over betaallinks.

Het aanmaken van een iDEAL betaallink op Mollie is eenvoudig. Volg deze stappen:

 • Maak een account aan of log in op jouw Mollie account.

 • Navigeer naar het gedeelte 'Betalingen' en selecteer 'Betaaling aanmaken' of 'Betaallinks'.

 • Kies 'iDEAL' als de betaalmethode.

 • Vul de vereiste gegevens in zoals het bedrag, beschrijving en eventuele extra informatie die je wilt toevoegen.

 • Genereer de betaallink en kopieer deze om te delen met je klanten.

Om meer te leren over betaallinks in het algemeen, bezoek onze Payment Links productpagina.