Impressum

Informatie voor de autoriteiten

Mollie BV (Mollie), ingeschreven bij de Nederlandse Kamer van Koophandel onder registratienummer 30204462, is een betaaldienstverlener met een vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB). Stichting Mollie Payments is een door Mollie opgerichte stichting ter vrijwaring van de door Mollie verwerkte derdengelden als bedoeld in de Richtlijn Betaaldiensten I en II.

Omdat de gelden op de rekening van Stichting Mollie Payments gescheiden zijn van de gelden op de bankrekening van Mollie B.V., garandeert het gebruik van Stichting Mollie Payments dat de gelden van derden nooit vermengd zullen raken met de gelden op de rekening van Mollie BV. Dit heeft als voordeel dat een beslag op of een faillissement van Mollie B.V. geen gevolgen heeft voor de gelden die Mollie voor haar klanten verwerkt. Zowel Mollie als Stichting Mollie Payments opereren onder toezicht van DNB.

Mollie levert online betaaldiensten aan haar klanten, te weten webwinkeliers. Op basis van een betalingscontract tussen Mollie en de webwinkelier wordt de webwinkelier door Mollie gekoppeld aan acquirers van betaalmethoden zoals o.a. MasterCard, Visa, Sofort, American Express, Bancontact. De dienstverlening van Mollie beperkt zich tot het verwerken van een betaling namens de webwinkelier en vervolgens het verrekenen van gelden naar de bankrekening van de webwinkelier - Mollie maakt dus op geen enkele wijze deel uit van de koopovereenkomst tussen de consument en de webwinkelier.

In het geval van een strafrechtelijk onderzoek met betrekking tot Stichting Mollie Payments kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen voor meer informatie over specifieke betalingen door een e-mail te sturen naar legal@mollie.com

MollieImpressum
MollieImpressum