Mollie benoemt Shane Happach tot nieuwe CEO

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Shane Happach benoemd is tot onze nieuwe CEO. Happach is afkomstig van Worldpay, waar hij de functie vervulde van EVP en Head of Global eCommerce.

Voor zijn indiensttreding bij Mollie was Happach meer dan tien jaar actief bij Worldpay, eerst als Chief Commercial Officer van de e-commerce divisie, vervolgens promoveerde hij tot EVP en Head of Global eCommerce. Hij was onderdeel van het directieteam van Worldpay toen het bedrijf naar de beurs ging in Londen. Ook was hij betrokken bij de overnames van zowel Vantiv en FIS. Hiervoor werkte Happach bij GlobalCollect – dat in 2014 werd overgenomen door Ingenico – in business development-rollen in Noord- en Zuid-Amerika en EMEA.

Mollie is meer dan een traditionele PSP

“De voorbije vijftien jaar heb ik enkele van de grootste merken ter wereld geholpen bij het verwerken van betalingen. Die grote spelers zijn heel interessant voor de traditionele PSP’s, waarvan de businessmodellen vooral prijs- en volume gedreven zijn. Maar in Europa werkt deze aanpak veel minder goed; merchants hebben hier meer behoefte aan support en een samenwerking met de PSP.”, zegt Happach. “Bij Mollie staan ze voor een heel andere benadering, die daarbij aansluit. De mensen hier staan ook klaar voor merchants zonder grote afdelingen voor betalingsinfrastructuur, medewerkers om zich specifiek bezig te houden met abandoned shopping carts of het beveiligen van klantdata. Deze merchants hebben hierbij de hulp nodig van hun payment service provider, waarvan de belangrijkste taak moet zijn: klanten helpen groeien. Daarom ben ik enthousiast om leiding te geven aan Mollie en hier volop mee te werken aan de productinnovatie en de expansie binnen heel Europa.”

“Het waren zeven spannende maanden voor Mollie, met onze sterke groei, uitbreiding in het Verenigd Koninkrijk en nu de komst van Shane”, zegt Adriaan Mol, oprichter van Mollie. “Shane ‘snapt het’. Hij begrijpt de problemen met het huidige PSP-model. En hij begrijpt wat Mollie kan doen om deze problemen aan te passen en complexe financiële diensten te vereenvoudigen, zodat bedrijven kunnen groeien. Shane leverde een indrukwekkende bijdrage – 500 procent – aan de groei bij WorldPay. We weten dat hij de juiste persoon is om de internationale expansie van Mollie te stimuleren en ervoor te zorgen dat onze productinnovatie tegemoet komt aan de nieuwe eisen van de meer dan 110.000 klanten van Mollie in Europa.”

Happach volgt Gaston Aussems op, die CEO was van Mollie tussen 2013 en medio 2020. Hij begint op 1 april 2021 en is formeel benoemd door de Raad van Toezicht van Mollie. Zijn benoeming is bevestigd door De Nederlandsche Bank.

Kies voor een optimale betaalervaring.