Rogier Schoute is Mollies nieuwe CPO

Mollie heeft Rogier Schoute aangesteld als Chief Product Officer. Schoute komt van Booking.com, waar hij de afgelopen twee jaar de productontwikkeling voor betalingen leidde. Hij leerde Mollie kennen toen hij de leiding had over wereldwijde partnerschappen voor Klarna.

In 2010 begon Schoute als stagiair bij Klarna. Het bedrijf was toen vijf jaar oud, had ongeveer 120 mensen in dienst en bevond zich in de beginfase van internationale expansie. In zijn 8,5 jaar bij Klarna richtte Schoute zich voornamelijk op de ontwikkeling van betaalproducten. In 2015 werd hij Director of Core Payments, in 2016 VP Product Payments, en in 2017 nam hij de leiding over Klarnas globale partnerschapsorganisatie. Schoute vertrok in 2019, na het bedrijf te helpen opschalen naar meer dan 29 miljard dollar aan bruto handelsvolume en 627 miljoen dollar aan bedrijfsopbrengsten.

“Ik leerde Mollie kennen in 2018, en was meteen onder de indruk van het team, de bedrijfscultuur en de technologie van de organisatie”, zegt Schoute. “Mollies producten zijn simpel, elegant en prachtig gemaakt. Geen wonder dat het klantenbestand de voorbije jaren zo indrukwekkend gegroeid is. Maar wat pas echt boeiend is, en wat ook de reden is waarom ik zo blij ben om hier te komen werken, is Mollies potentieel. Het team, de bedrijfscultuur en de technologie zijn nog sterker dan drie jaar geleden. De organisatie heeft de steun van TVC, en een vernieuwd bestuur dat staat te popelen om verder te groeien. En hun diepe, op vertrouwen gebaseerde relaties met meer dan 110.000 handelaren bieden het perfecte platform voor productontwikkeling, met een enorm potentieel op vlak van innovatie.”

“We zijn verheugd Rogier tot ons team te mogen rekenen. Wat een aanwinst! We kunnen niet blijer zijn hem aan boord te hebben”, zegt Shane Happach, Mollies CEO. “Onze B-ronde stond in het teken van een versnelde geografische groei en investeren in onze producten en techniek. In februari kondigden we onze uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk aan. In april voegde Rogier zich bij ons om de verdere ontwikkeling van ons betalings- en financiële dienstenaanbod op zich te nemen. Zijn ervaring in zowel het mogelijk maken als het managen van snelle groei zal van cruciaal belang zijn voor Mollie.”

Krijg betere betalingen.