PayPal

PayPal

Met Mollie accepteer je snel en eenvoudig betalingen via PayPal in je webshop, de meest gebruikte online wallet. Binnen 10 minuten kun je al betalingen ontvangen via PayPal en wij rekenen geen verborgen kosten. Je betaalt alleen voor succesvolle transacties.

Wat is PayPal?

PayPal is de populairste online wallet ter wereld. Momenteel heeft de dienst meer dan 400 miljoen actieve gebruikers, waarvan 113 miljoen Europese*.

Waarom klanten graag PayPal gebruiken:

PayPal is een veilige en handige manier om online betalingen te verrichten. De dienst straalt veel vertrouwen uit, aangezien je nooit persoonlijke of financiële gegevens hoeft te delen. Aan de slag gaan met PayPal is eenvoudig — het enige dat je hoeft te doen is een creditcard of bankrekening aan je PayPal account koppelen. Bij online betalingen log je gewoon in op je PayPal account en autoriseer je het gewenste bedrag.

PayPal beschermt ook zijn online kopers. Ontvangt een klant zijn betaalde artikel niet, dan krijgt hij het volledige bedrag terug.

Waarom verkopers graag PayPal gebruiken als betaalmethode:

PayPal’s online bescherming werkt in beide richtingen, want verkopers zijn op hun beurt beschermd tegen niet-geautoriseerde betalingen en ongefundeerde terugbetalingsclaims.

Door PayPal aan te bieden kun je je klanttevredenheid, NPS-score en conversie verhogen.

PayPal wordt steeds wijder gebruikt, van webshops over ticketplatforms tot reisbureaus en marketplaces.

*Interne data PayPal, eind 2020
**Nielsen, 2020 en “Nielsen Media Attitudinal Survey of Germany” (januari - februari 2021) met 4,002 recente kopers

PayPal via Mollie: voordelen voor je webwinkel

  • Door PayPal via Mollie te implementeren bied je je klanten via één integratie alle belangrijke betaalmethoden.
  • Je insights en de verbinding met je backoffice staan tot je beschikking via één API.
  • Dankzij onze slimme maar eenvoudige API is de integratie heel robuust en kan ze veel volume aan.
  • Onze API en Dashboard maken directe terugbetalingen mogelijk en kunnen al je data exporteren naar verschillende formaten. Handig voor je boekhouder.
  • PayPal implementeren via Mollie is heel gemakkelijk. Er is geen ellenlange aanmeldingsprocedure.
  • We hebben gratis open-source pakketten en plugins beschikbaar voor de meeste coderingstalen en e-commerce platforms. Dat maakt eenvoudige integratie in elk project mogelijk.
  • Onze prijzen zijn transparant — het enige dat je hoeft te betalen is een lage vergoeding voor succesvolle transacties.
  • Cruciale inzichten in al je transacties en statistieken middels een persoonlijk dashboard.

Met andere woorden: Mollie is de snelste en eenvoudigste manier om PayPal te implementeren. Meld je direct aan!

Zo ontvang je PayPal betalingen

Om betalingen te ontvangen via PayPal heb je een PayPal business account nodig. Dat account koppel je gemakkelijk aan je Mollie account. Kiezen je klanten PayPal als betaalmethode, dan worden ze doorgestuurd naar de PayPal-betaalpagina. Ze loggen in op hun PayPal account, kiezen een van de betaalopties gekoppeld aan hun PayPal-account en autoriseren de betaling. Eens de status van de betaling bekend is, krijgen verkopers meteen een bericht van Mollie. Het bedrag staat direct op je PayPal account. Van daaruit kan je het overzetten naar je bankrekening of gebruiken om betalingen uit te voeren via PayPal.

Veelgestelde vragen

Wat kost een PayPal transactie?

Bij Mollie betaal je een vast bedrag van €0.10 + de gebruikelijke PayPal kosten per transactie.

Is PayPal een veilige manier van betalen?

PayPal is een makkelijke en veilige manier van online betalen en het geniet veel vertrouwen bij klanten omdat er geen persoonlijke of financiële gegevens gedeeld worden wanneer een betaling wordt verricht. Daarnaast biedt PayPal voor zowel consument als verkoper beschermingen aan. Als de consument een verkeerd of slecht product geleverd krijgt, kan hij of zij het aankoopbedrag terugvragen. Als verkoper ben je onder andere beschermd tegen onterecht teruggevraagde betalingen.

Eén contract

Bij Mollie integreer je alle bekende betaalmethoden zoals iDEAL, Bancontact en Klarna: Achteraf betalen met slechts één contract.

Bekende betaalmethodes binnen handbereik

Of je nu internationaal wilt groeien of op een specifieke markt wilt focussen, alles is mogelijk. Mollie ondersteunt alle bekende betaalmethodes, zodat je je bedrijf kan laten groeien, ongeacht de locatie.