KBC-Betaalknop

KBC-Betaalknop

Met Mollie accepteer je snel en eenvoudig betalingen via de KBC/CBC-Betaalknop in je webwinkel. Binnen 10 minuten kun je al betalingen ontvangen via de KBC/CBC-Betaalknop en wij rekenen geen verborgen kosten. Je betaalt alleen voor succesvolle transacties.

Wat is de KBC/CBC-Betaalknop?

De KBC/CBC-Betaalknop is een online betaalmethode voor de klanten van de KBC en CBC, samen de grootste bank van België. KBC richt zich op Vlaanderen en CBC op Wallonië. De banken bieden hun klanten een betaalknop aan waarmee gemakkelijk en snel online betaald kan worden. Via de KBC/CBC-Betaalknop betalen klanten hun online aankopen vanuit hun eigen vertrouwde online bankomgeving. Betalingen worden direct verwerkt en zijn gegarandeerd wanneer voldaan. Klanten kunnen ze niet meer terugvorderen.

Naast een veilige en gegarandeerde betaalmethode, bieden de KBC en CBC hun klanten de mogelijkheid om bedragen tussen de 50 en 1.250 euro achteraf te betalen, wat conversies verhoogt. Klanten kunnen vervolgens zelf kiezen wanneer het bedrag van hun rekening afgehaald wordt, maar winkeliers hoeven hier niet op te wachten, die krijgen direct uitbetaal

Voordelen van de KBC/CBC-betaalknop implementeren via Mollie

KBC/CBC integreren als online betaalmethode via Mollie heeft onder andere als voordelen:

  • Eenvoud & flexibiliteit: Wanneer je via Mollie de KBC/CBC-Betaalknop implementeert als betaalmethode, kun je alle belangrijke betaalmethodes via een enkele integratie aanbieden. Hierdoor heb je ook al je transacties handig en overzichtelijk bij elkaar in je transactieoverzicht.

  • Snel geregeld: Onze slimme en simpele API zorgt ervoor dat de integratie robuust is en hoge transactievolumes aankan. Met onze API en het Dashboard kun je makkelijk en direct terugbetalingen uitvoeren of al je transactiedata exporteren naar verschillende bestandsformaten voor je boekhouder of boekhoudprogramma.

  • Scherp geprijsd & simpel: We hanteren ook competitieve prijzen, en zijn goedkoper dan wanneer je de integratie via de bank regelt. Daarnaast kan je betalingen accepteren via de KBC/CBC-Betaalknop zonder zelf een Belgische bankrekening te hebben, waardoor je makkelijk de Belgische markt kan betreden.

KBC/CBC betaalknop eenvoudig integreren in je webwinkel

De KBC/CBC-Betaalknop is makkelijk te implementeren met Mollie. Er is geen langdurige aanmeldprocedure, je kunt al binnen 10 minuten betalingen accepteren. Verder hebben we gratis open source packages en plugins beschikbaar voor de meeste programmeertalen en e-commerce platforms, waardoor je Mollie en onze betaalmethoden makkelijk integreert in ieder project.

Enkele populaire integraties zijn:

KBC-betaalknop in Woocommerce integreren
KBC-betaalknop in Magento 2 integreren
KBC-betaalknop in Prestashop integreren

Hoe werkt de KBC/CBC-Betaalknop?

Wanneer klanten de KBC/CBC-Betaalknop als betaalmethode kiezen, selecteren ze vervolgens de eigen bank, KBC of CBC. Klanten worden dan doorgestuurd naar de vertrouwde online bankomgeving, waar de betaalgegevens al klaarstaan. De klant heeft dan de keuze om de betaling te bevestigen met een kaartlezer of door de betaling over te nemen met de app door een QR-code te scannen. De betaling is gegarandeerd zodra bevestigd, waardoor bestellingen direct verwerkt kunnen worden.

Veelgestelde vragen

Wat kost een KBC betaling?

Een betaling via Mollie kost € 0,25 + 0,9% van het transactiebedrag

Is Mollie beveiligd?

Alle KBC betalingen die jouw klanten doen zijn beveiligd. Mollie zorgt ervoor dat jij helemaal PCI-DSS -compliant bent en er dus geen gevoelige informatie van jouw klanten lekt.

Eén contract

Bij Mollie integreer je alle bekende betaalmethoden zoals iDEAL, Bancontact en Klarna: Achteraf betalen met slechts één contract.

Bekende betaalmethodes binnen handbereik

Of je nu internationaal wilt groeien of op een specifieke markt wilt focussen, alles is mogelijk. Mollie ondersteunt alle bekende betaalmethodes, zodat je je bedrijf kan laten groeien, ongeacht de locatie.