Cookinglife

Oprichter Cookinglife al tien jaar dik tevreden over samenwerking

Interview met René operationeel manager Cookinglife.

Online kookwinkel Cookinglife en Mollie kennen elkaar door to door. Ze zijn samen opgegroeid, zou je kunnen zeggen. Allebei begonnen ze hun online avontuur in Nederland, breidden ze hun platforms succesvol uit naar buurlanden en hopen ze de komende jaren de Europese markt te veroveren. Daarbij blijft Cookinglife bouwen op de betaaldiensten van Mollie. Want waarom zou je een winnend team veranderen?

René Pieter de Theije bekijkt theedoeken

Gestart vanwege het gemak

Cookinglife-oprichter Sebastian Bakker is een ervaren ondernemer, die de betaaldiensten van Mollie al zo’n tien jaar gebruikt: “De laagdrempeligheid, de snelheid en het gemak trokken me in het prille begin over de streep. Mollie was in die tijd nog echt een startup. Net als wij toen. We begrepen elkaar dus, en dat is nog steeds zo. Want hoewel we allebei een eigen pad volgden, doorliepen we samen vergelijkbare groeifases.”

Mollie zit nooit stil. Ze blijven betaaldiensten verfijnen en uitbreiden. Daardoor kunnen wij ook steeds nieuwe stappen zetten.

René Pieter de Theije operation manager Cookinglife
Links: rood-witte pannenlappen. Midden: snijplank en schaaltjes van hout. Rechts: in elkaar gestapelde houten kommen.

Gebleven vanwege de gebruikservaring

Is het bijzonder dat Mollie al een decennium de voorkeurs-psp van Cookinglife is? Sebastian vindt van niet. Hij is simpelweg erg tevreden over de service en digital infrastructuur. “De afgelopen jaren zag ik bij een aantal psp’s nog dashboards die uit de jaren 90 leken te stammen. Visueel en qua UX niet meer van deze tijd. Mollie is continu blijven investeren in het transactieplatform. Waardoor het zeer compleet, gebruiksvriendelijk en betrouwbaar is. Daarnaast zijn de hoogwaardige API-koppelingen en documentatie altijd up-to-date.”

Dozen op een lopende band

Gaat er iets mis of heb je behoefte aan advies? Dan heb je in no-time een specialist aan de lijn. Die precies weet wie je bent en wat je nodig hebt. Dat is het fijne aan Mollie. Het is een ervaren FinTech-partij, maar ze zijn wel gewoon bereikbaar.

René Pieter de Theije operation manager Cookinglife

De Europese proeftuin van Cookinglife

Op dit moment zit Cookinglife midden in een internationale uitbreiding. Na succesvolle lanceringen in België en Duitsland, bedienen ze met cookinglife.eu nu ook de rest van Europa. Via dit Engelstalige domein bereikt het bedrijf in één keer een heel continent. Daarbij bieden ze per land de meest relevante betaalmethodes. “Een Pool of Portugees krijgt dus geen iDEAL te zien, maar populaire lokale opties. Vrijwel alle internationale betaalmethodes die Mollie biedt, hebben we geactiveerd. Daardoor doen we nu ook transacties via betaaldiensten waar we nooit van hadden gehoord.”

Bijkomend voordeel van deze Europese proeftuin? Cookinglife ziet in welke markten hun concept aanslaat én welke betaalmethodes er het meest worden gebruikt. Daarnaast creëren ze allerlei interessante metrics per land. Zoals kosten per zending, gemiddelde orderwaardes, retourpercentages en klikgedrag van klanten. Op basis van die gegevens beslist Cookinglife over de verstandigste vervolgstappen in hun groeistrategie.

Fles wijn naast halfvol wijnglas

> “Waarom ik Mollie altijd aanraad? Heel simpel. Ze hebben hun zaken gewoon uitstekend op orde. Het platform is super stabiel, alles werkt naadloos en ze bieden constant relevante nieuwe opties. Geen gedoe, geen gedonder dus. Dat is toch alles wat je wilt.”

René Pieter de Theije operation manager Cookinglife

Klaar om met Mollie aan de slag te gaan?