12GO Biking

Conversien in checkout schoot met 14% omhoog.

Interview met Thomas online marketeer bij 12GO Biking.

In een kleine twintig jaar groeide een goed idee van twee studievrienden uit tot de grootste fietsenwinkel van Nederland. Ruim 4.200 vierkante meter showroom én een webshop waar nog elk jaar meer bestellingen worden geplaatst. Het gaat dus goed, maar het kan altijd beter. Daarom ging 12GO Biking op zoek naar een andere payment service provider. Dat werd Mollie. Online marketeer Thomas Harteveld maakte de switch van dichtbij mee, en ziet dat het online kanaal sindsdien op meerdere fronten is gegroeid.

Blauwe en rode racefiets in showroom 12GO Biking

Vertrouwen verzilveren

Veel van de producten die via 12gobiking.nl worden verkocht, kosten honderden of zelfs duizenden euro’s. Dat is niet zomaar wat. Daarom doet 12GO Biking er alles aan om de webshop te optimaliseren. “Dat zit ‘m onder andere in design, service, veiligheid en reputatie. Door bezoekers een ultieme online-ervaring te bieden, versterken we de vertrouwensband. Deze proberen we vervolgens te verzilveren in de online checkout. Dáár wordt het geld verdiend, dus die omgeving moet perfect zijn.

Een betrouwbare uitstraling, de juiste opties en een soepel proces maken in een betaalomgeving het verschil tussen afrekenen en afhaken. En juist op dat vlak lieten we nog steken vallen. Met Mollie hebben we van de ene op de andere dag flinke stappen vooruitgezet. Vooral op het gebied van user experience. Dat zagen we meteen terug in de conversie.”

Een paar maanden geleden stapten we over naar Mollie, en we zien nu al dat mensen in de checkout-funnel 14% vaker afrekenen.

Thomas Harteveld online marketeer bij 12GO Biking
Medewerker pakt nieuwe fiets uit verticaal rek

Ruimte voor verbetering

Bij 12GO Biking wordt zo’n 5% van alle verkopen afgerekend via overschrijving. Vooral producten in het hogere segment. Hierbij ontvangen klanten via de service-afdeling een persoonlijke betaallink. “Het is eigenlijk een soort Tikkie, maar dan via mail. Dat zou transacties dus supermakkelijk moeten maken, maar dat was in de oude situatie niet echt het geval. Lang verhaal kort: het proces was voor ons erg omslachtig, en de links waren lastig te verwerken.

De betaallink zelf vormde een struikelblok voor klanten. “Die leidde namelijk naar een buitenlandse IBAN. Veel mensen vertrouwden dit niet, en namen meteen contact op met de klantenservice. Natuurlijk konden we alles uitleggen en in orde maken. Maar het is niet bepaald de ervaring die je wilt bieden. Bovendien kostte het onze servicemedewerkers enorm veel tijd. Die tijd kunnen ze sinds de overstap naar Mollie in belangrijkere zaken steken. Wat puts Plink bieden ze de perfecte tool voor betaalverzoeken.”

Zij aan zij met Mollie

12GO Biking kent de markt voor payment service providers en legde hun betaal-uitdagingen voor aan verschillende partijen. Thomas vertelt waarom Mollie als beste uit de bus kwam. “Ten eerste omdat de voorwaarden goed waren en ze een pasklare oplossing voor onze betaallinks boden. Ten tweede omdat ze heel benaderbaar zijn, en we gelijk een persoonlijke klik hadden. Wat echter de doorslag gaf, was dat Mollie met veel bedrijven werkt die in dezelfde ontwikkelingsfase zitten als wij. Daardoor weten ze precies wat we nodig hebben om te groeien. De conversieverbetering die we nu zien, is daarvan het bewijs.”

Krijg betere betalingen.