iDEAL betalingen

iDEAL betalingen

Met Mollie kun je eenvoudig en snel iDEAL betalingen ontvangen in je webshop. Binnen 10 minuten kun je de iDEAL integratie regelen en betalingen accepteren. Wij rekenen geen verborgen kosten. Je betaalt alleen voor succesvolle transacties.

Wat is iDEAL?

iDEAL is de meest gebruikte betaalmethode in Nederland. Minstens 60% van de Nederlandse shoppers gebruikt het voor het betalen van hun online aankopen. Het is een betrouwbare en makkelijke online betaalmethode die veel vertrouwen geniet. Consumenten maken geld over vanaf hun eigen rekening, via het online bankproduct van hun eigen bank. Dit garandeert een succesvolle betaling die niet teruggedraaid kan worden door de klant. De bank van de klant garandeert verder de veiligheid van de transactie.

iDEAL is naadloos geïntegreerd met de online bankomgevingen van de 10 grootste Nederlandse consumentenbanken. Klanten van deze banken kunnen gebruikmaken van de online bankproducten om betalingen te voldoen. Deelnemende banken zijn ABN AMRO, ASN Bank, bunq, ING, Knab, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank en Van Lanschot Bankiers.

Het gebruik van deze betaalmethode verspreidt zich ook steeds meer buiten e-commerce toepassingen. Online facturatiesoftware verstuurt steeds vaker een iDEAL-betaallink mee zodat betalingen direct voldaan kunnen worden. Goede doelen implementeren iDEAL om donaties te accepteren.

Sinds de introductie in 2005 zijn meer dan een miljard transacties verwerkt via iDEAL en hebben ruim 100.000 webshops en andere organisaties het al geïmplementeerd als betaalmethode

Hoe werken iDEAL betalingen?

In onze checkout kiezen klanten voor iDEAL en hun bank. Hierna worden ze doorgestuurd naar de online bankomgeving van hun bank en gevraagd in te loggen. Het bedrag dat overgemaakt moet worden en verdere betaalgegevens zijn al ingevuld, de klant hoeft de betaling alleen te bevestigen. Wanneer dit gedaan is, bevestigt de bank de betaling direct en wordt de klant teruggestuurd naar de webshop.

Je klanten maken geld over vanaf hun eigen rekening, via het online bankproduct van hun eigen bank. Dit garandeert een succesvolle betaling die niet teruggedraaid kan worden door de klant.

Voordelen van iDEAL implementeren via Mollie

iDEAL als online betaalmethode integreren via Mollie heeft onder andere als voordelen:

  • Alle populaire betaalmethodes via een enkele integratie: hierdoor heb je al je transacties handig en overzichtelijk bij elkaar in je transactieoverzicht.
  • Slimme API: deze zorgt ervoor dat de integratie robuust is en hoge transactievolumes aankan.
  • Persoonlijk dashboard: hierin kun je makkelijk en direct terugbetalingen uitvoeren of al je transactiedata exporteren naar verschillende bestandsformaten voor je boekhouder of boekhoudprogramma.
  • Lage kosten: we hanteren competitieve prijzen, en zijn goedkoper dan wanneer je de integratie via de bank regelt. En met Mollie is er geen Nederlandse bankrekening nodig om iDEAL betalingen te accepteren, waardoor je makkelijk de Nederlandse markt op kan.
  • Snel geregeld: iDEAL koppelen aan je webshop is zo gebeurd. Binnen tien minuten kun je al betalingen accepteren.

Met al deze voordelen is Mollie de snelste en gemakkelijkste manier wanneer je iDEAL betalingen wilt accepteren.

Een webshop met iDEAL

Het implementeren van betaalmethoden is via Mollie erg makkelijk. Er is geen langdurige aanmeldprocedure, het is zo geregeld. We hebben gratis open source packages en plugins beschikbaar voor de meeste programmeertalen en e-commerceplatforms, waardoor je Mollie en onze betaalmethoden makkelijk integreert in ieder project. Enkele populaire integraties zijn Magento, Woocommerce en Shopware.

Lees hier meer over de integratie van iDeal in de meest populaire shop systemen:

Onze prijzen zijn transparant; je betaalt alleen voor geslaagde transacties. En je persoonlijke Dashboard verschaft cruciale inzichten in al je transacties en statistieken.

Veelgestelde vragen over iDEAL

Wat kost een iDEAL transactie?

Bij Mollie betaal je een vast bedrag van €0.29 per iDEAL transactie. Je betaalt alleen voor geslaagde transacties en er zijn geen minimumkosten.

Hoe werkt een iDEAL betaling?

iDEAL is een directe online overboeking van de bankrekening van je klant naar die van jou. Klanten betalen via de mobiel bankieren app of de internetbankieromgeving van hun bank. Dit zorgt voor een succesvolle betaling die niet teruggedraaid kan worden door de klant.

Hoe snel is een iDEAL betaling?

Hoe snel je geld van een klant op jouw bankrekening staat, hangt af van de bank van de klant en wanneer de betaling wordt gedaan. Als de klant dezelfde bank heeft dan ontvang je de iDEAL betaling direct op je bankrekening. Als de klant een andere bank heeft dan ontvang je binnen één werkdag de iDEAL betaling op je rekening. iDEAL betalingen die in het weekend worden verwerkt, worden op de eerstvolgende werkdag op je rekening bijgeschreven.

Eén contract

Of je nu internationaal wilt groeien of je op een specifieke markt wilt richten, wij staan achter je. Mollie ondersteunt alle belangrijke betaalmethoden. Bij Mollie integreer je alle bekende betaalmethoden zoals CreditcardBancontact en SOFORT Banking bovendien met slechts één contract.

Bekende betaalmethodes binnen handbereik

Of je nu internationaal wilt groeien of op een specifieke markt wilt focussen, alles is mogelijk. Mollie ondersteunt alle bekende betaalmethodes, zodat je je bedrijf kan laten groeien, ongeacht de locatie.