Mollie haalt 90 miljoen euro op in Series B-financiering geleid door TCV

Mollie heeft 90 miljoen euro opgehaald in een Series B-financieringsronde, wat het door het bedrijf opgehaalde bedrag op een totaal van 115 miljoen euro brengt. De ronde werd geleid door TCV, een van de grootste investeringsfondsen in technologie. Mollie gaat de financiering gebruiken om de internationale groei te versnellen en in Product & Engineering te investeren, om zo hun visie te verwezenlijken: de meest geliefde payment service provider (PSP) in Europa worden.

Mollie – opgericht in 2004 – is een van de grootste PSP’s in Europa en bedient er nu bijna 100.000 bedrijven. De verwachting is dat het bedrijf dit jaar ruim tien miljard euro aan betalingsvolume zal verwerken en dit jaar-op-jaar gaat verdubbelen. Alleen al in Duitsland namen de verwerkte volumes het laatste jaar toe met duizend procent. Deze groei is het gevolg van Mollie’s missie om complexe financiële diensten makkelijker te maken voor bedrijven. Dit levert een product op dat gemak, vertrouwen en veiligheid uitstraalt bij het afrekenen, eenvoudig in gebruik en transparant geprijsd is, geen lock-in contracten kent en de beste klantenservice biedt. Klanten van Mollie zijn onder meer Wickey, TOMS® en UNICEF.

Adriaan Mol, oprichter van Mollie: “Het portfolio van TCV omvat veel bekende namen: Netflix, Facebook, Spotify en Revolut – om er maar een paar te noemen. Deze financiering is een enorme bevestiging voor ons bedrijf, onze technologie en onze inspanningen om de beste betaaloplossingen te bieden die waarde toevoegen en bedrijven helpen te groeien. Andere betaalproviders richten zich puur op prijs en volume. Maar middelgrote bedrijven komen erachter dat de relatie met hun PSP om meer draait dan alleen transacties. Ze hebben een partner nodig die hen helpt te groeien en hun bedrijf helpt te optimaliseren – een aanpak die ook door TCV wordt gezien als een die waarde oplevert voor de lange termijn.”

“Het is een moeilijke tijd voor bedrijven in heel Europa, maar het is tegelijkertijd ook een uitnodiging om het meeste uit technologie te halen,” vervolgt Adriaan Mol. “De juiste ‘growth mindset’ is hierin essentieel voor bedrijven om succesvol te zijn in het nieuwe normaal. In heel Europa heeft COVID-19 de verschuiving naar e-commerce enorm versneld, een proces dat we nog kunnen versterken door online betalen voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken. Dus bieden wij de beste betaaloplossingen en eerlijke, transparante prijzen, zodat bedrijven kunnen groeien en opschalen.”

John Doran, General Partner bij TCV: “We vinden het fantastisch om samen te werken met Adriaan en het team van Mollie. TCV investeert in technologiebedrijven die binnen hun branche toonaangevend zijn en markten opschudden, en dat is precies wat Mollie nu doet. Mollie staat klaar voor zijn e-commerce klanten met prachtige producten die hen het leven makkelijk maken en helpen te groeien.”

Muz Ashraf, directeur van TCV, voegt daaraan toe: “We volgen Mollie nu al een tijdje, en zien dat zij een product hebben gebouwd dat probleemloos werkt, zeer klantvriendelijk is en heel goed afgestemd is op de lokale markt. De propositie valt bij bedrijven in zeer goede aarde en heeft van Mollie een toonaangevende payment service provider in Europa gemaakt. We werken heel graag samen met Adriaan en het team en kijken uit naar de toekomst.”

Krijg betere betalingen.