Cookies

Via deze Cookie Verklaring informeert Mollie (“Mollie”, “wij”, “onze”, “ons”) u over de wijze waarop Mollie gebruik maakt van cookies en vergelijkbare technieken op websites van Mollie. Deze websites omvatten, maar zijn niet beperkt tot, mollie.com, status.mollie.com, help.mollie.com, jobs.mollie.com, docs.mollie.com, blog.mollie.com, events.mollie.com, partners.mollie.com, info.mollie.com, demo.mollie.com en campaigns.mollie.com. 

Mollie B.V. is verantwoordelijk voor het gebruik van cookies op onze websites. Lees eerst deze Cookie Verklaring om te begrijpen hoe wij cookies gebruiken. Bij Mollie hechten we veel waarde aan uw privacy. We streven ernaar om alleen cookies te gebruiken die daadwerkelijk helpen onze en uw belangen te bereiken. Als je vragen hebt over ons gebruik van cookies, kun je contact met ons opnemen via de contactgegevens onderaan deze Cookie Verklaring.

  1. Wat zijn cookies en vergelijkbare technieken?
  2. Wat doet Mollie met cookies?
  3. Welke soorten cookies gebruikt Mollie?
  4. How can you disable or delete cookies?
  5. Heeft u een vraag, verzoek of klacht?
  6. Updates en wijzigingen aan de Cookie Verklaring

1. Wat zijn cookies en vergelijkbare technieken?

Cookies zijn kleine tekstbestanden met kleine hoeveelheden informatie die worden gedownload naar (of uitgelezen van) uw apparaat wanneer u een website bezoekt via de browser van uw computer, tablet of smartphone. Een cookie maakt het opslaan en ophalen van informatie (welke persoonsgegevens kunnen bevatten) op en van uw apparaat mogelijk. Het gebruik van cookies stelt Mollie in staat om u te identificeren wanneer u op een later moment onze website(s) opnieuw bezoekt. JavaScripts, web beacons en pixel tags zijn voorbeelden van vergelijkbare technieken die kunnen worden gebruikt om informatie via een website te verzamelen en te verwerken. Al deze cookies en vergelijkbare technieken worden in deze Cookie Verklaring verder gezamenlijk “cookies” genoemd.

2. Wat doet Mollie met cookies?

Mollie gebruikt functionele cookies, cookies om je ervaring op Mollie websites te personaliseren en cookies om je ervaring op andere websites te personaliseren. Ten eerste gebruikt Mollie functionele cookies. Deze cookies zorgen ervoor dat een website correct werkt en ze onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen, zodat Mollie haar websites voor u kan optimaliseren. Ten tweede gebruikt Mollie cookies om het gebruik van onze websites te analyseren en te analyseren hoe bezoekers op onze websites navigeren. Ten derde maakt Mollie gebruik van cookies waarmee Mollie u een op maat gemaakte website kan aanbieden, social media content en advertenties kan tonen. Deze laatste categorie cookies worden vaak geplaatst door derde partijen, bijvoorbeeld door adverteerders en/of social media platformen.

3. Welke soorten cookies gebruikt Mollie?

Mollie plaatst cookies voor de volgende doeleinden:

  • Functionele cookies. Een aantal van de door ons geplaatste cookies is essentieel voor het goed functioneren van onze websites. Voor die cookies hoeven we in bijna alle gevallen niet om uw toestemming te vragen, aangezien die cookies geen privacy-impact hebben. Andere functionele cookies worden gebruikt om website functionaliteiten te bieden, zoals de mogelijkheid om voorkeursinstellingen op te slaan (bijvoorbeeld uw taal), om foutmeldingen weer te geven en om het inloggen op onze websites te vergemakkelijken.
  • Cookies om je ervaring op Mollie websites te personaliseren. Wij gebruiken analytische cookies om het gebruik van onze websites te meten en om te analyseren hoe bezoekers op onze websites navigeren. De informatie die we via deze cookies verzamelen, wordt gebruikt om de gebruiksvriendelijkheid van onze websites te verbeteren. De informatie die we verzamelen bestaat uit onze webpagina's die u hebt bezocht, van welke verwijzende of andere webpagina’s u komt, welke webpagina's u hebt geopend, waar u op hebt geklikt of wat u hebt bekeken, het aantal klikken dat u op een bepaalde webpagina maakt en uw scroll activiteit.

    De analytische cookies die geen tot beperkte impact hebben op uw privacy, of bijvoorbeeld als we gebruikmaken van een derde partij voor het meten van deze inzichten en de instellingen van die cookies privacyvriendelijk zijn, worden zonder uw voorafgaande toestemming geplaatst.
  • Cookies om je ervaring op andere websites te personaliseren. Met uw toestemming plaatsen we verschillende cookies (van derden, zoals Google DoubleClick, Hubspot, Twitter) voor reclame-, commerciële en promotionele doeleinden. De persoonsgegevens die via deze cookies worden verzameld, worden bijvoorbeeld geanalyseerd en gebruikt voor de ontwikkeling van campagnes, om doelgroepen te maken en zo onze websitebezoekers te targeten met de meest relevante inhoud en gepersonaliseerde communicatie op onze websites mogelijk te maken.

    Deze cookies kunnen door derde partijen worden geplaatst. Uw surfgedrag kan door deze derde partijen over meerdere websites gevolgd worden. Wij ontvangen van deze derden alleen informatie over uw bezoek aan onze websites en voor zover met hen is overeengekomen. De partijen die deze cookies plaatsen, kunnen de verzamelde gegevens op een beveiligde manier doorgeven aan (andere) derde partijen. Deze derde partijen hebben hun eigen privacy- en cookie verklaringen. Mollie heeft geen invloed op en is niet verantwoordelijk voor het gebruik van cookies door die derde partijen. Als u vragen heeft over hun gebruik van uw persoonsgegevens, neem dan contact op met de betreffende partij die de cookie plaatst.

    Mollie beperkt het aantal cookies van derde partijen dat op onze websites wordt geplaatst. We zullen deze cookies plaatsen waarmee we u bijvoorbeeld kunnen onderscheiden van andere websitebezoekers voor analytische doeleinden, om de effectiviteit van onze advertentiecampagnes te meten of om u in staat te stellen sociale media-inhoud te bekijken.

Wat de duur betreft, kunnen we op onze website twee verschillende soorten cookies gebruiken:

  • Sessie cookies. Deze cookies zijn tijdelijke cookies die op uw apparaat blijven staan ​​totdat u onze websites verlaat of de browser sluit; en
  • Persistente cookies. Deze cookies blijven voor een langere periode op uw apparaat staan ​​of totdat u ze handmatig uitschakelt of verwijdert (hoe lang de cookie op uw apparaat blijft, hangt af van de levensduur van de specifieke cookie, evenals van uw browserinstellingen, zoals hieronder vermeld onder 'Hoe kunt u cookies uitschakelen of verwijderen?').

Hoe kunt u cookies uitschakelen of verwijderen?

U kunt de cookies die wij op onze websites plaatsen altijd beheren, bijvoorbeeld door uw browserinstellingen aan te passen. Indien u cookies die eerder zijn geplaatst wilt uitschakelen, u een melding wilt ontvangen op het moment dat er een cookie op uw apparaat wordt geplaatst, of alle opgeslagen cookies op uw apparaat wilt verwijderen, dan kunt u dit instellen via uw browserinstellingen (vaak te vinden onder “Help” of “Internetopties” in uw browser). 

Als u bepaalde of alle cookies verwijdert die Mollie gebruikt, kan dit uw ervaring op onze websites beïnvloeden, bijvoorbeeld doordat u bepaalde delen van een website niet meer (volledig) kunt zien of door geen gepersonaliseerde inhoud te ontvangen wanneer u een Mollie-website bezoekt.

Als u verschillende apparaten gebruikt om onze websites te bezoeken (bijvoorbeeld via uw computer, tablet, smartphone, et cetera), moet u ervoor zorgen dat elke browser op elk apparaat is aangepast aan uw cookievoorkeuren.

Voor meer informatie over uw opt-out mogelijkheden, zie https://www.youronlinechoices.eu of https://www.aboutads.info/choices.

5. Heeft u een vraag, verzoek of klacht?

For questions about this Cookie Statement, about how Mollie uses cookies, or to file a complaint about Mollie’s use of cookies, please contact us via privacy@mollie.com. For more information about how we handle personal data, please read our Privacy Statement. You also have the right to lodge a complaint directly with the supervisory authority (in the Netherlands, this is the Autoriteit Persoonsgegevens). However, you might want to contact us first so we can see if we can solve it together.

Mollie kan wijzigingen aanbrengen in deze Cookie Verklaring. In het geval dat we belangrijke wijzigingen doorvoeren, kan Mollie besluiten u over de wijzigingen te informeren en u de mogelijkheid te bieden om uw cookie-instellingen te wijzigen. Wij raden u aan deze Cookie Verklaring regelmatig te raadplegen, zodat u op de hoogte blijft van relevante wijzigingen.

Deze Cookie Verklaring is voor het laatst bijgewerkt op 11 augustus 2022.